loading...
به باغستان ، زادگاه شهید کلهر خوش آمدید.
رضاسرخیل بازدید : 280 1389/04/31 نظرات (3)

 

                               عبادت بجز خدمت خلق نیست

 

    خداوند بیامورزد پدری را که فرزندی همچون مهندس ایرج بیگدلو تحویل جامعه داد

اکثر مسئولین شهر وشهرستان می دانند که چاپلوسی در خون بنده نبوده و معتقدم

 صنف خبرنگاری با چاپلوسی منافاتی ندارد.

 

ولی از آن روزی که مردم به خاطر نداشتن آب آشامیدنی در شهر باغستان تجمع کردند

دریافتم حکمتی در این بی آبی نهفته بود تا مردی بنام ایرج بیگدلو به فریادشان برسد

مردیکه پس از آن بازدیدهایش ااز سطح منطقه را قطع نکرده و همچنان به کار خود

 ادامه می دهد .

خدا را شاکریم که در این دولت کریمه فرمانداری دلسوز وبسیجی همچون حاج احمد

ربیع زاده یادگار جبهه و جنگ وایرج بیگدلو را  نصیبمان نموده  خوش به

     سعادت شهروندان ملاردی که چنین شخصی ریاست شورای شهرشان را بر عهده دارد مردی که

   نه اهل ریاء است و نه اهل شعار .            خداوند سلا متش نگهدارد

                                                                          آمین یا رب العالمین

 

رضاسرخیل بازدید : 245 1389/04/23 نظرات (1)
سردار سرتيپ شهيد يدالله كلهر
يدالله به سال 1333 در روستاي «بابا سلمان» از توابع شهريار، در خانواده اي متوسط و مذهبي زاده شد. عشق به خاندان اهل بيت و ائمه اطهار از همان دوران كودكي با تمام وجودش عجين گشت و از او مردي با احساسات ناب مذهبي ساخت، به طوري كه پيش از رسيدن به سن بلوغ شرعي و تكليف، به نماز مي ايستاد و در مساجد و محافل ديني شركت مي كرد.
در سن هفت سالگي قدم در راه مدرسه و تحصيل مي گذراد و با بهره مندي از هوش و استعداد خوب دوره ابتدايي را با نمره هاي عالي و رتبه ممتاز در زادگاه خود به پايان مي رساند. وي براي ادامه تحصيل مجبور مي شود به شهريار برود چرا كه دوره متوسطه در روستا نبود. در يك? از دبيرستان هاي شهريار به تحصيل مي پردازد. او كه در جستجوي معرفت ديني بود، همزمان با تحصيل، به مطالعه كتب ديني رو مي آرود از اين رو، با شهامت و توان فكري خوب، با گروه «ضاله بهائيت» به بحث مي پردازد. جثه درشت و قوي و انديشه سالم از او چهره اي جذاب مي ساخت و به خاطر جوانمردي و منش والايش، زبانزد بود. يدالله كلهر اوقات فراغت خود را به مطالعه , ورزش و تفريحات سالم محلي مي پرداخت وي تحصيلات خود را تا سوم متوسطه ادامه مي داد، ولي به دليل دوري روستا از شهر و سخت? رفت آمد مجبور به ترك تحصيل شد.
يدالله پس از ترك تحصيل، در يك تانكر سازي مشغول كار مي شود. وي در سال 1351 همراه يكي از دوستانش، در كار برق و سيم كشي ساختمان وارد مي شود و در شهر اصفهان، يك پروژه بزرگ برق كشي را با موفقيت و در اسرع وقت به پايان م? رساند. در سال 1353 مدتي به جوشكاري مي پردازد و همان سال به سربازي اعزام مي شود. وي چندين بار از سربازي فرار مي كند و سرانجام دوره آموزش خود را در اروميه و بقيه سربازي اش را در شاهپور مي گذراند.
فعاليت هاي شهيد پيش از پيروزي انقلاب اسلامي
از آن جا كه خانواده اش پيش از انقلاب اسلامي، با شخصيت حضرت امام آشنا بوده و از معظم له تقليد مي كردند، او هم رساله و برخي كتاب هاي ايشان را مطالعه مي كند و با افكار و انديشه هايشان آشنا مي شود. در دوره سربازي به ماهيت رژيم شاه پي مي برد وخيلي زود وارد مسائل سياسي مي شود. وي دوستان سرباز خود را جمع كرده، به روشنگري مي پردازد و ماهيت رژيم را براي آنان آشكار مي كند.
درسال 1355 سربازي را تمام مي كند و پس از بازگشت از سربازي، دوباره به كارهاي برق و سيم كشي ساختمان مشغول مي شود. مدت? هم به آهنگري و جوشكاري مي پردازد.
يدالله با شروع جرقه هاي انقلاب اسلامي، وارد عرضه سياسي مي شود. جوانان محل را جمع كرده، درباره حضرت امام و انقلاب براي آنان صحبت مي كند. وي نخستين كسي بود كه در مسجد «بابا سلمان»، «تكبير» و شعار «مرگ بر شاه» را سر مي دهند. و مردم را به مبارزه عليه شاه ترغيب مي نمايد. مدتي از سوي پاسگاه شهريار مورد تعقيب قرار مي گيرد. با هوشياري تمام، فعاليت هايش را گسترش مي دهد و هر روز بچه ها? محل را جمع مي كند و با آنان شعارهاي تند انقلابي، از جمله شعارهاي «مرگ بر شاه» را سر مي دهند. وي فعالانه در اغلب صحنه هاي انقلاب اسلامي حضور مي يابد و در روزهاي پيروزي انقلاب براي فعاليت بهتر و بيشتر، راهي تهران مي شود. در راهپيمايي ها حضور جدي مي يابد. در 21 بهمن ماه 1357 هنگام تصرف پادگان «باغ شاه»، از ناحيه پا تير مي خورد و مجروح مي شود و چند روز در بيمارستان بستري مي گردد.
فعاليت هاي شهيد پس از پيروزي انقلاب اسلامي
پس از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي، فعالانه در مسائل انتظامي و امنيتي در كرج فعاليت مي كند. وي از جمله بنيانگذاران سپاه پاسداران انقلاب اسلامي منطقه كرج به شمار مي رود. در فروردين ماه 1358، به دنبال تحركات ضد انقلاب در كردستان، به سرپرستي يك گروه، عازم آن جا مي شود و مدتي به نبرد عليه ضد انقلاب مي پردازد.
او كه روحي فعال و جستجوگر داشت، هرگز نمي توانست ببيند انقلابي كه در راه آن خون ها? پاك هديه شده و خون دل ها خورده شده، به راحتي بازيچه دست عده اي ضد انقلاب و وابسته قرار گيرد. از اين روي، از فرداي پيروزي انقلاب اسلامي خود را وقف تحقق آرمان هاي بلند آن مي كند و هر جا كه به وجودش نياز باشد، از هيچ كوشش دريغ نمي كند.
فعاليت هاي شهيد در دوران دفاع مقدس
پاسداري , پاك باخته و فدايي انقلاب بود، كه پس از شروع جنگ تحميلي، گروهي از پاسداران سپاه كرج را جمع كرده، به فرماندهي خود، راهي جبهه هاي «سرپل ذهاب» و «گيلان غرب» مي شوند و مدتي در آن جبهه عليه دشمن بعثي عراق به مقابله مي پردازند وي در آزاد سازي گيلان غرب، ايثار و شهامت بالايي از خود بروز مي دهد و توانمندي نظامي خود را به نمايش م? گذارد.
او پس از مدتي جنگيدن در جبهه هاي غرب و پس از آزادي گيلان غرب، به جبهه هاي جنوب اعزام مي شود و با نيروهاي خود در جبهه آبادان مستقر مي گردد و در حساس ترين شرايط، آبادان را همراه ديگر نيروهاي مردمي، از سقوط و اشغال نجات مي دهد. فرماندهان خيلي زود به توانمندي نظامي و لياقت شهيد كلهر پي مي برند و از استعداد وي در مسووليت هاي مختلف نظامي بهره مي گيرند. شهيد كلهر در تشكيل تيپ المهدي (ع) نقش اساسي ايفا مي كند و خود به عنوان جانشين فرماندهي آن برگزيده مي شود.
كلهر از زماني كه وارد جنگ مي شود، در اكثر عملياتها با مسووليت بالا و هدايت نيرو و فرماندهي محور وارد عمل مي گردد و بارها در جبهه مجروح مي شود. در عمليات «فتح المبين» به عنوان خط شكن حماسه مي آفريند و در منطقه «ام الرصاص» سخت مجروح مي شود.
كلهر در اكثر عمليات ها به عنوان خط شكن عمل مي كند. از اين رو، چندين بار به سختي مجروح مي شود؛ اما او كسي نبود كه از پاي بيفتد و به بهانه جراحت، پاي از جبهه بكشد. يك كليه اش را از دست مي دهد و يك دستش بر اثر تركش، عملاً از كار مي افتد جاي جاي بدنش تركش مي نشيند؛ ولي او كه عاشق جبهه و بسيجيان بود، آنان را ترك نمي كند.
او در سال 1361 يك دوره فشرده تخريب و مربيگري را در پادگان امام حسين مي گذارند. در ارديبهشت ماه 1363 همراه گروهي به سوريه و لبنان اعزام مي شود و جبهه هاي مختلف لبنان، از جمله بلندي هاي جولان بازديد مي كند. پس از بازگشت از لبنان، به جبهه هاي جنوب باز مي گردد.
كلهر در عمليات فتح المبين با مسئوليت «معاونت تيپ» وارد عمل مي شود و در محور «فكه» و «تنگه رقابيه» حماسه مي آفريند. پيش از تشكيل تيپ المهدي (ع)، وي در طرح، برنامه و هدايت عمليات ها نقش موثر و بسزايي ايفا مي كند. پس از شركت فعال در «عمليات رمضان»، در لشگر 21 محمد رسول الله (ص) به عنوان جانشين لشگر منصوب شده و با اين مسئوليت، در «عمليات والفجر مقدماتي» و «والفجر 1» حضوري تعيين كننده مي يابد.
او در عمليات «والفجر 8» وارد عمل مي شود و به عنوان فرمانده، به هدايت نيروها مي پردازد. او در اين عمليات، به سختي مجروح مي شود؛ به طوري كه به خاطر مداوا حدود يك سال در بيمارستان بستري مي گردد. هنوز بهبودي كامل نيافته به جبهه هاي نبرد مي شتابد و در عمليات «كربلاي 4» و «كربلاي 5» حضوري چشمگير و حماسي مي يابد.
ويژگي هاي اخلاقي
كلهر به مفهوم واقعي، عاشق بود؛ عاشق راهي كه انتخاب كرده بود. عاشق حضرت امام، عاشق بسيجيان و مردم. او هر چه داشت، با ديگران قسمت مي كرد. وي مردي متواضع و فروتن بود. شجاعتش در جبهه هميشه راهگشا بود. از نوجواني، جوانمرد و والامنش بود. در عين جدي و قاطع بودن، شوخ طبع مي نمود. با بسيجيان با احترام و ادب برخورد مي كرد، از اين رو، همه مجذوب او مي شدند و از او حرف شنوي داشتند. حرمت بزرگتران را همواره حفظ مي نمود.
او پايبند حلال و حرام بود. از امر به معروف ونهي از منكر غفلت نمي ورزيد. با دعا و قرآن انس ديرينه داشت. نماز شبش در جبهه ترك نمي شد. يكي از همرزمانش مي گويد: «شبي با بچه ها داشتيم از خاطرات شهدا تعريف مي كرديم و شهيد كلهر هم نشسته بود. دير وقت بود، گفت:«بچه ها برويد بخوابيد كه نماز صبح تان قضا نشود همه كه رفتند، آمد و از من خواست كه به اتاقش بروم و من رفتم. يك مفاتيح از كشوي ميزش در آورد، و گفت كه زيارت عاشورا را برايم بخوان. زيارت را كه شروع كردم، سرش را به سجده گذاشت و در حال سجده شانه هايش از گريه مي لرزيد. نيم ساعت دعا طول كشيد. ديدم هنوز در سجده است. تو حال خودش رهايش كردم و از اتاق بيرون آمدم. صبح كه براي نماز بيدار شدم، رفتم كه براي نماز بيدارش كنم، ديدم هنوز در سجده است و هق هق گريه اش بلند است.»
چگونگي شهات
شهيد كلهر كه چمداني پر از شكوفه هاي ياس تقوا همراه داشت و براي ملاقات و ضيافت با شكوه عشق لحظه شماري مي كرد، عاقبت در «شلمچه» كارت سبز دعوت در ميهماني كروبيان را دريافت كرد.
وي در دي ماه 1365 در عمليات «كربلاي 5» در منطقه شلمچه، در حالي كه براي شركت در جلسه اي عازم پشت جبهه بود، تذكره عبور و معراج به عالم ملكوت را گرفت و از شركت در جلسه زمينيان باز ماند. وي بر اثر اصابت تركش به سرش به شهادت رسيد. يكي از دوستان همرزمش درباره نحوه شهادت شهيد كلهر مي گويد: «داشتم راهي خط مقدم مي شدم كه سردار «فضلي» گفت كه به كلهر بگويم براي شركت در جلسه به عقب باز گردد. با خشايار براي گردان امام سجاد (ع) كه تقريبا در محاصره بود، غذا و مهمات مي برديم. به خط مقدم رفتم. شهيد كلر با قامتي برافراشته و استوار، در حال هدايت رزمندگان بسوي دشمن بود. دشمن منطقه را زياد مي كوبيد. پيغام را دادم. چند لحظه بعد سوار جيپ شد كه باز گردد. دويست متر رفته بود كه يك دفعه گلوله اي كنار ماشين او منفجر شد. قلبم به تپش افتاد. يك لحظه منطقه دور سرم چرخيد. بچه ها «يا حسين» گويان به طرف جيپ دويدند و با هزار مصيبت خودم را به او رساندم. از شدت انفجار، جيپ مچاله شده بود. خون از سر و روي شهيد كلهر سرازير بود ,تركش به سرش خورده بود.
رضاسرخیل بازدید : 227 1389/04/23 نظرات (1)
دیدار مسئولان نظام و جمعی از قشرهای مختلف مردم در سالروز بعثت پیامبر اعظم اسلام (1389/04/19)

همزمان با سالروز بعثت پیامبر اعظم اسلام حضرت محمد (ص)، رهبر انقلاب اسلامی امروز در دیدار مسئولان نظام، سفرای کشورهای اسلامی در تهران، و جمعی از قشرهای مختلف مردم، بعثت را مقطعی بسیار حساس و آغاز راهی برای حرکت در جهت سعادت انسانها و تأمین خواست های فطری و تاریخی بشر دانستند و تأکید کردند: بعثت پیامبر اسلام (ص) و آیین اسلام پیام آور عدالت، صلح، امنیت و آرامش، و سلامت برای انسانها است و سرانجام این راه توحیدی، براساس وعده صادق الهی، فلاح و رستگاری و پیروزی برای پویندگان آن است.
حضرت آیت الله خامنه ای با تبریک عید مبعث نب ی مکرم اسلام (ص)، بعثت را به دلیل گشوده شدن راههای عدالت، صلح، امنیت و آرامش و سلامت، بعثتِ رحمت الهی خواندند و افزودند: این راههای آرامش و امنیت از محیط درونی قلبی انسان تا محیط جامعه و محیط بین المللی امتداد یافته است و آن کسانی که در اسلام به عنوان معارضان این راههای رستگاری معرفی می شوند، همان افراد و جریانهایی هستند که با سعادت واقعی بشریت مخالفند.
ایشان با اشاره به آیات قرآن کریم و سیره نبوی که مسلمانان را به ایستادگی در مقابل معارضان سعادت بشریت فرا می خواند، خاطرنشان کردند: اسلام همه انسانها را با استدلال روشن، به زندگی سعادت آمیز در زیر سایه صلح و عدالت و امنیت دعوت می کند، اما در مقابل کسانی که معارض این راه هستند، دستور به ایستادگی قاطعانه و غیرمنفعلانه می دهد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: در طول تاریخ، معارضینِ راه نورانی سعادت بشریت، جنگ را نه برای استقرار عدالت و صلح بلکه برای توسعه قدرت، گسترش بی عدالتی و سلب امنیت انسانها به راه انداخته اند و امروز نیز قدرتهای مسلط و مستکبر دنیا، با استفاده از فناوریهای جدید و تسلیحات پیشرفته از جمله سلاح هسته ای، همان مسیر جاهلیت را با ظاهری مدرن ادامه می دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای تسلیحات نظامی قدرتهای استکباری و هزینه سرسام آور آنها را یکی از مسائل غم انگیز دنیای امروز خواندند و خاطرنشان کردند: تا زمانی که ابرقدرتها سلسله جنبان مسائل جهانی باشند، جنگ، ناامنی و بی عدالتی در جهان ادامه خواهد داشت.
ایشان با تأکید بر اینکه در طول 45 سال از پایان جنگ جهانی دوم تا سال 1990 میلادی، فقط سه هفته در دنیا جنگ وجود نداشته است، افزودند: این جنگ ها را همان کسانی به پا می کنند که رتبه اول تولید تسلیحات را دارند و به دنبال کسب منافع حاصل از فروش جنگ افزارهای نظامی خود هستند و ادعای امریکا مبنی بر جنگ برای استقرار امنیت و عدالت، دروغ محض است.
رهبر انقلاب اسلامی، با اشاره به آمارهای رسمی درخصوص هزینه نظامی 600 میلیارد دلاری امریکا در سال گذشته میلادی، تأکید کردند: این جنگ افزارهای نظامی، صرف سرکوب ملت مسلمان افغانستان، در قبضه نگه داشتن ملت عراق و همچنین کمک به رژیم خبیث صهیونیستی برای ملتهب نگه داشتن خاورمیانه، می شوند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: امروز متأسفانه چنین نظام طاغوتی جاهلانه ای، در دنیا و بر زندگی انسانها حاکم است اما چون این روش برخلاف سنت الهی در آفرینش و برخلاف حق است، از بین رفتنی است و نشانه های زوال آن نیز آشکار شده است.
ایشان با اشاره به تغییر شرایط دنیا و بیداری اسلامی روزافزون در دنیای اسلام، افزودند: یکی از دلایل آغاز زوال قدرتهای استکباری، بیداری اسلامی مسلمانان است که موجب شده این قدرتها، توانایی گذشته را نداشته باشند و شرایط کنونی امریکا در مقایسه با گذشته، مؤید این مطلب است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر ضرورت اتحاد بیش از پیش مسلمانان خاطرنشان کردند: معارضین راه توحید و راه سعادت بشریت، در هر نقطه ای که بیداری اسلامی بیشتر باشد، احساس خطر بیشتری می کنند، و به همین دلیل است که امروز، دشمنی ها با جمهوری اسلامی ایران افزایش یافته است.
حضرت آیت الله خامنه ای، جمهوری اسلامی ایران را پرچمدار بیداری، اتحاد و عزت ملتهای مسلمان دانستند و تأکید کردند: 31 سال است که قدرتهای استکباری علیه نظام اسلامی تلاش می کنند و 31 سال است که با وجود همه این دشمنی ها، جمهوری اسلامی ایران به فضل الهی، قویتر و ریشه دارتر از گذشته شده است.
ایشان با تأکید بر اینکه این روند همچنان ادامه خواهد داشت و وعده صادق خداوند، زوال و نابودی باطل است، افزودند: هرچه بر میزان دشمنی ها افزوده شود، عقبه های مردمی در دنیای اسلام بیشتر خود را بازخواهند یافت و ملتها و دولتهای اسلامی نیز باید بیش از پیش اعتماد به نفس داشته باشند و از قدرتهای مستکبر نهراسند زیرا نیروی آنها جعلی و غیرواقعی و رو به زوال است.
در ابتدای این دیدار آقای دکتر احمدی نژاد رئیس جمهور با تبریک مبعث پیامبر اسلام (ص)، هدف و حقیقت بعثت را دعوت به دین حنیف منطبق بر فطرت انسانها و نجات انسانیت برشمرد و گفت: پیام بعثت پیامبر اسلام (ص)، عبودیت خدا، کلمه توحید، برپایی عدالت، ایستادگی در برابر طاغوتها و شیاطین است که نتیجه آن فلاح و رستگاری انسانها است.
رئیس جمهور با اشاره به هراس روزافزون قدرتهای شیطانی از بیداری فطرتهای انسانی تأکید کرد: همانگونه که خداوند وعده کرده، صالحان وارث زمین خواهند شد و ثمره بعثت پیامبر اسلام (ص) با رهبری فرزند برومندش حضرت حجت (عج)، به بار خواهد نشست.

رضاسرخیل بازدید : 254 1389/04/23 نظرات (0)

 

           مراسم افتتاحیه سالن ورزشی شهر باغستان (محله صادقیه)

 

                           کفپوش سالن های ورزشی سهند و کمپارس

 

     فردا ۵ شنبه ۲۴/۰۴/۸۹  راس ساعت : ۹ صبح سالن ورزشی محله صادقیه

    همزمان با فرا رسیدن اعیاد شعبانیه با حضور جمع کثیری از شهروندان ومسئولین

     شهر باغستان و شهرستان شهریار افتتاح می گردد .

                 انشا الله اخبار کامل پس از افتتاحیه به اطلاع خواهد رسید .

  

 

 

رضاسرخیل بازدید : 319 1389/04/23 نظرات (0)
درس اخلاق


درس اخلاق (17) ؛
همواره باید در فكر كسب توشه آخرت باشيم
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی» از علماء برجسته حوزه و استاد عرفان و اخلاق، در جلسه این هفته درس اخلاق خود (مورخه پنجشنبه 3 تیر 1389) که بعد از نماز ظهر و عصر در مسجد ایشان واقع در قـم، خیابان چهارمردان، کوچه آیت الله مدنی برگزار شد، درباره اهمیت «خدمت به دیگران»، «حیات معنوی» و نیز «رضایت خداوند» سخن گفتند. بخشی از سخنان ایشان به شرح زیر است:

1389/04/03  20:11

درس اخلاق (16) ؛
غیرت مؤمن، حیای زلیخا، و اختلاط دختر و پسر
به گزارش صفحات سبز خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی از علمای برجسته و استاد اخلاق، در ادامه دروس اخلاق و معارف اسلامی که در مدرسه نور تهران برگزار شد، در نهمین جلسه از سلسله درس‏های "غیرت مؤمن" ، درباره موضوع تربیت، حیا و اختلاط دختر و پسر سخن گفتند. مشروح این درس در زیر به خوانندگان ابنا تقدیم می‏شود:

1389/02/16  

درس اخلاق (15) ؛
انجام طاعت و ترك معصيت از دیدگاه آیت‏الله العظمی بهجت(ره)
انجام طاعت و ترك معصيت به حسب ظاهر مشكل است، و سلمان‏فارسی شدن مشكل، بلكه كالمحال است، و لذا غير از معصومين ـ عليهم‏السّلام ـ همه به ترك طاعت و فعل معصيت مبتلا هستيم و معصوم بودن مثل اين كه نشدنى است، ولى در افراد بشر، شمر هم بسيار است؛ اما آيا چيزى هست كه مطلب را آسان كند؟

1389/02/04  18:54

درس اخلاق(14) ؛
وجدان اخلاقی، عامل ايجاد غيرت و عفت
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله حسین مظاهری» از فقهای برجسته و استاد اخلاق، در ادامه سلسله مباحث اخلاقی خود در حوزه علمیه اصفهان در خصوص وجدان اخلاقی، عامل ايجاد غيرت و عفت به ایراد سخن پرداختند. متن کامل این بیانات به خوانندگان ابنا تقدیم می‏شود:

1389/01/26  18:53

درس اخلاق (13) :
توسل در دعا
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله حسین مظاهری» از فقهای برجسته و استاد اخلاق، در ادامه سلسله مباحث اخلاقی خود در حوزه علمیه اصفهان در خصوص توسّل در دعا به ایراد سخن پرداختند. متن کامل این بیانات به خوانندگان ابنا تقدیم می‏شود: به کوشش : محمد رضا مرتضوی – خبرنگار ابنا در اصفهان

1389/01/22  18:32

درس اخلاق (12) ؛
تخت جمشید، چه نصیحتی می‏کند؟
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی» از علماء برجسته حوزه و استاد عرفان و اخلاق، در جلسه این هفته درس اخلاق خود (مورخه پنجشنبه 19 فروردین 1389) که بعد از نماز ظهر و عصر در مسجد ایشان واقع در قـم، خیابان چهارمردان، کوچه آیت الله مدنی برگزار شد، درباره اهمیت «عقل»، «فقه اکبر و فقه اصغر» و نیز «موعظه‏ی تخت جمشید برای انسان‏ها» سخن گفتند. بخشی از سخنان ایشان به شرح زیر است:

1388/01/20  

درس اخلاق (11)
چگونه ممکن است عید نوروز ، به عزای اخلاقی تبدیل می‏شود؟
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله حسین مظاهری» از فقهای برجسته و استاد اخلاق، در ادامه سلسله مباحث اخلاقی خود در حوزه علمیه اصفهان، روز پنج شنبه 20/12/1388 و در آستانه عید نوروز، در مسجد حکيم اصفهان در خصوص "مسائل اخلاقی و خانوادگی مربوط به عید نوروز" به ایراد سخن پرداختند. متن کامل این بیانات به خوانندگان ابنا تقدیم می‏شود:

1388/01/10  18:09

درس اخلاق(10)
رابطه غیرت با تربیت فرزند
به گزارش صفحات سبز خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ آیت الله آقا مجتبی تهرانی از علما برجسته و استاد اخلاق در ادامه جلسه اخلاق و معارف اسلامی که(5/12/88 )که در مدرسه نور تهران برگزار شد با توجه به ادامه بحث غیرت مومن که در جلسات آخر ماه صفر، بحث شد پرداختند و رابطه غیرت در تربیت فرزند را تشریح نمودند که مشروح آن به شرح ذیل به خوانندگان ابنا تقدیم می‏شود:

1388/12/26  07:20

درس اخلاق(9)
آیت الله قاضی به علامه طباطبایی چه توصیه‏ای کرد؟
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله حسین مظاهری» از علماء برجسته و استاد اخلاق، در ادامه سلسله مباحث اخلاق خود در حوزه علمیه اصفهان در خصوص "اهمیت نماز شب" به ایراد سخن پرداختند که جملاتی از آن به خوانندگان ابنا تقدیم می‏شود:

1388/12/16  21:20

درس اخلاق(8)
غیرت و بی‏غیرتی
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی» از علماء برجسته و استاد اخلاق، در ادامه مباحث اخلاق و معارف اسلامی که در مورخه 24/11/88 ـ همزمان با شام غریبان رحلت نبی اکرم ص و سبط اکبرش امام حسن ع ـ در مدرسه نور تهران برگزار شد در خصوص "غیرت"، "بی‏غیرتی" و آثار آنها در محیط‏های پرورشی انسان به ایراد سخن پرداختند که مشروح آن به شرح ذیل به خوانندگان ابنا تقدیم می‏شود:

1388/11/29  

درس اخلاق(7)
تقوا، دروازه کشف و شهود
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی» از علماء برجسته و استاد اخلاق، در جلسه این هفته درس اخلاق خود، در ادامه بحث در خصوص "ملکه‏ی تقوا" گفتند: آنهایی که می‏خواهند به شهود برسند، باید از «مسیر شرع» بروند. جز «راه شرع» راهی نیست. اصل «مراعات مسائل شرعیه» است. باید «ترک محرمات» و «انجام واجبات» نمود و «مراقبت» کرد.

1388/11/19  11:20

درس اخلاق (6) ؛
بیشتر پرونده‏های قضایی به خاطر چیست؟
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت‌الله العظمی جوادی‌آملی» از علماء برجسته حوزه و استاد عرفان و اخلاق، در جلسه این هفته درس اخلاق خود (مورخه جمعه 9 بهمن ماه 1388) که در "قـم" برگزار شد، درباره اهمیت «تقوا در عمل»، «وظایف روحانیت» و نیز «مسائل داخلی کشور و طرح شعار جمهوری ایرانی» سخن گفتند. بخشی از سخنان ایشان به شرح زیر است:

1388/11/09  07:53

درس اخلاق (5) ؛
گزیده‏ای از وصایای اخلاقی و معرفتی میرزا علی آقا قاضی به شاگردان
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ هشتم آبان‏ماه مصادف با سالروز وفات استاد بزرگ اخلاق، نادره دهر و اسوه معرفت «آیت‏الله میرزا علی آقا قاضی طباطبایی(ره)» است. به منظور ارج نهادن به شخصیت علمی و اخلاقی آن استاد فرزانه، گزیده‏ای از وصایای اخلاقی و معرفتی ایشان به شاگردان و ملازمانشان، به خوانندگان فرهیخته ابنا تقدیم می‏شود:

1388/11/29  

درس اخلاق (4) ؛
ملکه‏ی تقوا ؛ بعد عقلانی و بعد نفسانی
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی» از علماء برجسته و استاد اخلاق، در جلسه این هفته درس اخلاق خود (مورخه 29دی ماه 1388) که در "مدرسه نور تهران" برگزار شد، در ادامه بحث در خصوص "ملکه‏ی تقوا" به تشریح بعد عقلانی و نفسانی و رابطه آنها پرداختند. ایشان در مورد مقام تسلیم از این بعد به ایراد سخن پرداختند که گزیده‏ای از سخنان این عالم وارسته بدین شرح است:

1388/11/04  13:07

درس اخلاق (3) ؛
امام(ع) از قرآن بیهوش شد، ولی ما ...
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله سید محمد ضیاءآبادی» از اساتید حوزه علمیه آیت الله مجتهدی تهران و مفسر قرآن در جلسه اخلاق این هفته دباره موضوع مهم "هدف از خلقت" و "اسرار قرآن" سخن گفت. بخش‏هایی از این درس به شرح زیر است:

1388/11/04  13:07

درس اخلاق (2) ؛
اسرار "ذکر لبیک"
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله سید محمد ضیا آبادی» از اساتید حوزه علمیه آیت الله مجتهدی تهرانی و مفسر قرآن در جلسه اخلاق این هفته که در مسجد امام علی ابن الحسین(ع) دربند تهران برگزار شد درباره ایام ذوالحجه و اسرار ذکر لبیک سخن گفت. بخش‏هایی از این درس به شرح زیر است:

1388/09/13  13:08

درس اخلاق (1) ؛
علی و آل‏علی از قیامت وحشت داشتند ؛ چرا ما غافلیم؟
به گزارش سرویس صفحات سبز خبرگزاری اهل‏بیت(ع ) ـ ابنا ـ «آیت الله سید محمد ضیا آبادی» از اساتید حوزه علمیه آیت الله مجتهدی تهران و مفسر قرآن در جلسه اخلاق این هفته که در مسجد امام علی ابن الحسین(ع) دربند تهران برگزار شد درباره مرگ، قیامت و غفلت انسان‏ها سخن گفت.
رضاسرخیل بازدید : 256 1389/04/21 نظرات (0)

 

دیرو برخی از شهروندان باغستانی با تجمع در مقابل سازمان آب شهر باغستان

خواستار رفع مشکلات قطعی مکرر آب در سطح شهر شدند که معاون محترم فرماندار

شهرستان جناب مهندس بیگدلو به شهروندان قول داد تا یکشنبه نتیجه بررسی های

خود را به گوش مردم برساند .در پایان جلسهای در پشت درب های بسته در دفتر

شهردار باغستان تشکیل گردید که نتیجه آن به زودی به اطلاع خواهد رسید .

رضاسرخیل بازدید : 301 1389/04/21 نظرات (0)

 

 

 

مجموعه اس ام اس های تبریک مبعث پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) سایت ایروونی فرا رسیدن این روز را به تمام مسلمین جهان تبریک میگوید.

که در سایت ایروونی به صورت رایگان در اختیار شما قرار گرفته است.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

از بعثت او جهان جوان شد ، گیتى چو بهشت جاودان شد

این عید به اهل دین مبارک ، بر جمله مسلمین مبارک . . .

 

 

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

تویی هم مصطفی و هم محمد / تو را در آسمان نامند احمد

تو کانون صفا مرد یقینی / تو عین رحمه للعالمینی

عید مبعث بر تمام مسلمانان مبارک باد

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

تو اکنون شهر علم و اجتهادی / تو رب النوع شمشیر و جهادی

تو خورشیدی شدی در گوشه غار / بر نور تو شد خورشید و مه تار

بتاب و روشنی بخش جهان باش / مهین پیغمبر آخر زمان باش . . .

عید پیامبری رسول خدا مبارک

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

به امر رب خود لبیک گوییم ، به همراه ملائک جمله گوییم

سلام و رحمت حق بر محمد ، اللهم صل علی محمد

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

ستاره ای بدرخشید و ماه مجلس شد / دل رمیده ما را انیس و مونس شد

بعثت پیامبر اکرم بر پیروان حقیقیش تهنیت باد

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

تو اکنون شهر علم و اجتهادی / تو رب النوع شمشیر و جهادی

تو خورشیدی شدی در گوشه غار / بر نور تو شد خورشید و مه تار

بتاب و روشنی بخش جهان باش / مهین پیغمبر آخر زمان باش

عید پیامبری رسول خدا مبارک

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

مبعث رسول اکرم بر شما و خانواده گرامیتان مبارک باد

این عید فراموش نشدنی و روز خجسته بر شما فرخنده باد . . .

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

سالروز انتخاب شدن محمد مصطفی (ص) برای پیامبری

از سوی خداوند متعال بر همه مسلمانان جهان مبارک باد . . .

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

امید آنکه لیاقت رحمتی از الطاف رحمة للعالمین را

داشته باشیم و این روز را به یادش گناه نکنیم . . .

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

رفته خود از عرش تا به فرش سراسر

زیر فلک سایه لوای محمد(ص)

نوری(سیّاره) یافت راه هدایت

تا که شدش عشق رهنمای محمد(ص)

عید مبعث مبارک

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

سائل درمانده ناامید نگردد

گر که بکوبد در سرای محمد(ص)

ای که ندای” اذان” رسید به گوشت

هان که به گوشت رسد ندای محمد(ص)

مبعث مبارک

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

خواند زبان دلم ثنای محمد(ص)

ماند خرد خیره در لقای محمد(ص)

دیده دل، جام جم به هیچ شمارد

سرمه کند گر زخاک پای محمد(ص)

عید مبعث بر همگان مبارک

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

تویی هم مصطفی و هم محمد تو را در آسمان نامند احمد

تو کانون صفا مرد یقینی تو عین رحمه للعالمینی

عید مبعث بر تمام مسلمانان مبارک باد

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

بعثت نه این سرور، سرور ولایت است /  مبعث نه این چراغ، چراغ هدایت است

خورشید چون ز شرق حرا پرتو افکند /  احمد نه این فروغ، فروغ رسالت است

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

نور عترت آمد از آیینه ام

کیست در غار حرای سینه ام

رگ رگم پیغام احمد می دهد

سینه ام بوی محمد می دهد

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

از بعثت او جهان جوان شد ، گیتى چو بهشت جاودان شد ، این عید به اهل دین مبارک ، بر

جمله مسلمین مبارک.

.

.

.

اس ام اس مبعث ، پیامک روز مبعث

آن شب ، شب بیست و هفتم رجب بود . محمد غرق در اندیشه بود که ناگهان صدایی گیرا

و گرم درغار پیچید : بخوان! بخوان به نام پروردگارت که بیافرید ، آدمی را از لخته خونی

آفرید ، بخوان که پروردگار تو ارجمندترین است ، همو که با قلم آموخت ، و به آدمی آنچه را

که نمی دانست بیاموخت . . .

عید مبعث مبارک باد

رضاسرخیل بازدید : 430 1389/04/17 نظرات (0)

شماري از ساکنان محله خادم آباد باغستان با گلايه از فرسودگي شبکه آبرساني اين منطقه خواستار توجه بيشتر مسوولان به اصلاح و بازسازي آن شدند.

اين عده اظهارداشتند: فرسودگي شبکه آبرساني اين منطقه مشکلات زيادي نظير ترکيدگي پي درپي لوله ها، هدر روي و قطع آب بوجود آورده است. 
رضا سرخیل  از ساکنان باغستان گفت: قدمت شبکه آبرساني اين منطقه و برخي شهرکهاي اقماري آن به حدود 30 سال مي رسد.
وي افزود: اين شبکه ها که توسط بخش خصوصي اداره مي شد براساس نياز آن زمان و امکانات موجود مانند استفاده از لوله هاي فلزي احداث شده بود و اکنون پاسخگوي جمعيت منطقه نيست. 
سرخیل  گفت: پوسيدگي لوله ها در طول زمان موجب شده با کمترين فشاري دچار شکستگي شود که اين امر علاوه بر هدر روي، موجب قطع مداوم آب مي شود.
اين شهروند، حفاري پي درپي معابر براي بازسازي شکستگيها و از بين رفتن روکش آسفالتهاي خيابانها و کوچه ها ِ قطع مداوم آب محله را از ديگر آثار زيانبار شبکه آبرساني فرسوده اين محله  ذکر کرد. 
فاطمه حسینی دیگر شهروند باغستانی  گفت: نشت آب از اين شبکه فرسوده به زير واحدهاي مسکوني منطقه که اغلب نيز قابل مشاهده نيست گاه خساراتي به اين واحدها وارد مي کند.
وي افزود: مسوولان شرکت آب و فاضلاب همواره با صرف هزينه و انجام تبليغات مختلف مردم را به صرفه جويي در مصرف آب دعوت مي کنند اين درحالي است که آب از شبکه هاي فرسوده اين منطقه بطور مداوم هدر مي رود.
اين شهروند خاطرنشان کرد: هرچند طي سالهاي اخير اقداماتي ازسوي شرکت اب و فاضلاب براي بازسازي شبکه قديمي آبرساني منطقه انجام شده اما بايد به اين کارها شتاب بيشتري داد.

رضاسرخیل بازدید : 186 1389/04/17 نظرات (0)
 
 
                      تجمیع انتخابات شوراها با ریاست جمهوری غیرقانونی است
 
 
                                 
رئیس کمیته شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع تجمیع انتخابات شوراها با ریاست جمهوری، گفت: من فکر می کنم مجلس چنین وکالتی را برای کار ندارد وطبیعتاً شورای نگهبان باید آن را مغایر با روح قانون گذاری بداند.

به گزارش شبکه ایران، میزگرد رادیویی رادیو گفت و گو با عنوان «تجمیع انتخابات» با حضور عبدالحسین ناصری سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی، محمد حسین نژاد فلاح رئیس کمیته شوراهای مجلس شورای اسلامی و حسن بیادی نایب رئیس شورای شهر تهران برگزار شد که طرفین به طرح دیدگاههای مثبت و منفی خود در خصوص طرح تجمیع انتخابات و افزایش طول دوره شوراهای شهر پرداختند. مشروح این گفت وگو را با هم می خوانیم:

رادیو گفت و گو :کلیات و جزئیات طرح تجمیع انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری در کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی تصوب شده است و قراراست به زودی کمیسیون های امنیت ملی و قضایی مجلس نظر خود را در این خصوص اعلام کنند. با مطرح شدن طرح تجمیع انتخابات شوراها و ریاست جمهوری، اظهار نظرهایی مبنی بر اینکه در تجمیع انتخابات نباید قانون اساسی نقض شود صورت گرفت.آقای ناصری، نظر شما درباره این مصوبه و افزایش مدت فعالیت دوره سوم شوراهای اسلامی شهر و روستا چیست؟ 
ناصری: با توجه به سیاست گذاری مجمع تشخیص مصلحت نظام، مبنی بر این که هر دو سال یک انتخاباتی برگزار شود، قاعدتاً انتخابات شوارهای اسلامی شهر و روستا به همراه ریاست جمهوری باید انجام می شد و همچنین مجلس شواری اسلامی با مجلس خبرگان رهبری.
اگر قرار بود که انتخابات شوراهای اسلامی دوره چهارم در آذر ماه امسال برگزار شود، طول مدت نمایندگی این دوره حدود دو سال و چند ماه خواهد بود ، لذا شورای عالی استانها طرحی  مبنی بر اینکه دوره سوم شوراها افزایش پیدا کند و دوره چهارم، همزمان با ریاست جمهوری دوره یازدهم برگزار شود را ارائه کرد. در کمیسیون سیاست داخلی و شوراها به عنوان کمیسیون اصلی ، مطالب مختلفی ایراد شد. افراد مختلف از وزارت کشور، مرکز پژوهشها و از خود شوراهای اسلامی شهر و روستا آمدند و نظرشان را ارائه کردند. البته این موضوع مغایر با قانون اساسی نیست. در قانون اساسی مدت زمان شوراها مشخص نشده و این را به عهده مجلس شورای اسلامی گذاشته اند. لذا در حال حاضر موضوع  اصلاح قانون در دست بررسی است. یعنی کمیسیون با تمدید این اصلاح قانون موافقت کرده و ان شاءالله امیدواریم در صحن هم رأی بیاورد و شوراهای اسلامی دوره چهارم، همزمان با ریاست جمهوری دوره یازدهم برگزار شود.  

رادیو گفت و گو : آقای  نژاد فلاح ، نظر شما درباره طرح تجمیع انتخابات شوراها و ریاست جمهوری چیست؟ 
نژاد فلاح:آقای دکتر ناصری درست می گویند، صراحت قانونی وجود ندارد که مدت دوره شوراها چهار ساله باشد، بالعکس درمورد ریاست جمهوری و مجلس، قانون اساسی چنین قیدی دارد. اما نکته بسیارظریف اینجاست که مردم به شوراهای شهر چهار ساله رأی دادند و آیا مجلس می تواند رأیی که مردم به مدت 4 سال به شوراها دادند را در قالب یک قانون به 6 سال تغییر بدهد؟ من فکر می کنم مجلس چنین وکالتی را برای کار ندارد وطبیعتاً شورای نگهبان باید آن را مغایر با روح قانون گذاری بداند.  

رادیو گفت و گو: آیا طبق قانون اساسی راهکاری وجود دارد که درباره طولانی تر شدن دوره شوراها تصمیم گیری شود؟
نژاد فلاح: اگر فرض را بر این بگذاریم که این اتفاق بیفتد، یعنی اگر این قانون در مجلس تصویب شود و شورای نگهبان بر آن چنین ایرادی  بگیرد و مجلس هم بر آن پافشاری کند، طبیعتاً مجلس هم می تواند آن را به مجمع بفرستد و مجمع تشخیص مصلت نظام نظر نهایی اش را اعلام کند. باورم این است که هم در دولت و هم در مجلس، اراده جدی برای همزمانی انتخابات این دوره از شوراها نیست.  

رادیو گفت و گو ، آقای بیادی ،نظر اعضای شورای شهر در این مورد چیست؟ آیا آمادگی دارند که با همین ترکیب ادامه کار دهند یا شورا بیشتر برای انتخابات مجدد و جدید آمادگی دارد؟
بیادی:ما مطیع قانون هستیم. اما اگر از ما نظر بخواهند باید بگوئیم ما تقریباً نظرات آقای نژاد فلاح را قبول داریم و اصراری  به هیچ برنامه ای نداریم، مگر اطاعت از قانون. ما نظراتمان را از طریق شورای عالی استانها به مجلس ارائه کردیم و فکر می کنیم که اگر این دوره ادامه پیدا کند، به نفع جامعه است. الان تقریباً جامعه یک آرامشی به خود گرفته و هنوز متاسفانه تبعات انتخابات گذشته موجود باشد و فکر می کنم که جامعه توانایی برگزاری انتخابات را ندارد. گر چه بعضی ها اصرار دارند که انتخابات انجام شود که هدف آنها پیگیری طرح های دیگری است .  متأسفانه برخی خبرنگاران سوالاتی می پرسیدند و منظور آنها این بود که ما به دنبال این هستیم که توسط مدیریت معاون اول و شهرداران مناطقی مثل تهران، فرمانداران کلی توسط ما منصوب شوند. من پاسخ دادم که ما اصرار نداریم که این شورا ادامه پیدا کند. ولی این نوع طرح ها که حقوق مردم در آن لحاظ نمی شود، دستوری است و اصولاً دولتهای سلطنتی چنین تفکراتی را دارند. من فکر می کنم اگر انتخاب استاندار و انتخاب فرماندار مثل بسیاری از کشورهایی که مردم سالاری را به صورت خوب آن تجربه کردند، به عهده نمایندگان مردم در پارلمان شهری قرار گیرد، هم دولت سبک تر شده ، تنش های سیاسی کمتر می شود و با پایین آمدن هزینه ها، اختلافات کمتر شده و مردم هم امیدوارتر می شوند. ما در نهایت مطیع قانون هستیم و باید قانون را روی چشممان بگذاریم، اگرچه شاید به ضرر ما هم باشد. 

رادیو گفت و گو  :آقای ناصری برگزاری دو انتخابات در یک زمان چه ویژگی می تواند داشته باشد؟
ناصری: نکته ای را در مورد بحث تنش اجتماعی، خدمت عزیزان عرض کنم. به عقیده من کشور، انقلاب و نظام ما آنقدر محکم است که با این قضایا کوچکترین خللی در اراده مردم آن ایجاد نخواهد شد. موضوع اصلی این است و نکته اینجاست که اگر بیاییم برای دو سال انتخابات برگزار کنیم، نتیجه آن این می شود که تعداد مراجعه کنندگان به صندوق های رأی کمتر خواهد بود و افراد نخبه کمتر رغبت می کنند که در انتخابات شرکت کنند. موضوع تجمیع انتخابات، بحث مهمی بوده که تقریباً چندین سال است دغدغه همه مسئولین و دولتمردان است.... 
تقریباً ما سی و یک سال از عمر انقلاب شکوهمندمان گذشته و سی و یک انتخابات داشتیم. در هر سال ما درگیر انتخابات بودیم. حداقل از سه چهار ماه قبل  تا یکی دو ماه بعد از انتخابات تا افراد جدید ، چه در مجلس، ریاست جمهوری و شوراها  بیایند سوگند یاد کنند و مستقر شوند، معمولاً خلاء ایجاد می شد وهزینه های گزافی هم در پی داشت. لذا مجمع تشخیص مصلحت نظام کلیاتی را تحت عنوان یک ساختار جامع برای کشور تأیید کرد. وزارت کشور معتقد بود که انتخابات ریاست جمهوری را به تنهایی و انتخابات مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی و شوراهای اسلامی شهر و روستا را با هم برگزار کنند. با توجه به کثرت داوطلبینی که در هر منطقه ایجاد می شد، عملاً این موضوع با چالش جدی مواجه می شد، لذا کمیسیون سیاست داخلی و شوراها همان پیشنهادی را که شورای عالی استانها تقدیم داشتند را تصویب کردند و من هم معتقدم که درست است . مردم عزیز ما برای چهارسال رأی دادند و همین مردم نمایندگان را به عنوان امین خودشان به خانه ملت برای قانونگذاری فرستادند. و چون در اینجا ذی نفع تمام ملت هستند، فکر نمی کنم مشکل یا دغدغه ای را که جناب آقای بیادی و جناب آقای نژاد فلاح داشتند به صورت جدی در جامعه مطرح شود. به هر حال باید این را از یک جایی شروع کنیم. حالا اگر این دوره را افزایش ندهیم، باید شوراهای اسلامی دوره چهارم را حدود دو سال در نظر بگیریم که آن هم مشکلات و عواقب خاص خودش را دارد.  
بیادی:من هم با نظر شما موافقتم، منتها ما گفتیم چون ذی نفع هستیم، اصراری نداریم.  
ناصری: اعتقاد هم دارید. اگر نداشتید که شورای عالی استانها  آن طرح را نمی آورد، غیر از این است؟ 
بیادی:خیر.  
ناصری:پس شما اعتقاد دارید ولی  ممکن است صراحتاً نخواهید بگویید.  
بیادی: خیر، می گویم ما هم به نظر شما اعتقاد داریم.  
ناصری: این طرحی را که در کمیسیون انجام شده، شورای عالی استانها برای ما فرستاده ، پس نفرمایید که اعتقاد ندارید. به این مایل هستید. 
بیادی:خیر، من گفتم که ما اعتقاد داریم هر چه قانون تصمیم بگیرد آن است ولی نظرما  نظر شماست.  
ناصری: نظر ما هم که الان آمده. توضیحاتی که آقای مهندس چمران و سایر دوستان در شورای عالی استانها مطرح کردند، نظر معقول و واقعاً پسندیده بود و بر اساس همین نظریه ها و جلساتی که در کمیسیون به صورت رسمی و غیر رسمی داشتیم به این نکته رسیدیم که با توجه به جمیع جهات، بهتر است که دوره سوم افزایش پیدا کند وگرنه ما مجبوریم با توجه به قانونی که مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کرده، دوره چهارم را حدود دو سال وهفت هشت ماه افزایش بدهیم.
بیادی: البته اگر انتخابات آن مقدار جلوتر باشد طول دوره کمتر می شود. تقریباً یک سال و ده ماه می شود.
ناصری: خیر نمی شود. به خاطر این که الان این شوراها تا اردیبهشت 90 است و تاریخ تحلیف ریاست جمهوری در مرداد 92 می باشد. دقیقاً 28 ماه، یعنی دوسال و چهار ماه می شود. از زمانی که رسماً شروع به کار می کنند
بیادی:اگر انتهای شورا را هم تصویب کنید که 9 اردیبهشت نیست.  
ناصری: چرا، به هر حال همزمان برگزار می شود و معرفی و آغاز کار آنها، یک هفته با زمان تحلیف ریاست جمهور متفاوت خواهد بود. این چیزی است که در قانون پیش بینی شده. این توجیهاتی بود که کمیسیون سیاست داخلی و شوراها داشت و بنده اینجا نظر کمیسیون را خدمت شنوندگان محترم و همکاران خوبم اعلام کردم. 

رادیو گفت و گو: آقای ناصری، آیا برگزاری دو انتخابات با هم مثل شوراها و ریاست جمهوری از هزینه ها و از انرژی که نیروی کار باید در این زمینه بگذارد کم نمی کند؟  
ناصری: کم می شود. از نظر هزینه مالی و تعداد افراد هزینه ها کم می شود. از همه مهمتر چالش هایی است که ما معمولاً 4،5 یا 6 ماه قبل از انتخابات، یعنی از زمانی که افراد استعفا می دهند و وارد گود انتخابات می شوند، داریم . یعنی الان اگر ما قصد انجام انتخابات را داشته باشیم، اواخر خرداد شروع می شود و تا اردیبهشت آینده ادامه خواهد داشت، یعنی حدود 10 ماه. برای مجلس و ریاست جمهوری نیز بدین شکل خواهد بود... و از این جهت جامعه و ادارات ما  متضرر می شوند. ما هم اعتقاد داشتیم، سال های سال است که این موضوع مطرح شده تا ما بتوانیم 4 انتخاباتی که داریم تجمیع کنیم. حالا می توانیم هر دوتای آنها را با هم برگزار کنیم که این مشکل پیش نیاید.  
رادیو گفت و گو: آقای نژاد فلاح، شما بین صحبتهایتان اشاره فرمودید که وزارت کشور و دولت برای برگزاری هر دو انتخابات در یک زمان آمادگی چندانی ندارند.
آقای نژاد فلاح: خیر، منظور من این نبود که آمادگی آن را ندارد. آنها آمادگی برگزاری انتخابات همزمان را حتماً خواهند داشت، بخاطر اینکه در ادوار گذشته، انتخاباتهای مختلف را به طور همزمان برگزار کردند، اما من اراده ای را برای این کار نمی بینم .
اگر از آنها سوال شود که آیا شما آمادگی برگزاری این انتخابات را دارید، حتماً جوابشان مثبت است. برداشت من این است که آنها اراده این کار را ندارند. حالا دلایل آن را خودشان می دانند. نمایندگان  دولت و وزارت کشور می توانند به این موضوع پاسخ دهند.

رادیو گفت و گو: اما پیشنهادی که داده بودند این بود که انتخابات ریاست جمهوری به صورت مجزا باشد و مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی و انتخابات شوراها همزمان برگزار شود.  
نژاد فلاح: درست است. البته در اینجا یک بحثی وجود دارد. انتخابات شورا، مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، انتخاباتی گروهی و جمعی است ومردم به فرد رأی نمی دهند. در انتخابات ریاست جمهوری مردم به فرد رأی می دهند، خدای ناکرده به هر دلیل رئیس جمهور بخواهد استعفا بدهد، بخواهد خدای ناکرده برکنار شود، اتفاقی برای او پیش بیاید، فوت کند و یا هر اتفاق دیگری، تجمیع انتخابات همزمان ماهیت خود را از دست می دهد. برای این که مردم به یک فرد رأی دادند و دوباره باید انتخابات ریاست جمهوری دیگری برگزار شود. بعضی از دوستان مخالف می گویند این طرح شدنی نیست و نباید همه انرژی ها و نیروها را در جهت همزمانی انتخابات مجلس شورای اسلامی، شورای شهر و روستا و یا مجلس خبرگان خلاصه کرد  و نباید با انتخابات ریاست جمهوری همزمان برگزار شود. این هم در واقع نظری است که وجود دارد، بالاخص که می گویند کشور ما کشور حادثه خیزی است و می شود انتظارات متفاوتی از جامعه داشت. این بحث را مخالفان تجمیع انتخابات  مطرح می کنند.

رادیو گفت و گو: اقای بیادی، انتخاب شهرداران کلان شهرها چگونه خواهد شد، ایا همکاری  با اعضای شواری شهر را ادامه می دهند؟ 
بیادی: این را هم باز قانون باید تعیین کند. اگر شورا ادامه پیدا کرد، خود شوراها می توانند این کار را ادامه دهند، یعنی محدودیتی ندارند. ازاین طرف هم شورا هر وقت بخواهد می تواند شهردار را عوض کند. ولی اگر این ادامه باعث انقطاع شود، فکر می کنم یکی از آسیب های جدی این طرح خواهد بود.  

رادیو گفت و گو: یعنی شما مخالف این طرح هستید؟ 
بیادی: خیر، انجام طرح را دوست دارم، ولی دوره ریاست شهردار هم باید ادامه پیدا کند. چون تنش در جامعه ایجاد می شود. سه ماه طول می کشد تا شهردار انتخاب شود. من فکر می کنم که اگر قرار است، شورا ادامه پیدا کند، قانون طوری باشد که شهردارهایی که هستند، دوره ریاستشان ادامه داشته باشد.
ناصری:می خواستم در مورد شهرداران خدمت شما عرض کنم، چون این بحث را هم برخی از دوستان مطرح کرده بودند. شهرداران در اختیار شورای شهرهستند،  به هر حال اگر دوست داشته باشند، شهردار ادامه کار می دهد و اگر شورای شهر مخالف شهرداران باشد که قبل از انتهای دوره هم می توانند او را برکنار کنند. حتی برخی هم پیشنهاد دادند اما آن را تصویب نکردیم، چون در اختیار شوراها است. اگر شوراها مایل باشند و مشکلی هم وجوئ نداشته باشد، همان شهرداران ادامه کار می دهند، اگر با شهرداری هم مشکل داشته باشند، منتظر اتمام همین دوره ، ولو اینکه افزایش هم پیدا نکند نمی شوند و شهردارشان را عوض می کنند. این را قانون در اختیار شورای شهر قرار داده. اگر الان شورای شهر تهران از شهردارشان ناراحت باشند، قدرت استیضاح دارند.
برای ادامه کار هم اگر دوست داشته باشند می گویند ادامه کار بده، اگر دوست هم نداشته باشند، می توانند برکنار کنند واصلاً منتظر اتمام دوره نمی شوند. به خاطر این که برای 4 سال رأی ندادند. ببخشید این شبهه درمورد تهران پیش نیاید، در مورد هر یک از شهرداران شهرها، شورای شهرشان این قدرت دارد که اگر از او راضی نباشند، شهردار را استیضاح  و برکنار کنند. اگر دوست داشته باشند، 10 دوره هم که باشند می توانند همان شهردار را انتخاب کنند و ادامه کار دهند.  
نژاد فلاح: من فقط یک نکته عرض کنم، شوراهای دور دوم و دور اول با همه کارهای خوبی که در ادوار گذشته شوراها انجام شد ، شاید از پختگی کامل برخوردار نبودند. به نظر من شورای دور سوم در مجموع از معدل خوبی برخوردار است و انصافاً کارهای خوب و ارزشمندی انجام شده. ان شاءالله اگر بنا شد که این قانون در مجلس تصویب شود، بنا را بر حمایت همه جانبه دولت و مجلس از شوراهای تمدید شده بگذاریم که با همین روندی که عمران و آبادی داشتند ان شاالله پیش بروند.  

پایان مطلب/

رضاسرخیل بازدید : 223 1389/04/16 نظرات (1)
سید صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور:
انتخابات ریاست جمهوری با سایر انتخابات‌ها قابل جمع نیست

اگر به شکل قانون در بیاید برای ما لازم‌الاجراست و آن را اجرا می‌کنیم

 
سید صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور گفت: لایحه‌ جامع انتخابات لایحه‌ای سنگین است و با توجه به عوامل تاثیرگذار بر این بحث، به ثمر رسیدن این لایحه تا اوایل مهرماه طول می‌کشد.

آفتاب: سید صولت مرتضوی، معاون سیاسی وزیر کشور گفت: لایحه‌ جامع انتخابات لایحه‌ای سنگین است و با توجه به عوامل تاثیرگذار بر این بحث، به ثمر رسیدن این لایحه تا اوایل مهرماه طول می‌کشد. 

سیدصولت مرتضوی، با بیان این مطلب اظهار کرد: در حین کار کارشناسی بر لایحه‌ جامع انتخابات، مباحثی همچون تجمیع انتخابات و استانی شدن آن هم‌چنین انتخابات شهرداران توسط مردم مطرح شد که همگی این‌ها به نوعی به این کار تاثیرگذار بوده است. 

مرتضوی هم‌چنین در بیان ارزیابی خود در بحث تجمیع انتخابات نیز با تاکید بر این‌که ما به عنوان دولت با این سبک تجمیع انتخابات

اگر این موضوع به تایید شورای نگهبان برسد و به شکل یک قانون در بیاید برای ما لازم‌الاجراست. آن را اجرا می‌کنیم و برایش ساز و کارهایی را نیز تعریف خواهیم کرد.
مخالف بوده و هستیم، خاطرنشان کرد: معتقد هستیم انتخابات ریاست جمهوری با سایر انتخابات‌ها قابل جمع نیست. 

وی گفت: تیتر، طرح تجمیع انتخابات بوده، ولی متن و بندهایی که در مفاد این طرح آورده شده، افزایش طول عمر شوراهای شهر و روستا و افزایش مسوولیت شهرداران را مورد توجه قرار داده است که ما با این مسائل با توجه به دلایلی که در مجلس اقامه کردیم مخالف هستیم. حال با توجه به تصویب مجلس، اگر این موضوع به تایید شورای نگهبان برسد و به شکل یک قانون در بیاید برای ما لازم‌الاجراست. آن را اجرا می‌کنیم و برایش ساز‌و کارهایی را نیز تعریف خواهیم کرد. 

مرتضوی هم‌چنین درباره‌ نتیجه پیش‌نویس اصلاح قانون احزاب، با بیان این‌که به شدت درحال کار کارشناسی بر روی این موضوع هستیم، در پاسخ به این سوال که قانون جدید چه مشخصه‌ها و برتری‌هایی نسبت به قانون سابق احزاب دارد، گفت: وقتی این پیش‌نویس نهایی شد در مورد محسنات و مشخصه‌هایش صحبت خواهیم کرد. 

معاون سیاسی وزیر کشور هم چنین با بیان این‌که در حال دعوت از کارشناسان و اشخاص و رسیدگی به این موضوع هستیم، در پاسخ به این سوال که آیا نمایندگان احزاب و گروه‌های سیاسی نیز در این باره پیشنهاداتی را به وزارت کشور ارائه داده اند یا خیر؟ گفت: پیشنهادات تمام کسانی که در این بحث مشارکت داشته‌اند در کارگروهی در حال بررسی است
رضاسرخیل بازدید : 179 1389/04/16 نظرات (1)
آغاز پرداخت نقدی یارانه ها از نیمه دوم سال
 
پرداخت نقدی یارانه ها به مردم از نیمه دوم سال آغاز می شود .

به گزارش واحد مرکزی خبر ، مدیرکل طـرح هـدفمند کردن یارانه ها در وزارت رفاه در مصاحبه بـا خبرنگاران رسانه های گروهی آذربایجـان غربی گفت : این یارانه ها به حسابی که سرپرستان خانوار اعلام کرده اند واریز خواهد شد .

کیانی افزود : شیوه پرداخت یارانه به احتمال زیاد به صورت 2یا سه ماهه خواهد بود .

وی گفت: حـدود 17 میلیون خانوار در سال 87 فرم هدفمند سازی یارانه ها را تکمیل کرده اند .

مدیرکل طرح هـدفمند کردن یارانه ها در وزارت رفاه همچنین از امنیت بالای شبکه ارتباطی یارانه ها در دریافت شماره حساب خبر داد و گفت : برای ورود شماره حساب ، واردکردن کد ملی و سریال شناسنامه سرپرست خانوارها نیز الزامی است .

کیانی عنوان کرد : خانوارهایی که اطلاعات اقتصادی آنها تغییر کرده است در ارائه مشخصات دقت و در صورت نیاز از مراجع ذیربط اطلاعات لازم را دریافت کنند .
واحدمركزي خبر
رضاسرخیل بازدید : 183 1389/04/16 نظرات (0)

 

سردار شهید حاج یدالله کلهر

مراسم روحانی و معنوی یادواره ی سردار حاج يدالله كلهر و  110 شهید شهر باغستان روز دوشنبه 31/03/89 بعد از نماز مغرب و عشا در فضای ملکوتی مسجد حضرت امیرالمومنین (ع) سعیدآباد با حضور جناب آقای گروسی نماینده محترم شهرستان شهریار در مجلس شورای اسلامی ،جناب آقای ربیع زاده فرماندار محترم شهرستان ، آقای مهندس کولیوند شهردار محترم شهر باغستان ،اعضای محترم شورای اسلامی شهر ،حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا مرتضوی شهید زنده دوران دفاع مقدس برگزار گردید . در این مراسم که از تمام اقشار مختلف مردم از جمله آزادگان سرافراز،خانواده های معظم و معزز شهدا ،جانبازان و ایثارگران شرکت داشتند با سخنرانی نماینده محترم مردم شهریار در مجلس شورای اسلامی و فرماندار محترم شهرستان شهریار و مداحی مداحان اهل بیت (ع) و نوحه سرایی و سینه زنی حضار انجام شد. شرکت کنندگان ضمن گرامیداشت یاد و نام شهیدان و تجدید عهد با آرمانهای متعالی حضرت امام خمینی(ره) و شهدای دفاع مقدس و تجدید بیعت با مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله خامنه ای از مقام شامخ شهدا تجلیل و از خانواده های معظم آنان تقدیر نمودند .

رضاسرخیل بازدید : 195 1389/04/16 نظرات (0)

                        

 

سالروز شهادت امام موسی کاظم، باب الحوائج را خدمت

تمامی شیعیان آن حضرت تسلیت عرض می نماییم . 

                                   


سالروز شهادت امام موسی کاظم، باب الحوائج را خدمت

تمامی شیعیان آن حضرت تسلیت عرض می نماییم . . .

.

  

رضاسرخیل بازدید : 188 1389/04/16 نظرات (0)

 

چند خبر اجتماعی :

  گروهی از شهروندان باغستانی با نسب پلاکارد در ورودی بلوار رسول اکرم شهر باغستان از حضور به موقع و

ضربتی معاون محترم فرماندار جناب مهندس بگدلو و عملکردجناب آقای خیرخواه در سالهای گذشته در جهت رفع

مشکل کم آبی تقدیر و تشکر نمودند.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

   گروهی از شهروندان محله صادقیه شهر باغستان در شب دوشنبه با دعوت از جناب ترابی ریاست شورای شهر  

      باغستان در منزل یکی از شهروندان باغستانی تشکیل جلسه داده و از ایشان در مورد عملکرد شورای شهر

  و شهرداری باغستان سوال نمودند. ( به زودی سوالات مطرح شده و پاسخ ریاست شوراء به اطلاع خواهد رسید )

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    طرح اجرای جدولگذاری فاضلاب شهری در شهر باغستان آغاز گردید که متاسفانه با اینکه شهردار قبل از

    آغاز فعالیت از سازمانهای مربوطه استعلام نموده و پاسخ مثبت دریافت نموده است ، شنیده شده اداره گاز

      ا ز ادامه فعالیت  پیمانکار به خاطر خطر شکستن لوله های گاز جلوگیری بعمل آورده است .

 

 

 

رضاسرخیل بازدید : 164 1389/04/16 نظرات (0)

شهادت مظلومانه باب الحوائج موسی ابن جعفر علیه السلام را به آقا صاحب الزمان و ولی نعمتمون

امام رضا علیه السلام و تمام شیعیان تسلیت عرض می کنم.

سلام بر تو ای هفتمین فروغ امامت! سلام بر تو ای وارث شهادت! سلام بر تو ای قبله نیازمندان! سلام بر تو ای آزادترین اسیر و ای آزاده ترین زندانی! تو که زندان، گلستان عبادت و خلوت تو شده بود و زندانیان سنگ دل، اسیر کرامت و زرگواری ات. تو که زنجیرهای ستم و تازیانه های دشمنی و کینه، قبل از شکنجه و آزار تو به سجده افتادند و دل بی رحمشان در برابر خلق نیکوی تو به رحم آمد. سلام خدا بر تو ای امام هفتمین که تن رنجیده و روح بلندت، شاهد مظلومیت خاندان توست. سلام و درود بی پایان الهی بر تو و دودمان پاک تو باد.

 

امام موسی کاظم (ع)

ابوالحسن موسی بن جعفر (ع) امام هفتم از ائمه اثنی عشر (ع) و نهمین معصوم از چهارده معصوم (ع) تولد آن حضرت در ابواء (محلی میان مکه و مدینه) به روز یکشنبه هفتم صفر سال 128 یا 129 ق واقع شد.

موسی ابن جعفر علیه السلام

چگونگی به امامت رسیدن آن حضرت:
در زمان حیات امام صادق (ع) کسانی از اصحاب آن حضرت معتقد بودند پس از ایشان اسماعیل امام خواهد شد. اما اسماعیل در زمان حیات پدر از دنیا رفت ولی کسانی مرگ او را باور نکردند و او را همچنان امام دانستند پس از وفات حضرت صادق (ع) عده ای چون از حیات اسماعیل مأیوس شدند پسر او محمد بن اسماعیل را امام دانستند و اسماعیلیه امروز بر این عقیده هستند و پس از او پسر او را امام می دانند و همینطور به ترتیب و به تفضیلی که در کتب اسماعیلیه مذکور است. پس از وفات حضرت صادق (ع) بزرگترین فرزند ایشان عبدالله نام داشت که بعضی او را عبدالله افطحمی دانند این عبدالله مقام و منزلت پسران دیگر حضرت صادق(ع) را نداشت و به قول شیخ مفید در”ارشاد” متهم بود که در اعتقادات با پدرش مخالف است و چون بزرگترین برادرانش از جهت سن و سال بود ادعای امامت کرد و برخی نیز از او پیروی کردند اما چون ضعف دعوی و دانش او را دیدند روی از او برتافتند و فقط عده قلیلی از او پیروی کردند که فطحیه موسوم هستند.

ـ برادر دیگر امام موسی کاظم (ع) اسحق که برادر تنی آن حضرت بود به ورع و صلاح و اجتهاد معروف بود اما برادرش موسی کاظم (ع) را قبول داشت و حتی از پدرش روایت می کرد که او تصریح بر امامت آن حضرت کرده است.

ـ برادر دیگر آن حضرت به نام محمد بن جعفر مردی سخی و شجاع بود و از زیدیه جارودیه بود و در زمان مامون در خراسان وفات یافت اماجلالت قدر و علو شأن و مکارم اخلاق و دانش وسیع امام موسی کاظم (ع) بقدری بارز و روشن بود که اکثریت شیعه پس از وفات امام صادق (ع) به امامت او گرویدند و علاوه بر این بسیاری از شیوخ و خواص اصحاب حضرت صادق (ع) مانند مفضل ابن عمر جعفی و معاذین کثیر و صغوان جمال و یعقوب سراج نص صریح امامت حضرت امام موسی الکاظم (ع) را از امام صادق (ع) روایت کردند و بدین ترتیب امامت ایشان در نظر اکثریت شیعه مسجل گردید.

 

 شخصیت اخلاقی:

او در علم و تواضع و مکارم اخلاق و کثرت صدقات و سخاوت و بخشندگی ضرب المثل بود. بران و بداندیشان را با عفو و احسان بیکران خویش تربیت می فرمود.

شبها بطور ناشناس در کوچه های مدینه می گشت و به مستمندان کمک می کرد. مبلغ دویست، سیصد و چهارصد دینار در کیسه ها می گذاشت و در مدینه میان نیازمندان قسمت می کرد. صرار (کیسه ها) موسی بن جعفر در مدینه معروف بود. و اگر به کسی صره ای می رسید بی نیاز می گشت معذلک در اطاقی که نماز می گذارد جز بوریا و مصحف و شمشیر چیزی نبود.

 

برگرفته از سایت صدا و سیما

رضاسرخیل بازدید : 166 1389/04/12 نظرات (0)
آسیب شناسى مدیریت از منظر امام على(ع)

ضرورت بحث

توسعه و پیشرفت هر جامعه اى مرهون موفقیّت هاى به دست آمده از ناحیه مدیریت مى باشد. در فرآیند مدیریت اسلامى یکى از مهم ترین نکات در خور تأمّل انتخاب شایسته ترین افراد براى مسؤولیت هاى سالم در جامعه اسلامى است تا از یک سو اشتباهات و انحرافات احتمالى به حداقل برسد و از سوى دیگر جامعه در مسیر رشد و شکوفایى قرار گیرد.

وقتى جامعه اى بر اساس آرمان هاى دینى شکل گرفته باشد، امّا بر اساس افکار و ایدئولوژى مادّى و غیر مذهبى اداره مى شود، بى تردید در بخش مدیریت آسیب هاى جبران ناپذیرى را متحمّل خواهد شد که شناخت این آسیب ها امرى ضرورى است.

اصطلاح آسیب شناسى مدیریت، یعنى شناخت اشکالاتى که در حوزه حکومت متوجه امور ادارى، سیاسى و اجتماعى شود که نگارنده سعى دارد در این مقال به بیان اهمّ آن ها از منظر امام على(ع) بپردازد. امید است که در سال نوآورى و شکوفایى مورد توجه مسؤولین محترم نظام جمهورى اسلامى قرار گیرد تا سازمان ها و دوایر گوناگون کمتر با چالش هاى اجرایى، ادارى و قانونى روبرو شوند.

تکبّر و خودخواهى

اولین عامل آسیب زا در حوزه مدیریت و امور اجتماعى غرور و خودخواهى است که معمولاً پس از رسیدن به مقام در برخى از مسؤولین و مدیران مشاهده مى شود. در اثر غفلت از حقیقت، بشر ممکن است به محض رسیدن به ریاست دچار تکبّر و خودپسندى شود که این رذیله اخلاقى بزرگ ترین آفت کارى اوست و مى تواند تمام آثار مثبت مسؤولیت وى را از بین ببرد. اینجاست که حضرت على(ع) همواره کارگزاران و مدیران نظام اسلامى را به دورى از تکبّر و خود بینى توصیه مى کند. آن حضرت در عهدنامه خود به مالک اشتر چنین مى فرماید:

«ایّاک و الاعجاب بنفسک و الثّقة بما یعجیک منها و حبّ الاطراء فانّ ذلک من اوثق فرص الشّیطان فى نفسه لیمحق ما یکون من احسان المحسنین؛(1) مبادا هرگز دچار خودپسندى شوى و به خوبى هاى خود اطمینان کنى و به پرهیز از این که دوست داشته باشى دیگران تو را ستایش کنند، زیرا حالت غرور و خودپسندى مناسب ترین فرصت براى شیطان است تا کردار نیک نیکوکاران را نابود کند.»

بر اساس اندیشه سیاسى امام على(ع) غرور و خودخواهى بزرگ ترین آفت مدیریت است که زمامداران و مدیران را به سوى خودکامگى و سرانجام ذلّت و خوارى مى کشاند، بنابراین مسؤولین نظام اسلامى نباید در اثر این صفت رذیله، گرفتار وسوسه هاى شیطانى شده و از راه حق خارج شوند، بلکه همیشه باید مواظب باشند تا به غرور و خود بینى دچار نگردند.

عدم دسترسى مردم به مسؤولین

یکى دیگر از آسیب هایى که مسؤولین و مدیران را از مسیر اصلى حکومت و مدیریت منحرف مى سازد، جدایى میان مسؤولین و مردم است. امام على(ع) در سیره خود همواره کارگزاران و مسؤولین حکومتى را نسبت به این آسیب مهم هشدار مى داد و به آنان مى فرمود که میان خود و عموم مردم نباید هیچ گونه فاصله و مانعى قرار دهید. آن حضرت خطاب به مالک اشتر مى فرماید:

«فلا تطوّلنّ احتجابک عن رعیّتک فانّ احتجاب الولاة عن الرّعیّة شعبة من الضّیق و قلّة علمٍ بالامور و الاحتجاب منهم یقطع عنهم علم ما احتجبوا دونه فیصغر عندهم الکبیر و یعظم الصّغیر و یقبح الحسن و یحسن القبیح و یشاب الحقّ بالباطل؛(2) هیچ گاه خود را به مدّت طولانى از مردم پنهان مکن، زیرا دور بودن زمامداران از چشم عموم مردم خود موجب نوعى محدودیّت و بى اطلاعى نسبت به کارهاى مملکت است. پنهان شدن زمامداران آگاهى آنان را نسبت به بسیارى از مسائل از بین مى برد، در نتیجه بزرگ نزد آنان کوچک و کوچک نزد آنان بزرگ مى شود و نیز کار نیک زشت و کار زشت زیبا جلوه داده مى شود و حق با باطل آمیخته مى گردد.»

از این رو مدیریت پسندیده در اداره امور باید پاسخگوى نیازها و پرسش ها و جهت دهنده مسیر توده هاى مردم باشد.

بى توجهى نسبت به طبقه محروم

از دیگر آسیب هاى رفتارى مسؤولان و مدیران، کم توجهى یا بى توجهى به طبقه محروم و قشر آسیب پذیر جامعه است.

مولاى پرهیزگاران در نهج البلاغه مدیران و کارگزاران را به توجه بیش تر به قشر محروم جامعه و تأمین خواسته هاى آنان توصیه نموده است. آن حضرت به مالک اشتر چنین مى فرماید: «مبادا سرمستى حکومت تو را از رسیدگى به محرومان باز دارد که هرگز انجام کارهاى فراوان و مهم عذرى براى ترک مسؤولیت هاى کوچک تر نخواهد بود. همواره در فکر مشکلات آنان باش و از آنان روى بر مگردان. امور کسانى از فقرا را رسیدگى کن که به ظاهر به چشم نمى آیند و دیگران این قشر را کوچک مى شمارند و کم تر به تو دسترسى دارند.»(3)

حضرت على(ع) در ادامه به این نکته اشاره مى کند که من از رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود: «لن تقدّس امّة لایؤخذ للضّعیف فیها حقّه من القوىّ غیر متتعتعٍ؛(4) ملّتى که حق ناتوان را از زورمندان باز نستاند، رستگار نخواهد شد.»

پس مدیران در جامعه اسلامى علاوه بر تأمین نیازهاى اولیه محرومان از بیت المال باید براى استرداد حقوق از دست رفته آنان اقدام نمایند و وظیفه دارند که علل و عوامل ثروت هاى بادآورده را شناسایى و ریشه کن کنند و اجازه ندهند که عدّه اى با تجاوز به حقوق دیگران، به انباشت ثروت نامشروع بپردازند.(5)

انحصار طلبى

انحصارطلبى آن است که مدیر و کاگزار در حوزه قدرت و اختیارش همه چیز را به خود و خویشاوندانش اختصاص دهد، بدین معنا که قدرت، امکانات و دیگر امتیازات اجتماعى را به اقوام و دوستان خود اختصاص دهد و دیگران را از آن ها محروم سازد. امیرالمؤمنین على(ع) در اندیشه سیاسى خود فرمانروایان و کارگزاران را به شدّت از این مسئله برحذر داشته، به طورى که به مالک اشتر مى فرماید: «از امتیاز خواهى بپرهیز و چیزى را که همه مردم نسبت به آن یکسان هستند به خود اختصاص مده. هر کارگزار و مسؤولى نزدیکان و خویشاوندانى دارد که توقع برترى، امتیازخواهى و دخالت در قراردادها بدون رعایت انصاف را دارند، ولى تو چاره اى بیندیش و به هیچ یک از اطرافیان و وابستگان چیزى از مال، زمین و...واگذار مکن و مبادا در تو طمع کنند تا قراردادى به سود آنان منعقد کنى، زیرا این کار مایه ضرر سایر مردم مى گردد.»(6)

از فرمان هاى امام على(ع) به مسؤولین و مدیران نظام اسلامى چنین بر مى آید که انحصارطلبى بزرگ ترین آفت دولت است.

تاریخ جهان دولت هاى فراوانى را سراغ دارد که در اثر انحصارطلبى زمامداران و مدیران به سرعت رو به ضعف رفته و زمینه زوالشان فراهم گردیده و نابود شده اند .امروزه نیز زمامداران و مسؤولین بسیارى از کشورهاى اسلامى و غیر اسلامى گرفتار انحصارطلبى هاى گوناگون حزبى، نژادى، زبانى و مذهبى هستند که همین عوامل موجب نابسامانى هاى حکومتى شده است، بسیارى از جنگ ها و تجاوزها در جهان معلول انحصارطلبى زمامداران است، از این رو دست اندرکاران امور حکومتى باید تلاش نمایند تا با تربیت درست مدیران و مسؤولین از بروز این آفت جلوگیرى کنند.

روى کار آمدن افراد نالایق

ورود افراد نالایق به حوزه مدیرت یک جامعه ضربات جبران ناپذیرى بر پیکره ارزش هاى آن جامعه مى زند.

حضرت على (ع) درباره انسان هاى بیمار و ناکارآمد مى فرماید: «فانّ المتکاره مغیبه خیرٌ من مشهده و قعوده اغنى من نهوضه؛(7) سست عنصران ناراضى نبودشان بهتر از حضورشان و بى کارى آنان از اقدامشان مفیدتر است.» واگذارى امور به افراد نالایق و ناآگاه از آسیب هاى مدیریتى است. با توجه به گستره دامنه دار مدیریّت و مسؤولیت نباید کارها به کسانى سپرده شود که احساس وظیفه نکنند و نتوانند بار سنگین این رسالت را تا پایان بر دوش بکشند.

داستان حضرت یوسف(ع) و اشاره آن حضرت به استعداد و قابلیّت خویش در اداره امور اقتصادى مؤیّد مطالب مزبور است. قرآن کریم از زبان این پیامبر(ع) مى فرماید: «قال اجعلنى على خزائن الارض انّى حفیظٌ علیمٌ؛مرا سرپرست گنجینه هاى سرزمین مصر قرار بده، زیرا امانت دارى با وفا و آگاه هستم.»

مولاى پرهیزگاران(ع) در عهدنامه خود به مالک اشتر درباره انتخاب مدیران لایق این گونه توصیه مى کند: «و اجعل لرأس کلّ امرٍ من امورک رأساً منم لایقهره کبیرها و لایتشتّت علیه کثیرها؛(8) براى هر یک از کارها رییس و مدیرى انتخاب کن، مسؤولى که کارهاى بزرگ او را مغلوب نسازد و زیادى کارها وى را پریشان و خسته نکند.»

بنابراین شایستگى، کاردانى و تعهد و در یک کلام شایسته سالارى برخاسته از دین یکى از لوازم اساسى در مدیریت در عرصه فرهنگى، ادارى و اجتماعى است.

همکارى با صاحبان قدرت و ثروت

جدا شدن از عموم مردم و همراهى با قدرتمندان و صاحبان ثروت، از دیگر آسیب هاى بزرگ است که استقلال مدیریت صحیح را تهدید مى کند و روند آن را از رسیدن به اهداف آرمانى، همچون جامعه عدالت محور دور مى کند و به پرتگاه ها و چالش ها خواهد کشاند. در دین مبین اسلام آن چه از ابتدا مایه افتخار بوده است، دورى از صاحبان زور و ثروت و مقابله با آنان جهت اجراى عدالت.

نبى مکرّم اسلام از آغاز تا پایان رسالت خود تمامى تلاش هاى خویش را مبذول داشت تا از وادى منفعت پرستان و زراندوزان به دور باشد و بتواند رسالت الهى را خالى از هرگونه جانب دارى و مصالح به صورت ناب در اختیار تشنگان مکتب الهى قرار دهد.

امام على(ع) در خطابى به مسؤول جمع آورى زکات چنین سفارش مى کند: «فاذا قدمت على الحىّ فانزل بمائهم من غیر ان تخالط ابیاتهم؛(9) هنگامى که بر قبیله اى وارد شدى در منازل آنان مسکن نگزین و بر سر سفره کسى ننشین و بر لب آب چشمه یا قنات آنان که عمومى است فرود آى.»

به راستى رمز پویندگى و بالندگى مدیریت سالم دورى از وابستگى به قدرت هاست و این امر مهم جز با ایجاد صفاتى همچون قناعت، شجاعت و بردبارى در مجموعه سازمان ها ممکن نیست.

جزئى نگرى و عدم اولویت بندى

یکى دیگر از عوامل آسیب زا در موفقیّت مدیران، عدم شناخت اولویت ها و طبقه بندى کارهاست. پرداختن به کارهاى روزمره و ادارى بدون اولویت بندى زمینه سردرگمى را فراهم مى نماید. هم چنین اقدام به امور جزئى و غیر ضرورى پردازش کارهاى مهم را به تعویق مى اندازد.

امام على(ع) راز کامیابى در مدیریت را دورى از امور کوچک و پرداختن به امور مهم مى داند و در این زمینه مى فرماید: «به دنبال کارهاى مهم برو و از پرداختن و دل مشغولى به کارهاى غیرضرورى بپرهیز، زیرا با ترک کارهاى غیر مهم زمینه رسیدگى به امور اساسى فراهم مى آید.»(10)

بى تردید در مقوله پر ارزش و مهم مدیریت هرگونه سستى و جزئى نگرى و نداشتن اولویت بندى، چیزى جزء انهدام و پاشیدگى به دنبال نخواهد آورد. آن حضرت باز در این زمینه مى فرماید: «من اشتغل بغیر المهمّ ضیّع الاهمّ؛(11) هر کس خود را به امور جزیى مشغول سازد، زمینه پاشیدگى و تضییع مسائل مهم تر را فراهم نموده است.»

بنابراین بر مدیران و برنامه ریزان لازم است تا خود را از بند مسائل جزئى و امور غیر مفید برهانند و با اولویت شناسى زنجیره اى از زمینه هاى کارى سنجیده شده را به ترتیب اهمیّت فراهم آورند تا با تمرکز نیروها بر یک محور، کارها با سرعت و دقّت بیش تر به پیش روند. با توجه به مطالب یاد شده پرداختن به امور اساسى و اولویت شناسى و داشتن طرح و برنامه اى کلى مى توان مدیریت سازمان ها و ادارات را با سرعتى مطمئن به سوى اهداف تعیین شده به پیش برد.

ناهماهنگى و سهل انگارى

سهل انگارى در مدیریت و ناهماهنگى در سازمان دهى منابع انسانى و غیر انسانى تلاش ها را در درون مجموعه خنثى مى کند و موجب دوباره کارى، تخریب نیروها و حتّى دور شدن از اهداف اصلى خواهد شد.

ساختن نظامى پیوسته، هماهنگ و متمرکز بدون مدیران هم دل و هم سو ممکن نیست، از این رو انتخاب همراهانى دلسوز مى تواند به ساختارى فرهنگى، اجتماعى، نظام مند و پیشروى به سوى هدف مشترک منجر شود.

مولاى مؤمنان در اشاره به همین مسئله در توصیه اى به مالک اشتر بر ایجاد شبکه اى از مسؤولان همدل و فداکار تأکید مى کند: «ولیکن آثر رؤوس جندک عندک من واساهم فى معونته؛(12) فرماندهان تو باید کسانى باشند که از همه بیش تر به سربازان کمک رسانند و از امکانات مالى خود بیش تر در اختیارشان بگذارند.» بنابراین یکى از عوامل هدر رفتن و فرسایش نیروها در مجموعه یک سازمان، سهل انگارى و روى برتافتن از مدیریت صحیح است.

خود رأیى

تحقیقات نشان داده است مدیرانى که در کارها و برنامه هاى خود با افراد نخبه و کارشناس مشورت مى کنند، در امور ادارى و اجتماعى کم تر گرفتار خطا و لغزش مى شوند و بیش تر امور آنان با موفقیت کامل تحقق مى پذیرد. بر عکس مدیران و مسؤولانى که مستبد هستند و خود را بى نیاز از افراد، دیگران و تبادل نظر با آنان مى دانند هرچند از نظر موقعیّت و مقام جایگاه والایى دارند، ولى بیش تر به خطاهاى بزرگ دچار مى شوند و خود را به هلاکت مى اندازند.

حضرت على(ع) در این زمینه مى فرماید: «من استبدّ برأیه هلک و من شاور الرّجال شارکها فى عقولها؛(13) کسى که خود رأى باشد، هلاک مى شود و کسى که با افراد صاحب اندیشه مشورت کند، در عقل آنان شریک مى شود.»

تلاش در عرصه مشاوره و نظارت بر عملکرد زیر مجموعه یکى از مؤلّفه هاى مهم در مدیریت صحیح و سالم است.

نبود نظارت و کنترل

نبود کنترل و نظارت بر عملکرد یک زیر مجموعه، اصل مدیریت و ریاست را دچار مشکل مى کند. از آن جایى که دین مبین اسلام دینى کامل و جامع است، در این زمینه دستوراتى دارد و مسؤولین سازمان ها را به داشتن یک نظام دقیق و عادلانه نظارت و بررسى سفارش مى کند، زیرا که سلامت و موفقیّت هر مجموعه و سازمانى وابسته به وجود نظارت و بازرسى دقیق در آن سازمان است.

امام على(ع) در عهدنامه معروف خود به مالک اشتر درباره نظارت چنین دستور مى دهد: «ثمّ تفقّد اعمالهم و ابعث العیون من اهل الصّدق و الوفاء علیهم فانّ تعاهدک فى السّر لامورهم حدوةٌ لهم على استعمال الامانة و الرّفق بالرّعیة...؛(14) با فرستادن مأموران مخفى و راستگو و با وفا کارهاى کارگزاران را زیر نظر بگیر، زیرا بازرسى مداوم و پنهانى سبب مى شود که آنان به امانت دارى و مدارا با زیر دستان ترغیب شوند.»

آن حضرت در دوران حکومت خود در زمینه نظارت و مراقبت بر کارگزاران و مسؤولین بسیار دقیق و هوشیارانه عمل مى کرد. نامه هایى که براى کارگزاران و عمّال خود در شهر و استان هاى گوناگون مى نوشت و در آن ها نقاط قوّت و ضعف آنان را متذکّر مى شد گویاى این مطلب است که امام همواره بازرسان و ناظران مخفى بر کارگزاران و مسؤولان جامعه مى گماشت تا کلیه رفتار و عملکردشان را به طور دقیق زیر نظر بگیرند و نتیجه این نظارت و بررسى را براى آن حضرت گزارش کنند.

فقدان عدالت اجتماعى

آخرین عامل آسیب زا در حوزه مدیریت و امور اجتماعى که در این نوشتار بدان اشاره مى شود، فقدان عدالت اجتماعى در متن جامعه است. نبود عدالت در حوزه مدیریت ضربات جبران ناپذیرى بر پیکره ارزش هاى راستین جامعه مى زند و مسؤولین و مدیران را از مسیر اصلى حکومت و مدیریت منحرف مى سازد.

امام على(ع) براى زدودن شرایط ناعادلانه زندگى و دست یابى به عدالت، آن هم با توجّه به بى عدالتى جامعه آن روز که حکومت خلیفه سوم به آن دامن زده بود، شعار عدالت اجتماعى را مطرح کرد و در راه تحققّ آن سیاست هایى را در پیش گرفت.

سراسر زندگى امام نشان دهنده اعتدال و اجراى عدالت در جامعه است. ظلم ستیزى و مبارزه با ستم و بیدادگرى چه در دوران حکومت و چه پیش از آن از ویژگى هاى زندگى امام متقین است. آن حضرت به مالک اشتر در این زمینه مى فرماید: «برترین چیزى که موجب چشم روشنى والیان مى شود، برقرارى عدالت در جامعه و آشکار شدن علاقه رعایا نسبت به آنان است.»(15)

على(ع) در این فراز از گفتار خود به مالک او را به رفتار عادلانه با مردم و پرهیز از ظلم و ستم و دورى از تبعیض در بین آنان سفارش مى کند، یعنى مدیران و مسؤولین نباید خود و بستگان خویش را در مسائل شخصى و امتیازات اجتماعى بر دیگران مقدّم بدارند، زیرا در صورتى که مسؤول یک سازمان عدالت را رعایت نکند، مرتکب ظلم شده است. چنین مسؤولى محبوبیّت مردمى خود را از دست مى دهد. طبیعى است که با رفتار ناعادلانه و تبعیض آمیز مسؤولین نارضایتى عمومى پدید مى آید و در اثر آن پایه هاى قدرتشان به تدریج رو به ضعف مى رود. بر این اساس یکى از ویژگى هاى مدیران و کارگزاران طبق فرمان هاى حکومتى حضرت على بن ابى طالب(ع) عدالت خواهى است، بنابراین مسؤولین نظام اسلامى باید از چنین خصوصیّتى برخوردار باشند تا بتوانند حق و عدالت را در جامعه اجرا نمایند.

امروز بیش از هر زمان دیگر به خصوص در نظام جمهورى اسلامى ضرورت این موضوع (عدالت خواهى) احساس مى شود، زیرا نظام مقدّس جمهورى اسلامى براى رسیدن به اهداف و آرمان هاى جدید خود نیازمند نیروهاى متخصص و کاردان است که داراى ویژگى هاى تعهد و عدالت خواهى باشد که اگر این خلأ ایجاد شود، نظام اسلامى با چالش هاى اجرایى و قانونى روبرو مى شود.

پى نوشت ها:ـــــــــــــــــــــــ

1. نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتى، نامه 53، ص 588.

2. همان، ص 584.

3. همان، ص 582.

4. همان، ص 584.

5. اخلاق کارگزاران، آیت اللّه جوادى آملى، ص 134.

6. مأخذ قبل، ص 586.

7. همان، نامه 4، ص 484.

8. سوره یوسف، آیه 55.

9. مأخذ قبل، نامه 53، ص 580.

10. همان، نامه 25، ص 504.

11. میزان الحکمه، محمد محمدى رى شهرى، ج 8، ص 513.

12. همان، ج 5، ص 514.

13. نهج البلاغه، نامه 53، ص 574.

14. همان، حکمت، 161، ص 664.

15. همان، نامه 53، ص 587.

16. همان، ص 575.

رضاسرخیل بازدید : 214 1389/04/12 نظرات (0)
 معاون سرمايه انساني رئيس جمهور: ‌
معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رئيس جمهور با تاكيد بر لزوم ايجاد تغيير در نظام اداري كشور ‌متناسب با ظرفيت‌ها و نيازها، سياست‌هاي كلي نظام اداري ابلاغي توسط مقام معظم رهبري را چارچوب ‌اساسي و الزامي در راستاي قانوني كردن اين تغييرات دانست و گفت: قانون مديريت خدمات كشوري ذيل ‌سياست‌هاي كلي نظام اداري، برنامه بسيار خوبي براي ايجاد تحول اداري است. ‌لطف‌الله فروزنده با انتقاد از اينكه <‌برخي كاركنان ادارات حتي اسم قانون مديريت خدمات كشوري را درست نمي‌دانند>، بر لزوم آموزش ابعاد ‌مختلف اين قانون تاكيد كرد و گفت: در حال حاضر براساس اين قانون 10 نوع فوق العاده شغل تعريف شده ‌كه ملاك اصلي آن، ارزيابي عملكرد است. ‌ وي با اشاره به اينكه <براي جابه جايي پست‌ها، نيروها و آموزش و بهره‌وري كاركنان اختيارات لازم به ‌استانداران داده خواهد شد>، گفت: ‌نظام بروكراسي اداري كه مبناي آن بر بي اعتمادي است، بايد جاي خود را ‌به نظامي مبتني بر اعتماد و مشاركت بدهد. ‌ وي همچنين به راه اندازي پورتال دولت و ارائه‌ هزار و 910 خدمت از 580 دستگاه در آن براي آشنايي ‌مردم با خدمات آن‌ها اشاره كرد و گفت: در نظام اداري جديد پرداخت حقوق و مزايا كه پيش از اين مبتني بر ‌مدرك و مدرك‌گرايي بود، براساس خلاقيت و كارآيي تغيير خواهد كرد. وي با اشاره به افزايش رضايت مردم از خدمات ادارات دولتي و سازمان‌ها پس از استقرار دولت نهم گفت: ‌‌‌براساس يك نظرسنجي علمي از 290 هزار نفر مشخص شد كه در دولت نهم ميزان فساد اداري كم و رضايت ‌مردم از سيستم اداري افزايش يافته است البته اين مطلوب نيست و بايد ميزان آن افزايش يابد. ‌ به گزارش ايسنا، فروزنده همچنين بزرگترين حركت دولت را شكستن حلقه‌هاي مديريت ثابت در دولت دانست و گفت: در ‌گذشته نوعي مديريت ملوك الطوايفي شكل گرفته بود و اين ديدگاه ايجاد شده بود كه افراد خاصي هميشه مدير ‌باشند، در حالي كه دولت نهم توانست چرخش نخبگان را ايجاد كند.
رضاسرخیل بازدید : 149 1389/04/07 نظرات (0)
 پاسخ دهنده: حضرت آية اللة حاج سيد محمد محسن حسيني طهراني
کد:12264/825 تاریخ پاسخ: 1431/04/10 گروه: روابط اجتماعی
سؤال سؤال: بسم الله الرحمن الرحیم.سلام علیکم.چرا حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام به زنهای جوان سلام نمیکردند؟آیا فقط برای درس دادن به مردان بوده است؟لطفا مرا راهنمایی بفرمایید.باتشکر.
پاسخ:

هوالعلیم
چون پاسخ سلام واجب است و از آنجا که صدای خانمها برای مردها جاذب می باشد شنیدن آن صحیح نمی باشد.

رضاسرخیل بازدید : 146 1389/04/07 نظرات (0)
نهج البلاغه و منطق امام علی(ع) باید به جهانیان عرضه شود
 
 

استان ها: امام جمعه بیرجند با تبریک ولادت امام علی(ع) گفت: نهج البلاغه، حقایق و منطق امام علی(ع) باید به جهانیان عرضه شود.

به گزارش خبرگزاري شبستان از بيرجند، حجت‌الاسلام والمسلمين علي رضايي بيرجندي امروز ظهر (4 تیر) در خطبه‌هاي نماز جمعه بیرجند تصريح كرد: پیروان امام علی (ع) باید دارای اخلاق علوی باشند.

وی با اشاره به آغاز مراسم اعتکاف افزود: مسئولان در برنامه ریزیهای جنبی برای متعکفان نباید زیاده روی کنند و معتکفان نیز ضمن توجه به اهداف اصلی حضور در این مراسم معنوی باید به فکر رشد معنوی باشند.

خطیب جمعه بیرجند ضمن یادآوری ششم تیرماه روز جهانی مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: گسترش توزیع مواد مخدر و فحشا و منکرات دو راهکار دشمنان برای نابودی ایران است.

وی مهم ترین نیاز امروز کشور را حفظ یکپارچگی و اتحاد دانست و گفت: کارهای پژوهشی، حاکم کردن روحیه مجاهدت، تقویت بصیرت، برقراری عدالت جهانی و استفاده از علم از دیگر نیازهای کشور است.

حجت الاسلام رضایی عنوان کرد: ایران مقتدر و ولایی بزرگ ترین چالش نظام استکبار است.

وی یادآور شد: تقوا موجب محبوبیت در نزد خداوند و توجه ویژه پروردگار به بندگان می شود.


رضاسرخیل بازدید : 186 1389/04/07 نظرات (0)

 

شهادت حضرت زینب کبری(سلام ا...علیها)

                                    برعموم شیفتگان مکتب عصمت وطهارت تسلیت باد

صبر را مفهوم معنا زینب (س) است
کعبه غمهای دنیا زینب (س) است
چون حسین(ع) است آفتاب شهر عشق
ماهتاب عالم آرا زینب (س) است

رضاسرخیل بازدید : 131 1389/04/07 نظرات (0)

 

 

   بخشدار بخش مرکزی شهرستان شهریار : 

                                                                          حاج  سید علی اینانلو

 

مستقیم :۳- ۳۲۴۲۳۲۲              فکس : ۳۲۴۲۳۲۱

رضاسرخیل بازدید : 431 1389/04/07 نظرات (0)
 
 
 
  فرماندار شهرستان
 
جناب آقای حاج احمد ربیع زاده
 
 
مستقیم :     ۳۲۲۳۳۳۹                      روابط عمومی : ۳۲۲۶۰۶۰
 
فکس :        ۳۲۲۶۱۱۲                       تلفنخانه :    ۹- ۳۲۲۵۰۵۸۷
رضاسرخیل بازدید : 132 1389/04/07 نظرات (0)

 

 

Sample Image  

افتتاح جايگاه CNG حضرت قمر بني هاشم (ع)  7/4/89

پورتال خبري و اطلاع رساني فرمانداري شهرستان شهريار:جايگاه CNG حضرت قمر بني هاشم (ع) با حضور فرماندار شهريار - معاونين و تعدادي از مسئولين شهرستان افتتاح شد

 

رضاسرخیل بازدید : 183 1389/04/04 نظرات (0)

 

                            السلام علیک یا علی ابن ابی طالب

                                   

 

    میلاد علی ابن ابی طالب روز پدر بر عموم شیعیان و شهروندان باغستانی مبارکباد.

 

رضاسرخیل بازدید : 137 1389/03/27 نظرات (0)

وَأَوْفُوا بِعَهْدِ اللَّهِ إِذَا عَاهَدْتُمْ وَلَا تَنْقُضُوا الْأَيمَانَ بَعْدَ تَوْكِيدِهَا وَقَدْ جَعَلْتُمُ اللَّهَ عَلَيكُمْ كَفِيلًا إِنَّ اللَّهَ يعْلَمُ مَا تَفْعَلُونَ

و هنگامي که با خدا عهد بستيد، به عهد او وفا کنيد! و سوگندها را بعد از محکم ساختن نشکنيد، در حالي که خدا را کفيل و ضامن بر سوگند خود قرار داده‌ايد، به يقين خداوند از آنچه انجام مي‌دهيد، آگاه است

(سورة النحل - 91)



 

رضاسرخیل بازدید : 461 1389/03/27 نظرات (0)
نام مبارك امام پنجم محمد بود .

لقب آن حضرت باقر يا باقرالعلوم است ,بدين جهت كه : درياى دانش را شكافت و اسرار علوم را آشكارا ساخت .

القاب ديگرى مانند شاكر و صابر و هادى نيز براى آن حضرت ذكر كردهاند كه هريك بازگوينده صفتى از صفات آن امام بزرگوار بوده است .

كنيه امام ابوجعفر بود .

مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبى ( ع )است .

بنابراين نسبت آن حضرت از طرف مادر به سبط اكبر حضرت امام حسن ( ع )و از سوى پدر به امام حسين ( ع ) ميرسيد .

پدرش حضرت سيدالساجدين , امام زين العابدين , على بن الحسين ( ع ) است .









تولد حضرت باقر ( ع ) در روز جمعه سوم ماه صفر سال 57 هجرى در مدينه جانگداز كربلا همراه پدر و در كنار جدش حضرت سيدالشهداء كودكى بود كه به چهارمين بهار زندگيش نزديك ميشد .

دوران امامت امام محمد باقر ( ع ) از سال 95 هجرى كه سال درگذشت امام زين العابدين ( ع ) است آغاز شد و تا سال 114 ه . يعنى مدت 19 سال و چند ماه ادامه داشته است .

در دوره امامت امام محمد باقر ( ع ) و فرزندش امام جعفرصادق ( ع ) مسائلى مانند انقراض امويان و بر سر كار آمدن عباسيان و پيدا شدن مشاجرات سياسى و ظهور سرداران و مدعيانى مانند ابوسلمه خلال و ابومسلم خراسانى و ديگران مطرح است , ترجمه كتابهاى فلسفى و مجادلات كلامى در اين دوره پيش ميآيد , و عدهاى از مشايخ صوفيه و زاهدان و قلندران وابسته به دستگاه خلافت پيدا ميشوند .

قاضيها و متكلمانى به دلخواه مقامات رسمى و صاحب قدرتان پديدميآيند و فقه و قضاء و عقايد و كلام و اخلاق را - بر طبق مصالح مراكز قدرت خلافت شرح و تفسير مينمايد , و تعليمات قرآنى - به ويژه مسأ له امامت و ولايت را , كه پس از واقعه عاشورا و حماسه كربلا , افكار بسيارى از حق طلبان را به حقانيت آل على ( ع ) متوجه كرده بود , و پرده از چهره زشت ستمكاران اموى ودين به دنيا فروشان برگرفته بود , به انحراف ميكشاندند و احاديث نبوى را دربوته فراموشى قرار ميدادند .

برخى نيز احاديثى به نفع دستگاه حاكم جعل كرده ويا مشغول جعل بودند و يا آنها را به سود ستمكاران غاصب خلافت دگرگون مينمودند .

اينها عواملى بود بسيار خطرناك كه بايد حافظان و نگهبانان دين در برابر آنهابايستند .

بدين جهت امام محمد باقر ( ع ) و پس از وى امام جعفر صادق ( ع )از موقعيت مساعد روزگار سياسى , براى نشر تعليمات اصيل اسلامى و معارف حقه بهره جستند , و دانشگاه تشيع و علوم اسلامى را پايهريزى نمودند .

زيرا اين امامان بزرگوار و بعد شاگردانشان وارثان و نگهبانان حقيقى تعليمات پيامبر( ص ) و ناموس و قانون عدالت بودند , و ميبايست به تربيت شاگردانى عالم و عامل و يارانى شايسته و فداكار دست يازند , و فقه آل محمد ( ص ) را جمع و تدوين و تدريس كنند .

به همين جهت محضر امام باقر ( ع ) مركز علماء ودانشمندان و راويان حديث و خطيبان و شاعران بنام بود .

در مكتب تربيتى امام باقر ( ع ) علم و فضيلت به مردم آموخته ميشد .

ابوجعفر امام محمد باقر ( ع )متولى صدقات حضرت رسول ( ص ) و اميرالمؤمنين ( ع ) و پدر و جد خود بود واين صدقات را بر بنى هاشم و مساكين و نيازمندان تقسيم ميكرد , و اداره آنهارا از جهت مالى به عهده داشت .

امام باقر ( ع ) داراى خصال ستوده و مؤدب به آداب اسلامى بود .

سيرت و صورتش ستوده بود .

پيوسته لباس تميز و نوميپوشيد .

در كمال وقار و شكوه حركت ميفرمود .


از آن حضرت ميپرسيدند : جدت لباس كهنه و كم ارزش ميپوشيد , تو چرا لباس فاخر بر تن ميكنى ؟ پاسخ ميداد : مقتضاى تقواى جدم و فرماندارى آن روز , كه محرومان و فقرا و تهيدستان زيادبودند , چنان بود .

من اگر آن لباس بپوشم در اين انقلاب افكار , نميتوانم تعظيم شعائر دين كنم .

امام پنجم ( ع ) بسيار گشادهرو و با مؤمنان و دوستان خويش برخورد بود .

با همه اصحاب مصافحه ميكرد و ديگران را نيز بدين كار تشويق ميفرمود .

در ضمن سخنانش ميفرمود : مصافحه كردن كدورتهاى درونى را از بين ميبرد و گناهان دوطرف - همچون برگ درختان در فصل خزان - ميريزد .

امام باقر ( ع ) در صدقات و بخشش و آداب اسلامى مانند دستگيرى از نيازمندان و تشييع جنازه مؤمنين وعيادت از بيماران و رعايت ادب و آداب و سنن دينى , كمال مواظبت را داشت .

ميخواست سنتهاى جدش رسول الله ( ص ) را عملا در بين مردم زنده كند و مكارم اخلاقى را به مردم تعليم نمايد .

در روزهاى گرم براى رسيدگى به مزارع و نخلستانها بيرون ميرفت , و باكارگران و كشاورزان بيل ميزد و زمين را براى كشت آماده ميساخت .

آنچه ازمحصول كشاورزى - كه با عرق جبين و كد يمين - به دست ميآورد در راه خدا انفاق ميفرمود .

بامداد كه براى اداى نماز به مسجد جدش رسول الله ( ص ) ميرفت , پس از گزاردن فريضه , مردم گرداگردش جمع ميشدند و از انوار دانش و فضيلت اوبهرهمند ميگشتند .

مدت بيست سال معاويه در شام و كارگزارانش در مرزهاى ديگر اسلامى درواژگون جلوه دادن حقايق اسلامى - با زور و زر و تزوير و اجير كردن عالمان خودفروخته - كوشش بسيار كردند .

ناچار حضرت سجاد ( ع ) و فرزند ارجمندش امام محمد باقر ( ع ) پس از واقعه جانگداز كربلا و ستمهاى بيسابقه آل ابوسفيان , كه مردم به حقانيت اهل بيت عصمت ( ع ) توجه كردند , در اصلاح عقايد مردم به ويژه در مسأ له امامت و رهبرى , كه تنها شايسته امام معصوم است , سعى بليغ كردندو معارف حقه اسلامى را - در جهات مختلف - به مردم تعليم دادند ; تا كار نشر فقه و احكام اسلام به جايى رسيد كه فرزند گرامى آن امام , حضرت امام جعفر صادق ( ع ) دانشگاهى با چهار هزار شاگرد پايهگذارى نمود , و احاديث و تعليمات اسلامى را در اكناف و اطراف جهان آن روز اسلام انتشار داد .

امام سجاد ( ع )با زبان دعا و مناجات و يادآورى از مظالم اموى و امر به معروف و نهى از منكرو امام باقر ( ع ) با تشكيل حلقههاى درس , زمينه اين امر مهم را فراهم نمود ومسائل لازم دينى را براى مردم روشن فرمود .

رسول اكرم اسلام ( ص ) در پرتو چشم واقع بين و با روشن بينى وحى الهى وظايفى را كه فرزندان و اهل بيت گرامياش در آينده انجام خواهند داد و نقشى را كه در شناخت و شناساندن معارف حقه به عهده خواهند داشت , ضمن احاديثى كه از آن حضرت روايت شده , تعيين فرموده است .

چنان كه در اين حديث آمده است : روزى جابر بن عبدالله انصارى كه در آخر عمر دو چشم جهان بينش تاريك شده بود به محضر حضرت سجاد ( ع ) شرفياب شد .

صداى كودكى را شنيد , پرسيد كيستى ؟ گفت من محمد بن على بن الحسينم , جابر گفت : نزديك بيا , سپس دست او راگرفت و بوسيد و عرض كرد : روزى خدمت جدت رسول خدا ( ص ) بودم .

فرمود : شايد زنده بمانى و محمدبن على بن الحسين كه يكى از اولاد من است ملاقات كنى .سلام من را به او برسان و بگو : خدا به تو نور حكمت دهد .علم و دين را نشر بده .

امام پنجم هم به امر جدش قيام كرد و در تمام مدت عمر به نشر علم و معارف دينى و تعليم حقايق قرآنى و احاديث نبوى ( ص ) پرداخت .

اين جابر بن عبدالله انصارى همان كسى است كه در نخستين سال بعد از شهادت حضرت امام حسين ( ع ) به همراهى عطيه كه مانند جابر از بزرگان و عالمان باتقوا و از مفسران بود , در اربعين حسينى به كربلا آمد و غسل كرد , و در حالى كه عطيه دستش را گرفته بود در كنار قبر مطهر حضرت سيدالشهداء آمد و زيارت آن سرور شهيدان را انجام داد .

بارى , امام باقر عليه السلام منبع انوار حكمت و معدن احكام الهى بود .

نام نامى آن حضرت با دهها و صدها حديث و روايت وكلمات قصار و اندرزهايى همراه است , كه به ويژه در 19 سال امامت براى ارشاد مستعدان و دانش اندوزان و شاگردان شايسته خود بيان فرموده است .

بنا به رواياتى كه نقل شده است , در هيچ مكتب و محضرى دانشمندان خاضعتر و خاشعتر ازمحضر محمد بن على ( ع ) نبودهاند .

در زمان اميرالمؤمنين على ( ع ) گوئيا , مقام علم و ارزش دانش هنوز -چنان كه بايد - بر مردم روشن نبود , گويا مسلمانان هنوز قدم از تنگناى حيات مادى بيرون ننهاده و از زلال دانش علوى جامى ننوشيده بودند , و در كنار درياى بيكران وجود على ( ع ) تشنه لب بودند و جز عدهاى معدود قدر چونان گوهرى رانميدانستند .

بي جهت نبود كه مولاى متقيان بارها ميفرمود : سلونى قبل از تفقدونى پيش از آنكه من را از دست بدهيد از من بپرسيد .

و بارها ميگفت : من به راههاى آسمان از راههاى زمين آشناترم .

ولى كو آن گوهرشناسى كه قدر گوهر وجودعلى را بداند ؟ اما به تدريج , به ويژه در زمان امام محمد باقر ( ع ) مردم كم كم لذت علوم اهل بيت و معارف اسلامى را درك ميكردند , و مانند تشنه لبى كه سالها از لذات آب گوارا محروم مانده و يا قدر آن را ندانسته باشد , زلال گواراى دانش امام باقر ( ع ) را دريافتند و تسليم مقام علمى امام ( ع ) شدند , و به قول يكى از مورخان : مسلمانان در اين هنگام از ميدان جنگ و لشكر كشى متوجه فتح دروازههاى علم و فرهنگ شدند .

امام باقر ( ع ) نيز چون زمينه قيام بالسيف ( قيام مسلحانه ) در آن زمان - به علت خفقان فراوان و كمبودحماسه آفرينان - فراهم نبود , از اين رو , نشر معارف اسلام و فعاليت علمى راو هم مبارزه عقيدتى و معنوى با سازمان حكومت اموى را , از اين طريق مناسبترميديد , و چون حقوق اسلام هنوز يك دوره كامل و مفصل تدريس نشده بود , به فعاليتهاى ثمر بخش علمى در اين زمينه پرداخت .

اما بدين خاطر كه نفس شخصيت امام و سير تعليمات او - در ابعاد و مرزهاى مختلف - بر ضرر حكومت بود , مورد اذيت و ايذاء دستگاه قرار ميگرفت .

در عين حال امام هيچگاه از اهميت تكليفى شورش ( عليه دستگاه ) غافل نبود , و از راه ديگرى نيز آن را دامن ميزد : و آن راه , تجليل و تأ ييد برادر شورشياش زيد بن على بن الحسين بود .

رواياتى در دست است كه وضع امام محمد باقر ( ع ) كه خود - در روزگارش - مرزبان بزرگ فكرى و فرهنگى بوده و نقش مهمى در نشر اخلاق و فلسفه اصيل اسلامى و جهان بينى خاص قرآن , و تنظيم مبانى فقهى و تربيت شاگردانى مانند امام شافعى و تدوين مكتب داشته , موضع انقلابى برادرش زيد را نيز تأ ييدميكرده است چنانكه نقل شده امام محمد باقر ( ع ) ميفرمود : خداوندا پشت من را به زيد محكم كن .

و نيز نقل شده است كه روزى زيد بر امام باقر ( ع ) وارد شد , چون امام ( ع ) زيد بن على را ديد , اين آيه را تلاوت كرد : يا ايها الذين آمنوا كونوا قوامين بالقسط شهداء لله .

يعنى : اى مؤمنان , بر پاى دارندگان عدالت باشيد و گواهان , خداى را .

آنگاه فرمود : انت و الله يا زيد من اهل ذلك , اى زيد , به خدا سوگندتو نمونه عمل به اين آيهاى .

ميدانيم كه زيد برادر امام محمد باقر ( ع ) كه تحت تأ ثير تعليمات ائمه ( ع ) براى اقامه عدل و دين قيام كرد .

سرانجام عليه هشام به عبدالملك اموى ,در سال ( 120 يا 122 ) زمان امامت امام جعفر صادق ( ع ) خروج كرد و دستگاه جبار , ناجوانمردانه او را به قتل رساند .

بدن مقدس زيد را سالها بر دار كردند و سپس سوزانيدند .

و چنانكه تاريخ مينويسد : گرچه نهضت زيد نيز به نتيجهاى نينجاميد و قيامهاى ديگرى نيز كه در اين دوره به وجود آمد , از جهت ظاهرى به نتايجى نرسيد , ولى اين قيامها و اقدامها در تاريخ تشيع موجب تحرك و بيدارى و بروز فرهنگ شهادت عليه دستگاه جور به شمار آمده و خون پاك شيعه را درجوشش و غليان نگهداشته و خط شهادت را تا زمان ما در تاريخ شيعه ادامه داده است .

امام باقر ( ع ) و امام صادق ( ع ) گرچه به ظاهر به اين قيامها دست نيازيدند , كه زمينه را مساعد نميديدند , ولى در هر فرصت و موقعيت به تصحيح نظر جامعه درباره حكومت و تعليم و نشر اصول اسلام و روشن كردن افكار , كه نوعى ديگر از مبارزه است , دست زدند .

چه در اين دوره , حكومت اموى رو به زوال بود و فتنه عباسيان دامنگير آنان شده بود , از اين رو بهترين فرصت براى نشرافكار زنده و تربيت شاگردان و آزادگان و ترسيم خط درست حكومت , پيش آمده بود و در حقيقت مبارزه سياسى به شكل پايهريزى و تدوين اصول مكتب - كه امرى بسيار ضرورى بود - پيش آمد .

اما چنان كه اشاره شد , دستگاه خلافت آنجا كه پاى مصالح حكومتى پيش ميآمدو احساس ميكردند امام ( ع ) نقاب از چهره ظالمانه دستگاه برميگيرد و خط صحيح را در شناخت امام معصوم ( ع ) و امامت كه دنباله خط رسالت و بالاخره حكومت الله است تعليم ميدهد , تكان ميخوردند و دست به ايذاء و آزار وشكنجه امام ( ع ) ميزدند و گاه به زجر و حبس و تبعيد ... براى شناخت اين امر , به بيان اين واقعه كه در تاريخ ياد شده است ميپردازيم : در يكى از سالها كه هشام بن عبدالملك , خليفه اموى , به حج ميآيد , جعفر بن محمد , امام صادق , در خدمت پدر خود , امام محمد باقر , نيز به حج ميرفتند .

روزى در مكه , حضرت صادق , در مجمع عمومى سخنرانى ميكند و در آن سخنرانى تأ كيد بر سر مسأ له پيشوايى و امامت و اينكه پيشوايان بر حق و خليفههاى خدا در زمين ايشانند نه ديگران , و اينكه سعادت اجتماعى و رستگارى در پيروى از ايشان است و بيعت با ايشان و ... نه ديگران .

اين سخنان كه در بحبوحه قدرت هشام گفته ميشود , آن هم در مكه در موسم حج , طنينى بزرگ مييابد و به گوش هشام ميرسد .

هشام در مكه جرأ ت نميكند و به مصلحت خود نميبيند كه متعرض آنان شود .

اما چون به دمشق ميرسد , مأ مور به مدينه ميفرستد و از فرماندارمدينه ميخواهد كه امام باقر ( ع ) و فرزندش را به دمشق روانه كرد , و چنين ميشود .

حضرت صادق ( ع ) ميفرمايد : چون وارد دمشق شديم , روز چهارم ما را به مجلس خود طلبيد .

هنگامى كه به مجلس او درآمديم , هشام بر تخت پادشاهى خويش نشسته و لشكر و سپاهيان خود را در سلاح كامل غرق ساخته بود , و در دو صف دربرابر خود نگاه داشته بود .


نيز دستور داده بود تا آماج خانهاى ( جاهايى كه درآن نشانه براى تيراندازى ميگذارند ) در برابر او نصب كرده بودند , و بزرگان اطرافيان او مشغول مسابقه تيراندازى بودند .

هنگامى كه وارد حياط قصر او شديم , پدرم در پيش ميرفت و من از عقب او ميرفتم , چون نزديك رسيديم , به پدرم گفته : شما هم همراه اينان تير بيندازيد پدرم گفت : من پير شدهام .

اكنون اين كار از من ساخته نيست اگر من را معاف دارى بهتر است .

هشام قسم ياد كرد : به حق خداوندى كه ما را به دين خود و پيغمبر خود گرامى داشت , تورا معاف نميدارم .

آنگاه به يكى از بزرگان بنى اميه امر كرد كه تير و كمان خود را به او ( يعنى امام باقر - ع - ) بده تا او نيز در مسابقه شركت كند .

پدرم كمان را از آن مرد بگرفت و يك تير نير بگرفت و در زه گذاشت و به قوت بكشيد و بر ميان نشانه زد .

سپس تير ديگر بگرفت و بر فاق تير اول زد ... تاآنكه نه تير پياپى افكند .

هشام از ديدن اين چگونگى خشمگين گشت و گفت : نيك تير انداختى اى ابوجعفر , تو ماهرترين عرب و عجمى در تيراندازى .

چراميگفتى من بر اين كار قادر نيستم ؟ ...

بگو : اين تيراندازى را چه كسى به توياد داده است .

پدرم فرمود : ميدانى كه در ميان اهل مدينه , اين فن شايع است .

من در جوانى چندى تمرين اين كار كردهام .

سپس امام صادق ( ع ) اشاره ميفرمايد كه : هشام از مجموع ماجرا غضبناك گشت و عازم قتل پدرم شد .

در همان محفل هشام بر سر مقام رهبرى و خلافت اسلامى با امام باقر ( ع ) سخن ميگويد .

امام باقر درباره رهبرى رهبران بر حق و چگونگى اداره اجتماع اسلامى و اينكه رهبر يك اجتماع اسلامى بايد چگونه باشد , سخن ميگويد .

اينها همه هشام را - كه فاقد آن صفات بوده است و غاصب آن مقام -بيش از پيش ناراحت ميكند .

بعضى نوشتهاند كه : امام باقر را در دمشق به زندان افكند .

و چون به او خبر ميدهند كه زندانيان دمشق مريد و معتقد به امام ( ع ) شدهاند , امام را رها ميكند و به شتاب روانه مدينه مينمايد .

و پيكى سريع , پيش از حركت امام از دمشق , ميفرستد تا در آباديها و شهرهاى سر راه همه جا عليه آنان ( امام باقر و امام صادق ع ) تبليغ كنند تا بدين گونه ,مردم با آنان تماس نگيرند و تحت تأ ثير گفتار و رفتارشان واقع نشوند .

با اين وصف امام ( ع ) در اين سفر , از تماس با مردم - حتى مسيحيان - و روشن كردن آنان غفلت نميورزد .

جالب توجه و قابل دقت و يادگيرى است كه امام محمد باقر ( ع ) وصيت ميكند به فرزندش امام جعفر صادق ( ع ) كه مقدارى از مال او را وقف كند , تاپس از مرگش , تا ده سال در ايام حج و در منى محل اجتماع حاجيها براى سنگ انداختن به شيطان ( رمى جمرات ) و قربانى كردن براى او محفل عزا اقامه كنند .

توجه به موضوع و تعيين مكان , اهميت بسيار دارد .

به گفته صاحب الغدير -زنده ياد علامه امينى - اين وصيت براى آن است كه اجتماع بزرگ اسلامى , در آن مكان مقدس با پيشواى حق و رهبر دين آشنا شود و راه ارشاد در پيش گيرد , واز ديگران ببرد و به اين پيشوايان بپيوندد , و اين نهايت حرص بر هدايت مردم است و نجات دادن آنها از چنگال ستم و گمراهى .
شهادت امام باقر ( ع )

حضرت امام محمد باقر ( ع ) 19 سال و ده ماه پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام زين العابدين ( ع ) زندگى كرد و در تمام اين مدت به انجام دادن وظايف خطير امامت , نشر و تبليغ فرهنگ اسلامى , تعليم شاگردان , رهبرى اصحاب و مردم , اجرا كردن سنتهاى جد بزرگوارش در ميان خلق , متوجه كردن دستگاه غاصب حكومت به خط صحيح رهبرى و راه نمودن به مردم در جهت شناخت رهبر واقعى و امام معصوم , كه تنها خليفه راستين خدا و رسول ( ص ) در زمين است , پرداخت و لحظهاى از اين وظيفه غفلت نفرمود .

سرانجام در هفتم ذيحجه سال 114 هجرى در سن 57 سالگى در مدينه به وسيله هشام مسموم شد و چشم از جهان فروبست .

پيكر مقدسش را در قبرستان بقيع - كنارپدر بزرگوارش - به خاك سپردند .
زنان و فرزندان

فرزندان آن حضرت را هفت نفر نوشتهاند : ابوعبدالله جعفر بن محمد الصادق ( ع ) و عبدالله كه مادرشان ام فروه دختر قاسم بن محمد بن ابى بكر بود .

ابراهيم و عبيدالله كه از ام حكيم بودند و هر دو در زمان حيات پدر بزرگوارشان وفات كردند .

على و زينب و ام سلمه كه از ام ولد بودند .
{sAeeD Wistful} is offline  
پاسخ با نقل قول
رضاسرخیل بازدید : 131 1389/03/27 نظرات (0)
فضیلت ماه رجب و مناسبت های مهم آن

 ویژه نامه ماه رجب

ماه رجب، آغاز پرفضیلت ترین سه ماه سال است(رجب، شعبان و رمضان) که هر سه ماه از مقام والایی در میان دیگر ماه های سال برخوردارند. گو این که این ماه، حتی در جاهلیت نیز مورد احترام زیادی بوده و آن را حرام می نامیدند زیرا جنگ و کارزار را نیز در این ماه ناروا وممنوع می دانستند. و چون به احترام ماه رجب، تمام سلاح ها بر زمین گذاشته می شد،آن را «اصم » نیز نام گذاری کرده اند.

رسول اکرم صلی الله علیه و آله در فضیلت این ماه چنین می فرماید: «الا ان رجب شهر الله الاصم و هو شهر عظیم و انما سمی الاصم لانه لایقارنه شهر من الشهورحرمه و فضلا عند الله تبارک و تعالی ».

«الا ان رجب و شعبان شهرای و رمضان شهر امتی ».

«الا و من صام من رجب یوما ایمانا و احتسابا استوجب رضوان الله الاکبر واطفی صومه فی ذلک الیوم غضب الله ».

ای مردم بدانید که ماه رجب ماه «اصم » خداوند است و همانا ماهی است بس عظیم و بزرگ و علت نام گذاری این ماه به «اصم » این است که هیچ ماهی از ماه های سال از نظر فضیلت و حرمت نزد خدای تبارک و تعالی، به آن نمی رسد.

هان! ماه رجب و ماه شعبان دو ماه من اند و ماه رمضان ماه امتم.

هان! هر که یک روز از ماه رجب را با ایمان و برای رضای خدا روزه بدارد، به نعمت رضوان بزرگ الهی نایل آید، و روزه اش در آن روز خشم خداوند را فرو می نشاند.

و آن چه بیش تر بر عظمت و احترام این ماه افزوده است، مناسبت های آن است که درراءس آن ها عید بزرگ مبعث رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم (27 رجب) وعید میلاد امیرالمومنین مولای متقین علی بن ابی طالب علیه افضل الصلاه والسلام (13رجب) می باشد.

(13 رجب) روز ولادت امیرالمومنین علیه السلام:

حضرت امیرالمومنین روز13 رجب و33 سال قبل از هجرت در کعبه خانه خدا به دنیا آمد. او نخستین و آخرین کسی است که در کعبه زاده می شود.

حافظ گنجی شافعی در الکفایه خود در این باره می گوید:

امیرالمومنین علی بن ابی طالب در مکه در بیت الله الحرام، شب جمعه 13 رجب،33سال پس از عام الفیل، متولد شد. هیچ کس جز او در خانه خدا به دنیا نیامده ونخواهد آمد و همین برای تعظیم مقام والایش کافی است.

شیخ صدوق در مورد ولادت امام علی علیه السلام چنین می گوید:

یزید بن قعنب می گوید: من همراه با عباس بن عبدالمطلب و گروهی از بنی عبدالعزی در برابر خانه خدا نشسته بودیم.

ناگهان فاطمه بنت اسد به کنار خانه خدا آمد، در حالی که 9 ماه از مدت حمل اوبه علی بن ابی طالب می گذشت. درد زایمان بر او عارض شد، دست ها را به دعا بلند کردو با خدای خود چنین مناجات نمود:

«پروردگارا! من به تو و پیامبران و کتاب هایی که از سوی تو نازل شده است ایمان دارم و سخن جدم حضرت ابراهیم خلیل را گواهی می دهم; همان کسی که این بیت عتیق را ساخت، پس به حق آن کس که این خانه را بنا کرد و به حق جنینی که در شکم دارم، زایمان را بر من آسان فرما.» یزید بن قعنب ادامه می دهد:

ناگاه دیدیم پشت کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد به درون خانه خدا وارد شد واز دیدگانمان پنهان ماند، سپس دیوار خانه به هم آمد! رفتیم که قفل را باز کنیم تا از حقیقت قضیه آگاه گردیم ولی قفل خانه خدا باز نشد که نشد. دانستیم که این امری است الهی.

سه روز بر این منوال گذشت، در روز چهارم مادر علی علیه السلام در حالی که اورا بر دست خود گرفته بود، از خانه خارج شد و چنین گفت:

«انی فضلت علی من تقدمنی من النساء لان آسیه بنت مزاحم عبدت الله عزوجل سرافی موضع لایحب ان یعبدالله الا اضطرارا و ان مریم بنت عمران هزت النخله الیابسه بیدها حتی اءکلت منها رطبا جنیا و انی دخلت البیت الحرام فاکلت من ثمار الجنه واوراقها فلما اردت ان اخرج، هتف بی هاتف: یا فاطمه! سمیه علیا فهو علی والله العلی الاعلی یقول: انی شققت اسمه من اسمی و اءدبته بادبی و وقفته علی غامض علمی و هو الذی یکسر الاصنام فی بیتی و هو الذی یوذن فوق ظهر بیتی و یقدسنی و یمجدنی فطوبی لمن احبه و اءطاعه و ویل لمن ابغضه و عصاه ».

همانا بر بانوانی که پیش از من بودند، برتری دارم زیرا آسیه دختر مزاحم درپنهانی و در جایی که نباید خدا را عبادت کنند، به پرستش و عبادت خدا می پرداخت ومریم دختر عمران، درخت خشک خرما را تکان داد تا از آن رطب تازه بچیند و بخورد،و اما من در خانه خدا وارد شدم (و مهمان او گشتم) و از میوه ها و برگ های بهشتی تناول کردم و هنگامی که خواستم از خانه بیرون آیم، هاتفی مرا ندا داد که: ای فاطمه! فرزندت را «علی » نام گذار چرا که او علی و بزرگ است و خدای علی اعلی می فرماید: من نام او را از نام خود برگرفتم و او را به آداب خود ادب کردم و برپنهانی های علمم آگاه ساختم. او کسی است که بت ها را در خانه ام می شکند. او کسی است که بر پشت بام خانه ام اذان می گوید. او کسی است که مرا بسیار ستایش و تمجیدمی کند. پس خوشا به حال کسانی که او را دوست داشته باشند و اطاعتش کنند و وای برکسانی که او را دشمن داشته و مخالفتش نمایند.(امالی صدوق ص 80)

نه تنها شیعیان بر این مطلب اتفاق نظر دارند، که بسیاری از مورخان و محدثان و علمای اهل سنت نیز بر این مطلب اذعان می نمایند و گواهی می دهند که علی زاده کعبه است و جز او کسی در خانه خدا متولد نشده و نخواهد شد.

این فضیلت مانند بسیاری از فضایل دیگر، مخصوص علی است و هیچ کس در آن ها شریک نمی باشد، چه او نور خدا و کلمه خدا و پرچم هدایت خدا است. او مظهر حق تعالی است در جهان دنیا و جامع تمام کمالات و فضایل معنوی است. او برترین و بافضیلت ترین انسان روی زمین پس از رسول خدا(ص) است.

ابن عباس گوید:

روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله با مردم سخن می گفت، در ضمن سخنانش فرمود:

ای مردم! کیست که سخنش از سخن خداو ند بهتر و درست تر باشد؟ ای مردم! هماناخداوند به من دستور داده است که علی را به عنوان پیشوا، امام، خلیفه و وصی خودبه شما معرفی کنم و او را برادر و وزیر خود قرار دهم.

ای مردم! علی پس از من باب هدایت و دعوت کننده مردم به سوی خداوند می باشد.

علی، پارساترین و برگزیده ترین مومنان است «و من اءحسن قولا ممن دعا الی الله وعمل صالحا و قال اننی من المسلمین » و چه کسی سخنش ارزشمندتر است از آن کس که مردم را به سوی خدا فرا می خواند و کارهای شایسته انجام می دهد و می گوید: من ازمسلمانانم.

ای مردم! علی از من است. فرزندان علی فرزندان من هستند، و او همسر دختر عزیزم است.

فرمان او فرمان من و نهی او نهی من است. پس ای مردم، بر شما باد به طاعت وفرمان برداری از او و زنهار از نافرمانی و مخالفتش چرا که اطاعتش، اطاعت من ونافرمانیش، نافرمانی من است.

ای مردم! علی صدیق این امت و فاروق آن است . و علی محدث و سخن گوی این امت است.

علی هارون، یوشع، آصف و شمعون امت است. علی الگوی هدایت و کشتی نجات و طالوت امت و ذوالقرنین آن است.

ای مردم! علی آزمایش خداوند بر مردم است و علی حجت بزرگ پروردگار است.

علی آیت عظمای الهی و پیشوای هدایت و عروه الوثقی دین است.

ای مردم! علی با حق و حق با علی است و علی زبان گویای حق است.

ای مردم! علی قسیم الجنه والنار (قسمت کننده بهشت و دوزخ) است. هیچ یک ازشیعیان و پیروانش به جهنم نمی روند و هیچ یک از دشمنانش از جهنم رها نمی شوند وهمانا هیچ یک از دشمنانش به بهشت ره نمی یابند و هیچ یک از پیروانش از بهشت دورنمی شوند.

ای یاران و اصحاب من! من ناصح و خیرخواه شما هستم و هم اکنون رسالت و پیغام خدایم را به شما رساندم ولی چه کنم که شما ناصحان را دوست نمی دارید؟! این عیدسعید را به مقام شامخ حضرت ولی الله الاعظم اءرواحنا لتراب مقدمه الفداء، تهنیت عرض می کنیم و این روز فرخنده را به تمام پیروان و علاقمندان و شیعیان آن حضرت به ویژه ملت فداکار ایران که افتخار پیروی از وجود مقدسش را دارد، تبریک می گوییم وامیدواریم خداوند ما را جزء شیعیان واقعی آن حضرت قرار دهد و در روز تقسیم بهشت و دوزخ، ما را جزء ساکنان بهشت برینش به حساب آورد، هر چند لیاقت همنشینی با آن انوار الهیه را نداشته باشیم، زیرا بی گمان ما محب و علاقمند او و فرزندان معصوم و مطهرش هستیم و چنان که پیامبر می فرماید: «المرء مع من اءحب » پس بارالها مارا با هر که دوست داریم محشور فرما.

یک بار دیگر این عید بزرگ را به مقام معظم رهبری و ملت و امت اسلامی تبریک وتهنیت عرض می کنیم.

مناسبت های دیگر ماه:

فهرست وار مناسبت های دیگر ماه بزرگ رجب را می شمریم:

اول رجب:

سالروز ولادت پیشوای پنجم، حضرت امام محمد باقر علیه السلام است که درنخستین روز از ماه رجب سال 57 هجری در مدینه منوره به دنیا آمد. آن حضرت چهار سال از عمر مبارکش را با جد بزرگوارش امام حسین علیه السلام گذراند و35 سال با پدرش امام سجاد علیه السلام. و پس از شهادت پدر، 18 سال زندگی کرد که مدت امامت آن حضرت را تشکیل می دهد.

امام باقر علیه السلام در روز هفتم ذی حجه از سال 114 هجری در سن 57 سالگی به شهادت رسید.

روز ولادت آن بزرگوار را به عموم شیعیانش تبریک و تهنیت می گوییم.

دوم رجب:

امام علی بن محمد الهادی علیهما السلام، دهمین امام و پیشوای شیعیان درروز دوم رجب یا پنجم رجب از سال 212 یا 214 هجری در روستایی به نام «بصریا» نزدیک مدینه منوره به دنیا آمد. و طبق برخی روایات در روز سوم رجب یا25 جمادی الثانی از سال 254 هجری در سامرا به شهادت رسید.

امام هادی علیه السلام 6 سال و 5 ماه همراه با پدر زندگی کرد و پس ازشهادت پدر33 سال زیست که مدت امامتش می باشد.

روز ولادت حضرتش را به شیعیانش تبریک، و روز وفاتش را تسلیت می گوییم وامیدواریم خداوند ما را با آن حضرت محشور فرماید.

دهم رجب:

امام نهم، حضرت محمد بن علی الجواد علیهماالسلام در روز جمعه دهم ماه رجب ازسال 195 هجری به دنیا آمد. آن حضرت در سن 8 یا9 سالگی به امامت رسید و17 سال مدت امامتش به طول انجامید، یعنی عمر مبارکش از26 سال تجاوز نمی کند. ولی به هر حال سن و سال برای آن بزرگواران و پیشوایان معصوم مطرح نیست، چه این که آن ها برگزیدگان خدایند و از آغاز تولد، انسان کامل هستند(و آتیناه الحکم صبیا).

امام جواد روز ششم ذی حجه یا به قولی در روز آخر ماه ذی قعده ازسال 220 هجری به شهادت رسید.

روز ولادت این امام معصوم بر همه پیروانش مبارک باد.

25 رجب:

در این روز، هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام در سن 55 سالگی در سال 183 در زندان سندی بن شاهک لعنه الله علیه و به دستور هارون الرشید عباسی لعنه الله علیه به شهادت رسید.

امام کاظم علیه السلام که معروف به باب الحوائج است 55 سال مدت عمر مبارکش می باشد که 25 سال آن دوران امامتش است.

فرا رسیدن روز شهادت آن حضرت که روز غم و اندوه مسلمین است را تسلیت می گوییم و امیدواریم این باب الحوائج ما را در روزی که «لاینفع مال و لابنون » است، دست ما را بگیرد و شفاعتمان کند، آمین رب العالمین.

27 رجب:

یکی از بزرگ ترین اعیاد اسلامی است. روزی است که رسول خدا به پیامبری مبعوث شد و وحی بر آن حضرت نازل گشت. امروز روز ولادت اسلام است و روزی است که مردم از ظلمات بیرون آمدند و به نور پیوستند، لذا بر امت است که امروز را درسراسر جهان جشن بگیرند و شادمانی کنند; جشنی بزرگ که سزاوار این روزبسیار بزرگ باشد.

«هو الذی بعث فی الامیین رسولا منهم یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین ».

حضرت امیرالمومنین علیه السلام دوران بعثت را چنین تعریف می کند:

«پیامبر در حالی برانگیخته شد که مردم در فتنه ها و آشوب ها و سرگردانی های دوران جاهلیت گرفتار بودند، همان فتنه ها که طناب خانه دین را می گسست و ستون های ساختمان یقین را درهم می ریخت. در اصل دین اختلاف افتاده و مطلب بر مردم مشتبه شده بود، آن سان که راه رهایی از آن حیرت ها و سردرگمی ها تنگ شده و مصدر هدایت وراهنمایی از دیدگانشان مخفی مانده بود.

پس راه حق گمنام و کوری ضلالت، جهان را فراگیر شده بود. خداوند و پروردگار خودرا نافرمانی می کردند و شیطان دور شده از رحمت الهی را اطاعت می نمودند. ایمان ازمیان رفته بود و ستون هایش درهم ریخته و نشانه هایش ناشناخته مانده و راه هایش فرسوده و جاده هایش برطرف شده بود.

شیطان را فرمان می بردند و در راه هایش گام می نهادند و به آبخورهایش سر می زدندو شیطان پرچم های خود را توسط آنان برافراشته می کرد. در فتنه هایی که مردم راپایمال نموده و همگی در آن سرگردان و گرفتار آمده بودند...»(نهج البلاغه، خطبه 2) این روز بسیار فرخنده و عید سعید را به عموم مسلمین به ویژه برادران وخواهران مسلمان ایران که افتخار پیروی صادقانه از رسول الله را دارند، تبریک و تهنیت فراوان عرض می کنیم.

پدیدآورنده: استاد سید محمد جواد مهری
رضاسرخیل بازدید : 178 1389/03/27 نظرات (0)



 در جلسه ای که درروز یکشنبه ۲۳/۰۳/۸۹ راس ساعت ۱۴:۳۰ با حضور مسئولین آبفای غرب استان تهران و اعضای شورای شهر باغستان ُ شهردار ومعتمدین محلی در محل شورای شهر باغستان برگزار گردید.

قرار شد تا آخر هفته جاری با متصل نمودن دو حلقه چاه به شبکه آبرسانی وضعیت نابه سامان فعلی سامان یافته ومشترکین با مراجعه به سازمان آب نسبت به اصلاح قبوض صادره در دوره اخیر که هوا در لوله ها وجود داشت به کسر مبلغ فوق اقدام نمایند .

ضمن تشکر از ریاست واعضای شورا به خاطر پیگیری های مکررشان در این زمینه امیدواریم چهار چاه دربسته دیگر نیز سریعتر به شبکه آبرسانی متصل شود.

رضاسرخیل بازدید : 154 1389/03/27 نظرات (0)

در این صفحه شما مي‌توانید پیشنهادات، انتقادات، مشکلات و سوالات خود را در مورد مسایل شهری را به آدرس 

  reza.sarkheil@yahoo.com ایمیل نمائید مورد عنوانی شما پس از بررسی در همین صفحه

 

قرار خواهد گرفت.

 

خواهشمندیم مسوولین محترم و روابط عمومیهای ادارات نیز پاسخها و توضیحات لازم  را به آدرس

reza.sarkheil@yahoo.com     یا فکس۳۲۳۷۴۷۱ ارسال نمایند.

 

 انشا الله پنجم تیر ماه مصادف با روز پدر بصورت رسمی فعالیت خود را آغاز خواهیم نمود امیدواریم بتوانیم شاهد باغستانی آباد در شهرستان شهریار باشیم.

رضاسرخیل بازدید : 123 1389/03/27 نظرات (0)
فوریت طرح انتخاب شهردار با رأی مردم تصویب شد
 
Share/Save/Bookmark
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن، شهرداران مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت، به صورت مستقیم، عمومی و با رأی مخفی مردم انتخاب می شوند.
آفتاب: این طرح در قالب اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مطرح شده است که بر اساس آن، انتخابات شهرداران مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت در صورت تصویب نهایی همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی و با احراز اکثریت نسبی آرا برگزار خواهد شد. 

به گزارش آریا، همچنین در این طرح (در صورت تصویب نهایی)‌ مقرر شده است که صدور حکم نصب شهرداران پس از انتخاب با آرای مردم در شهرهای با جمعیت بیشتر از 200 هزار نفر جمعیت و مراکز استان ها بر عهده وزیر کشور و در سایر شهرها بر عهده استاندار خواهد بود. 

بر اساس این طرح (در صورت تصویب نهایی) شهردار نمی تواند همزمان عضو هیچ یک از شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور باشد. 

در جلسه علنی امروز صمد فدایی نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر در شورای رفاه و تأمین اجتماعی انتخاب شد.
کد مطلب : 101381
رضاسرخیل بازدید : 156 1389/03/27 نظرات (0)
عنوان : برگزاري مراسم يادواره ي شهداي شهر باغستان
تاريخ : 24/03/1389
ساعت : 9:8:10
عنوان گروه خبري :
پیوندها :

شهرداري باغستان باهمكاري فرمانداري محترم شهرستان شهريار و ستاد يادواره ي شهداي شهرستان با همت بسيجيان و رزمندگان اين شهر مراسم گراميداشت از مقام شامخ شهداي اين شهر را در مورخ 31 خرداد 1389 در مسجد اميرالمومنين (ع) سعيد آباد بعد از نماز مغرب و عشا برگزار مي كند.

رضاسرخیل بازدید : 121 1389/03/27 نظرات (0)
 
           

 

      ایران در اسفندماه شاهد انتخابات دیگری خواهد بود؟

            جدال بر سر زمان برگزاری انتخابات شوراها
 
 
 
پس از آن‌که محسن رضایی در 21 فروردین ماه تصویب تجمیع انتخابات در مجمع تشخیص مصلح نظام را اعلام کرد بار دیگر بحث‌ها بر سر انتخابات دوره چهارم شوراهای شهر و روستا آغاز شده‌است.
 پس از آن‌که محسن رضایی در 21 فروردین ماه تصویب تجمیع انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام را اعلام کرد بار دیگر بحث‌ها بر سر انتخابات دوره چهارم شوراهای شهر و روستا آغاز شده‌است.

محسن رضایی روز شنبه اعلام کرد که بر اساس تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بررسی سیاست‌های کلی انتخابات، انتخابات شوراها و ریاست جمهوری همزمان با یکدیگر برگزار خواهند شد.

این خبر در حالی اعلام شد که پیش از این وزارت کشور از برگزاری انخابات شوراها در ماه‌های پایانی سال جاری خبر داده بود.

بحث تجمیع انتخابات و تاثیر آن بر وضعیت انتخابات شوراها ماه‌هاست که در عرصه سیاسی کشور مطرح شده و بحث‌های فراوانی را برانگیخته است. تا کنون در این مورد پیشنهادات بسیاری مطرح شده است. در همین راستا تا کنون پیشنهاداتی از قبیل افزایش دوره شوراهای فعلی و یا آینده به 6 سال و همچنین کاهش دوره شوراهای آینده به 2 سال مطرح شده است.

اما امروز سید صولت مرتضوی مصوبه مجمع تضخیص مصلحت نظام در این زمینه را غیرکارشناسی دانست و بر برگزاری قطعی انتخابات شوراها در اسفندماه امسال تاکید کرد.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین تجمیع انتخابات ریاست جمهوری با هر انتخابات دیگری را غیرممکن دانست.

این موضع‌گیری‌ها در حالی مطرح می‌شود که این روزها سخنان و بحث‌های زیادی در مورد شرکت یا عدم شرکت گروه‌های مختلف سیاسی و به خصوص اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی شوراها مطرح شده‌است.

به نظر می رسد زمان برگزاری انتخابات شوراها بر تصمیم گروه‌های مختلف سیاسی و همچنین آرایش نیروها در این انتخابات موثر خواهد بود. چرا که با توجه به آرایش فعلی گروه‌های سیاسی امکان تجمیع قوای آنان برای شرکت در انتابات آینده شوراها کار مشکلی خواهد بود.

در همین راستا امروز دبیرکل جمعیت موتلفه اسلامی نیز از ضرورت وحدت هرچه سریعتر اصولگرایان برای انتخابات آتی خبر داده بود. امام جمعه شیراز نیز خواستار فعالیت سریعتر اصولگرایان برای انتخابات شوراها شده بود و توافق میان اصولگرایان را سخت‌تر ارزیابی کرده بود.

اما در میانه مخالفت دولت با تجمیع انتخابات شوراها، روح‌الله حسینیان نماینده اصولگرای مجلس، امروز از این طرح استقبال کرد و تصمیم مجمع تشخیص را یک تصمیم ضروری دانست. وی همچنین از تلاش مجلس برای تمدید دوره‌ فعلی شوراها خبر داد.

به نظر می‌رسد در شرایط فعلی دو گروه از به تعویق افتادن انتخابات شورها استقبال کنند. گروه اول میانه‌روها هستند که این روزها بیش از هرچیز نگان حذف جناح منتقد وضع موجود از عرصه سیاسی کشور هستند. چرا که از هم اکنون زمزمه‌هایی در مورد رد صلاحیت اصلاح طلبان در انتخابات‌های آتی شنیده می‌شود.

گروه دوم نیز اصولگرایانی هستند که متوجه اختلافات عمیق درونی اصولگرایان شده‌اند و بیم آن دارند که این اختلافات موجب شکست اصولگرایان در انتخابات آتی شود. بنابراین این گروه فرصت بیشتری را برای ایجاد انسجام درونی نیاز خواهند داشت.

اما در این میان به نظر می‌رسد که دولت و حامیانش تصمیم دارند که با استفاده از شرایط بحرانی موجود با برگزاری انتخابات شوراها در سال جاری تکلیف گروه‌های منتقد را هر چه سریعتر مشخص کنند. همچنین این گروه احتمالا در نظر دارند که با استفاده از شرایط بحرانی کشور زمینه پیرورزی خود در انتخابات شورها حتی با وجود عدم مشارکت گسترده و فعال مردم و گروه‌های سیاسی را فراهم آورند.
رضاسرخیل بازدید : 139 1389/03/27 نظرات (0)

              

امروز صبح قبل از آنکه از خانه خارج شوم ایمیلم را چک کردم این نوشته بر روی صفحه مانیتور ظاهر شد نمی دانم هدف ارسال کننده چه بود ُ منکه فکر می کنم ایشان شباهتی در شورای شهرمان با شورای شهر ایلام دیده اند ولی بد نیست شما هم بخوانیداگر نتیجه ای گرفتیدبنده را هم در جریان بگذارید .                ارادتمند رضا سرخیل

                                        عنوان مقاله:  بازی شهر (2) مدیریت شهری یا مدیریت برره


در ابتدا بهتر است به تعریفی از مدیریت شهری بپردازیم. مدیریت شهری یعنی کار کردن با افراد و گروهها برای رسیدن به مقاصد سازمان, این مقاصد شامل وظایفی که عبارتند از برنامه ریزی و سازماندهی, نظارت و انگیزش می باشد در این راستا مدیریت شهری به بیان ساده باید برای شهر برنامه ریزی نماید. فعالیتهای شهر را سازمان و سامان و بر نحوه انجام خدمات شهری نظارت نماید و حتی برای انجام بهینه امور انگیزش لازم را در سازمان مدیریت شهری و سایر سازمانها و شهروندان ایجاد کند. معمولا مدیریت شهری به عنوان زیر مجموعه ای از حکومت محلی تعریف شده و شهرداری خوانده می شود. مدیریت شهری به مثابه نظامی است که دارای ورودیها و خروجیهای مشخصی است که کنترل کننده آن شخصی بنام شهردار می باشد, که مسئول اجرای بهینه خدمات شهری با بهره گیری از کلیه امکانات و منابع مالی و انسانی است.

شاید ساختار سازمانی و نحوه اجرای این خدمات نیازمند بحث افزونتری باشد. لذا بهتر است به تعاریفی که از شرح وظایف ذکر گردید  اکتفا نمود. مدیریت شهری در شهر ایلام سالهاست که با حواشی متعددی روبرو است و  عملکردهای بسیاری از مدیران شهری (شهرداران) خود بیانگر این تغییرات است. بافت شهری ایلام و تشابه و تضاد  آن با بخشداری برره از جهاتی قابل تامل است. بخشداری برره  بسیار متفاوت با شهر ماست در مقایسه ای کوچک برره با شخصیتهای مشخص و تعریف شده در انجام وظایف حال بصورت درست یا نادرست سعی در بیان واقعیات جامعه بصورت یک طنز اجتماعی داشت که به طنز سیاسی مبدل شده بود ولی در شهر ما با شخصیتهای نامشخص و متضاد و عموما مخالف در تصمیم گیری شهری و مدیریت شهری و عدم انجام شرح وظایف مشخص شده که نظم در ساختار شهری را به یک آرزو مبدل و بیانگر این موضوع است که طرح و نتایج مطلوب و سازنده که مرتفع کننده مشکلات شهری و شهروندی باشد  در تصمیم گیری شهری کمتر بچشم می خورد . و تنها شباهت شاید همان نام بخشداری باشد که بیشتر به شهر ایلام می خورد و علت ساختار  و معماری شهری و نحوه ارائه خدمات شهری  است که  شباهت زیادی به یک بخش در نما پیدا کرده  است و اما حال دیگر در مورد بخش ها چه قضاوت نمود و چه نامی بر آنها نهاد بماند!

بالا خره بازی شهر نیز به نتیجه رسید و پرتلاش ترین و موفق ترین شورای شهر کشور انتخاب شد  که بی شک شورای شهر ایلام است که با برکناری دومین شهردار و ثبت رکورد استیضاح سعی در ایجاد فضایی مناسب و اقداماتی بی نظیر در پویایی و زیباسازی شهر را دارند!

اتفاقات و تصمیماتی که پشت درهای بسته شورای شهر صورت می گیرد مطمئنا بصلاح شهر وشهروندان آن است! ویک شهروند حق شهروندی اوست که نداند در مورد شهرش چه تصمیمی گرفته اند!! در این مجال نه در مقام نصیحت و نه در جایگاه یک مسئول, تنها بعنوان یک شهروند که حق شهروندی خود می داند که نظراتی را که ممکن است هر فردی دراین جامعه شهری ایلام, از کودکی دبستانی که شهرداری را بهتر از مدیران مدیریت شهری (شورای شهر و شهردار) می شناسد تا مردم فهیمی که به فعالیتها وتصمیم گیری های شهری عادت کرده اند بهتر بتواند بازگو نماید اشاره می کنم, سخن با تصمیم گیران و تصمیم سازان مدیریت شهری بالاخص شهردار آینده است که تمامی فعایتها به نام او انجام و اتمام می پذیرد و همه یک فرد را مسئول بی برنامه گی یا برنامه ریزی شهری میدانند. شاید با چند پرسش بتوان گوش شنوایی پیدا و پرتغال فروش را یافت!

آیا باز هم تعبیر خواب اعضای شورای شهر و یا شهردار منجر به تدابیر هوشمندانه شهری می شود ؟

آیا مدیریت شهری (شهردار) آينده نيز سعی در اجرای بهینه خدمات شهری دارد یا باز هم ابقای خود در جلسات استیضاح را به هر ارزش و بهایی می خواهد؟

آیا می توان دید که دیگر کارگران با بیلها و کلنگها در کوچه ها و خیابانها نباشند؟

آیا می توان هماهنگی لازم بین ادارات را جهت نصب وکانال گذاری انشعابات آب وفاضلاب و برق و تلفن و اخیرا گاز را تنها با یک نامه  بعمل آورد؟

آیا بودجه مالی جهت انجام آسفالت آنهم از نوع مرغوب که فناوری تولید آن در مراحل صادرات است تامین اعتبار گردیده است؟

آیا مشکل ترافیک شهری با هماهنگی یا عدم هماهنگی  راهنمایی و رانندگی و دوراندیشی در نحوه ومکانهای عبور و مرور  کما فی سابق حل می گردد؟

آیا با سازمان گردشگری یا همان ایرانگردی و جهانگردی در مورد نحوه ورود و جذب و بازدید گردشگران داخلی و خارجی  از چاله اسکندرون های کوچه و خیابانها هماهنگی صورت پذیرفته است؟

آیا جداول و تیرهای بتنی در اشکال و طرحهای مختلف جهت سد معبر و بروز تصادفات درون شهری به تعداد و در اندازه های مختلف وجود دارد؟

آيا براي تعريض خيابانهاي پرتردد شهر باز هم به ارائه طرح عقب نشيني بدون جلب رضايت ساكنانش مي انديشيد؟

ای کاش همه شهروندان ایرانی همانند شهروندان ایلامی کم توقع و صبور و محجوب باشند و آنگونه نباشد كه  با کوچکترين بی برنامه‌گی در خدمات شهری معترض گردند؟ شاید مدیریت شهری از جایگاه شهروندی مطلع نیست و برنامه های اتخاذی شاید در تخصص مدیریت شهری نباشد؟! شاید هم  تخصص دوستان در احداث سدها و بندهای انحرافی است و به اشتباه در امور شهری وارد شده اند  و مسئولین خبره سد سازی کشور باید بیایند و از تجارب این دوستان استفاده نمایند! و یا مدیران شهری و اعضای شورای شهر سایر استانها باید بیایند و دوره های  آموزشی آنهم بصورت فشرده و با عناوینی همچون (تعیین خیابانهای پرترافیک جهت ایجاد بندها و سدهای انحرافی با هدف افزایش تصادفات شهری و جلوگیری از عبور تانک در شهر – نحوه تعیین نوع رنگ جداول خیابانی و مکانیابی و نصب تیرهای  بتنی –نحوه عملکرد و چگونگی تغییر کاربری اراضی شهری –بررسی روشها و مفاد استیضاح و عزل شهردار – نحوه  شناسایی و مرمت چاله اسکندرونهای شهری) را بگذرانند! جهت  دوری از تمام مواردی که شهر را دچار بازی شهر می نماید می توان پیشنهاد نمود شهردار آینده  از افکار خلاق و جوان و اساتید و کارشناسان مجرب و کارامد در زمینه مدیریت و توسعه و معماری شهری بهره گیرد و بداند نگاشت این گفته ها و نوشته ها که دیدگاه دلسوزانه و منتقدانه دارد سعی در ارائه راهکارهای مناسب در  شروع یک تصمیم گیری علمی و پرهیز از فعالیتهای ناسودمند و روزمره و تکراری داشته و بیانگر نقش و مشارکت تمامی اقشار این جامعه در ترسیم نمایی شهری از این برره است!

در پایان با احترام به شخصیتهای اعضای شورای شهر امید است دیدگاه مدیران شهری هماهنگ تر و علمی تر شده و اندیشیدن در تصمیم گیری را مقدم بر مصلحت اندیشی نمایند .
ودر صورت لزوم موارد ومشکلات شهری را در گزارشاتی هفتگی از رسانه و یا سیما به اطلاع مردم و مدیران ارشد استان برسانند . امیدوارم آقای مهندس بیگی (شهردار سابق ) در هر مقامی موفق و آنچه را می خواهد با بهره گیری از توان علمی خود محقق سازد نه بر اساس خواسته ها و تمایلات دیگران و چنین آرزویی را نیز برای آقای مهندس چاغروندی (شهردار آینده ) دارم. 

به امید فردایی بهتر و آبادتر وشادتر برای شهرمان

رضاسرخیل بازدید : 144 1389/03/27 نظرات (0)
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
کارگران شهرداری باغستان شهریار در شرکت‌های پیمانکار نیروی انسانی کیش و مات می‌شوند! این مطلب مختص به پرسنل شهرداری می باشد جهت گرفتن
رضاسرخیل بازدید : 155 1389/03/27 نظرات (0)
نخبگان از ديدگاه امام خميني (ره)
 شيفتگان قدرت يا خدمت؟

 تهیه وتنظیم : رضا سرخیل


استفاده نابه‎جا از يك مفهوم، بدون در نظر گرفتن زمينه، ريشه و كاربرد آن در يك تفكر و فرهنگ و به‎ويژه استفاده از آن در يك فضاي فكري ديگر، منجر به بروز كج‎فهمي و بي‎نظمي فكري خواهد شد؛ مسئله اي كه امروزه به‎شدت به آن مبتلا هستيم. «نخبه» يا اليت از ريشه لاتيني eligere به‎معناي «گزيدن» است و به مفهوم كساني است كه در يك جامعه يا گروه به سبب ويژگي‎هاي واقعي، ادعايي و يا تصوري، جايگاهي ممتاز و برجسته دارند. (آشوري، 1378، 197) در ادبيات سياسي مفهوم نخبگان يا سرآمدان معمولا به دارندگان مناصب عالي در درون نظام سياسي اشاره دارد؛ به اين معني اليت همان حكومت‎كنندگان هستند. اما معناي دومي كه براي اين واژه به‎كار رفته در مورد گروه‎هايي است كه گمان مي رود به دليلي برتر از گروه‎هاي اجتماعي ديگر هستند، هرچند كه حكومت را در دست نداشته باشند. مفهوم اليت در اين معنا داراي نوعي بار اخلاقي و ارزشي است. (عليزاده، 1381، 101) از اين منظر در هر جامعه يا گروه اجتماعي، اقتصادي، سياسي، فرهنگي و... فرد يا افرادي به سبب توانمندي هاي شخصيتي‎شان برتر از ديگرانند و حق آن‎هاست كه از امتيازات پيشوايي و رهبري برخوردار شوند. ماكياولي، اليت را به مفهوم گروه حاكمه اي تلقي مي كرد كه اراده و مردانگي لازم را براي پاسداري از مباني قدرت خود، آشكار مي سازد. (همان،102) همچنين در اين راستا عده اي اعتقاد به گروه نخبه و عده اي اعتقاد به گروه نخبگان در ساختار قدرت نظام‎هاي سياسي دارند و براي توضيح توزيع قدرت در يك جامعه، در كنار نظرياتي مانند كثرت‎گرايي، توتاليتاريسم و دموكراسي از نظريه نخبه‎گرايي دفاع مي كنند. در كنار تقسيم‎بندي‎هايي چون نخبگان اجتماعي، سياسي، اقتصادي، نظامي و فكري؛ كساني چون «دارندرف» با اين تلقي از اليت ها، به‎عنوان گروه‎هايي كه ايفاي كارويژه هاي خاصي را بر عهده دارند، هفت نوع اليت رهبران اقتصادي، رهبران و برجستگان سياسي، برجستگان علمي، روحانيون، صاحبان وسايل ارتباط‎جمعي، فرماندهان و برگزيدگان ارتش و نيز برگزيدگان دستگاه قضايي را تميز داده‎اند. (همان، 103) البته اختلاف بين نخبه‎گرايان و طرفداران دموكراسي و نيز چگونگي تغيير و گردش نخبگان و همچنين ويژگي‎هايي كه براي دارندگان آن‎ها (حق حكومت و رهبري) نسبت به ديگران، به‎همراه مي آورد، همواره محل نزاع و آراي مختلف بوده است. ضمن اين كه اصطلاحات «نخبگان حاكم»، «نخبگان قدرت»، «طبقه حاكم» و... نيز براي توضيح و تبيين هرچه بهتر نظريات نخبه‎گرا توسط انديشمندان غربي مانند ماكياول، پارتو، موسكا، ميشلز و... به‎كار رفته است.
در انديشه امام خميني(رض) كه برگرفته از معارف اسلام و متجلي در نظام جمهوري اسلامي است، مفهوم نخبه و توده علي‎رغم اشتراكات معنايي، تفاوت‎هاي زيادي با مفهوم آن در ادبيات سياسي رايج(و به‎ويژه غربي) دارد.
اولا حق حكومت از آن خداست و كساني كه خداوند تعيين مي كند، در طول او حائز اين حق مي‎شوند و ملاك و معياري كه ايشان مطرح مي‎كنند نه ويژگي‎هاي شخصيتي مانند هوش و شخصيت كاريزمايي و قدرت جسمي و فكري و... و نه برتري‎هاي مادي و نه طبقاتي متكي بر ثروت، نظامي‎گري و... است. اين شاخص‎ها از سوي پروردگار و دين حق مشخص شده است و شاخص‎هايي است نظير: فقاهت، عدالت، شجاعت، تدبير و... .
ثانيا در ادبيات امام مفهوم نخبه و توده و مفهوم حكومت‎كنندگان و حكومت‎شوندگان و زيردستان (به مفهوم «خادم» و «مخدوم») و مفهوم «خدمتگزار» و «ولي‎نعمت» تغيير مي يابد. در اين جا مرز بين نخبه و توده نه تنها كمرنگ بلكه در مواردي عكس و جابه‎جا نيز مي‎شود. در اين ديدگاه كه منبعث از ديدگاه نبوي است (كلكم راع و كلكم مسئول) مشاركت در امور سياست و حكومت، مسئوليتي است كه تمامي مردم با توجه به توان خود مكلف به شركت در آن هستند و عدم مشاركت باعث مؤاخذه در اين دنيا و در برابر خداوند خواهد بود. (وصيتنامه، 51)
همچنين ايشان در توصيه به دولت و دست‎اندركاران آن مي فرمايند: «توصيه مي كنم كه قدر ملت را بدانيد، در خدمتگزاري به آن‎ها خصوصا مستضعفان، محرومان و ستمديدگان كه ولي نعمت و نورچشم همه ما هستند و جمهوري اسلامي ره‎آورد آن‎هاست و با فداكاري‎هاي آن‎ها تحقق پيدا كرده است و حفظ مي شود، فروگذار نكنيد.» (همان،35) ملاحظه مي شود كه در اين جا تأسيس و استمرار نظام سياسي، نه به نخبگان كه به ملت (توده) نسبت داده شده است.
ثالثا يكي از مسائل مبنايي در اختلاف و تفاوت ديدگاه امام با ديدگاه متفكران و سياستمداران غربي، تفاوت در هدف سياست و حكومت است. محور قرار گرفتن مسئوليت و خدمت به‎جاي قدرت (به عنوان هدف و نه ابزار) در سياست موجب ايجاد فاصله اي عميق در مباني، موضوع، روش و اهداف سياست اسلامي با غير آن مي شود كه از اين منظر، مفهوم نخبه و طبقه حاكم و طبقه محكوم تحول مي يابد. «واقعا احساس كنيد خدمتگزاريد. انبيا اين‎طور احساس را داشتند. انبيا خودشان را خدمتگزار مي دانستند، نه اين كه نبي اي خيال كند حكومت دارد به مردم؛ حكومت در كار نبوده، اولياي بزرگ خدا، انبياي بزرگ همين احساس را داشتند كه اين‎ها آمدند براي اين كه مردم را هدايت كنند، ارشاد كنند، خدمت كنند به آن‎ها. شما هم احساس قلبي‎تان اين مطلب باشد كه واقعا ما آمديم كه به اين مردم خدمت كنيم و اين خدمت به مردم، خدمت به خودمان است.»
(صحيفه نور،ج 217،15)
همچنين حضرت امام در وصيت خود خطاب به رهبر و ساير مسئولين رده بالاي حكومت مي فرمايند: «گمان نكنيد كه رهبري براي شما في نفسه تحفه و مقام والايي است، بلكه وظيفه سنگين و خطرناكي است و اين خطر (قدري ضعيف‎تر) براي رؤساي جمهور حال و آينده و دولت‎ها و دست‎اندركاران به حسب درجات در مسئوليت‎ها نيز هست.» (وصيتنامه،54)
البته در اين جا نبايد دچار اين اشتباه شد كه در انديشه امام افرادي به عنوان نخبه كه داراي ويژگي‎هاي برجسته هستند، جايگاه و موضوعيتي ندارند؛ بلكه برعكس، امام گروه‎هاي بسياري مانند روحانيت، جوانان، دانشجويان، هنرمندان، احزاب و جناح هاي سياسي و... را علاوه‎بر كارگزاران رسمي حكومت داراي نفوذ و تأثير در عرصه سياست و حكومت مي داند. مسئله اين‎جاست كه مفهوم نخبه در ادبيات علمي و سياسي جهان معاصر با مفهوم نخبه در ادبيات سياسي ديني امام متفاوت است و در به‎كار بردن آن‎ها به‎جاي يكديگر بايد احتياط كرد. اين تفاوت موجب مي شود كه نخبگان در ديدگاه امام از يك سو داراي صفاتي مانند كارداني، شجاعت، سياستمداري، تخصص، اطلاع، برخورداري از تحصيلات كارشناسي و برخورداري از قاطعيت انقلابي هستند و از سوي ديگر متعلق به طبقه متوسط و ضعيف، حامي مستضعفين، ساده‎زيست، امانتدار و خاضع در برابر قانون و مردم(كوشكي،1379)

منابع:
- داريوش آشوري، دانشنامه سياسي، انتشارات مرواريد، تهران، 1378
- حسن عليزاده، فرهنگ خاص علوم سياسي، انتشارات روزنه، تهران، 1381
- امام خميني، وصيت‎نامه سياسي الهي، 1369
- امام خميني، صحيفه نور، ج15
- صادق كوشكي، تأملاتي در انديشه سياسي امام خميني، مركز اسناد انقلاب اسلامي، تهران، 1379

تعداد صفحات : 2

درباره ما
Profile Pic
این وبلاگ به هیچ حزب و گروه و جناحی وابستگی ندارد به یاری خدای توانا می خواهیم با هم در مورد
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 45
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 9
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 9
  • بازدید ماه : 9
  • بازدید سال : 99
  • بازدید کلی : 11,347
  • کدهای اختصاصی
    ذکرروز 5 : لا اله الا الله الملک الحق المبین