loading...
به باغستان ، زادگاه شهید کلهر خوش آمدید.
رضاسرخیل بازدید : 131 1389/03/27 نظرات (0)
فضیلت ماه رجب و مناسبت های مهم آن

 ویژه نامه ماه رجب

ماه رجب، آغاز پرفضیلت ترین سه ماه سال است(رجب، شعبان و رمضان) که هر سه ماه از مقام والایی در میان دیگر ماه های سال برخوردارند. گو این که این ماه، حتی در جاهلیت نیز مورد احترام زیادی بوده و آن را حرام می نامیدند زیرا جنگ و کارزار را نیز در این ماه ناروا وممنوع می دانستند. و چون به احترام ماه رجب، تمام سلاح ها بر زمین گذاشته می شد،آن را «اصم » نیز نام گذاری کرده اند.

رسول اکرم صلی الله علیه و آله در فضیلت این ماه چنین می فرماید: «الا ان رجب شهر الله الاصم و هو شهر عظیم و انما سمی الاصم لانه لایقارنه شهر من الشهورحرمه و فضلا عند الله تبارک و تعالی ».

«الا ان رجب و شعبان شهرای و رمضان شهر امتی ».

«الا و من صام من رجب یوما ایمانا و احتسابا استوجب رضوان الله الاکبر واطفی صومه فی ذلک الیوم غضب الله ».

ای مردم بدانید که ماه رجب ماه «اصم » خداوند است و همانا ماهی است بس عظیم و بزرگ و علت نام گذاری این ماه به «اصم » این است که هیچ ماهی از ماه های سال از نظر فضیلت و حرمت نزد خدای تبارک و تعالی، به آن نمی رسد.

هان! ماه رجب و ماه شعبان دو ماه من اند و ماه رمضان ماه امتم.

هان! هر که یک روز از ماه رجب را با ایمان و برای رضای خدا روزه بدارد، به نعمت رضوان بزرگ الهی نایل آید، و روزه اش در آن روز خشم خداوند را فرو می نشاند.

و آن چه بیش تر بر عظمت و احترام این ماه افزوده است، مناسبت های آن است که درراءس آن ها عید بزرگ مبعث رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم (27 رجب) وعید میلاد امیرالمومنین مولای متقین علی بن ابی طالب علیه افضل الصلاه والسلام (13رجب) می باشد.

(13 رجب) روز ولادت امیرالمومنین علیه السلام:

حضرت امیرالمومنین روز13 رجب و33 سال قبل از هجرت در کعبه خانه خدا به دنیا آمد. او نخستین و آخرین کسی است که در کعبه زاده می شود.

حافظ گنجی شافعی در الکفایه خود در این باره می گوید:

امیرالمومنین علی بن ابی طالب در مکه در بیت الله الحرام، شب جمعه 13 رجب،33سال پس از عام الفیل، متولد شد. هیچ کس جز او در خانه خدا به دنیا نیامده ونخواهد آمد و همین برای تعظیم مقام والایش کافی است.

شیخ صدوق در مورد ولادت امام علی علیه السلام چنین می گوید:

یزید بن قعنب می گوید: من همراه با عباس بن عبدالمطلب و گروهی از بنی عبدالعزی در برابر خانه خدا نشسته بودیم.

ناگهان فاطمه بنت اسد به کنار خانه خدا آمد، در حالی که 9 ماه از مدت حمل اوبه علی بن ابی طالب می گذشت. درد زایمان بر او عارض شد، دست ها را به دعا بلند کردو با خدای خود چنین مناجات نمود:

«پروردگارا! من به تو و پیامبران و کتاب هایی که از سوی تو نازل شده است ایمان دارم و سخن جدم حضرت ابراهیم خلیل را گواهی می دهم; همان کسی که این بیت عتیق را ساخت، پس به حق آن کس که این خانه را بنا کرد و به حق جنینی که در شکم دارم، زایمان را بر من آسان فرما.» یزید بن قعنب ادامه می دهد:

ناگاه دیدیم پشت کعبه شکافته شد و فاطمه بنت اسد به درون خانه خدا وارد شد واز دیدگانمان پنهان ماند، سپس دیوار خانه به هم آمد! رفتیم که قفل را باز کنیم تا از حقیقت قضیه آگاه گردیم ولی قفل خانه خدا باز نشد که نشد. دانستیم که این امری است الهی.

سه روز بر این منوال گذشت، در روز چهارم مادر علی علیه السلام در حالی که اورا بر دست خود گرفته بود، از خانه خارج شد و چنین گفت:

«انی فضلت علی من تقدمنی من النساء لان آسیه بنت مزاحم عبدت الله عزوجل سرافی موضع لایحب ان یعبدالله الا اضطرارا و ان مریم بنت عمران هزت النخله الیابسه بیدها حتی اءکلت منها رطبا جنیا و انی دخلت البیت الحرام فاکلت من ثمار الجنه واوراقها فلما اردت ان اخرج، هتف بی هاتف: یا فاطمه! سمیه علیا فهو علی والله العلی الاعلی یقول: انی شققت اسمه من اسمی و اءدبته بادبی و وقفته علی غامض علمی و هو الذی یکسر الاصنام فی بیتی و هو الذی یوذن فوق ظهر بیتی و یقدسنی و یمجدنی فطوبی لمن احبه و اءطاعه و ویل لمن ابغضه و عصاه ».

همانا بر بانوانی که پیش از من بودند، برتری دارم زیرا آسیه دختر مزاحم درپنهانی و در جایی که نباید خدا را عبادت کنند، به پرستش و عبادت خدا می پرداخت ومریم دختر عمران، درخت خشک خرما را تکان داد تا از آن رطب تازه بچیند و بخورد،و اما من در خانه خدا وارد شدم (و مهمان او گشتم) و از میوه ها و برگ های بهشتی تناول کردم و هنگامی که خواستم از خانه بیرون آیم، هاتفی مرا ندا داد که: ای فاطمه! فرزندت را «علی » نام گذار چرا که او علی و بزرگ است و خدای علی اعلی می فرماید: من نام او را از نام خود برگرفتم و او را به آداب خود ادب کردم و برپنهانی های علمم آگاه ساختم. او کسی است که بت ها را در خانه ام می شکند. او کسی است که بر پشت بام خانه ام اذان می گوید. او کسی است که مرا بسیار ستایش و تمجیدمی کند. پس خوشا به حال کسانی که او را دوست داشته باشند و اطاعتش کنند و وای برکسانی که او را دشمن داشته و مخالفتش نمایند.(امالی صدوق ص 80)

نه تنها شیعیان بر این مطلب اتفاق نظر دارند، که بسیاری از مورخان و محدثان و علمای اهل سنت نیز بر این مطلب اذعان می نمایند و گواهی می دهند که علی زاده کعبه است و جز او کسی در خانه خدا متولد نشده و نخواهد شد.

این فضیلت مانند بسیاری از فضایل دیگر، مخصوص علی است و هیچ کس در آن ها شریک نمی باشد، چه او نور خدا و کلمه خدا و پرچم هدایت خدا است. او مظهر حق تعالی است در جهان دنیا و جامع تمام کمالات و فضایل معنوی است. او برترین و بافضیلت ترین انسان روی زمین پس از رسول خدا(ص) است.

ابن عباس گوید:

روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله با مردم سخن می گفت، در ضمن سخنانش فرمود:

ای مردم! کیست که سخنش از سخن خداو ند بهتر و درست تر باشد؟ ای مردم! هماناخداوند به من دستور داده است که علی را به عنوان پیشوا، امام، خلیفه و وصی خودبه شما معرفی کنم و او را برادر و وزیر خود قرار دهم.

ای مردم! علی پس از من باب هدایت و دعوت کننده مردم به سوی خداوند می باشد.

علی، پارساترین و برگزیده ترین مومنان است «و من اءحسن قولا ممن دعا الی الله وعمل صالحا و قال اننی من المسلمین » و چه کسی سخنش ارزشمندتر است از آن کس که مردم را به سوی خدا فرا می خواند و کارهای شایسته انجام می دهد و می گوید: من ازمسلمانانم.

ای مردم! علی از من است. فرزندان علی فرزندان من هستند، و او همسر دختر عزیزم است.

فرمان او فرمان من و نهی او نهی من است. پس ای مردم، بر شما باد به طاعت وفرمان برداری از او و زنهار از نافرمانی و مخالفتش چرا که اطاعتش، اطاعت من ونافرمانیش، نافرمانی من است.

ای مردم! علی صدیق این امت و فاروق آن است . و علی محدث و سخن گوی این امت است.

علی هارون، یوشع، آصف و شمعون امت است. علی الگوی هدایت و کشتی نجات و طالوت امت و ذوالقرنین آن است.

ای مردم! علی آزمایش خداوند بر مردم است و علی حجت بزرگ پروردگار است.

علی آیت عظمای الهی و پیشوای هدایت و عروه الوثقی دین است.

ای مردم! علی با حق و حق با علی است و علی زبان گویای حق است.

ای مردم! علی قسیم الجنه والنار (قسمت کننده بهشت و دوزخ) است. هیچ یک ازشیعیان و پیروانش به جهنم نمی روند و هیچ یک از دشمنانش از جهنم رها نمی شوند وهمانا هیچ یک از دشمنانش به بهشت ره نمی یابند و هیچ یک از پیروانش از بهشت دورنمی شوند.

ای یاران و اصحاب من! من ناصح و خیرخواه شما هستم و هم اکنون رسالت و پیغام خدایم را به شما رساندم ولی چه کنم که شما ناصحان را دوست نمی دارید؟! این عیدسعید را به مقام شامخ حضرت ولی الله الاعظم اءرواحنا لتراب مقدمه الفداء، تهنیت عرض می کنیم و این روز فرخنده را به تمام پیروان و علاقمندان و شیعیان آن حضرت به ویژه ملت فداکار ایران که افتخار پیروی از وجود مقدسش را دارد، تبریک می گوییم وامیدواریم خداوند ما را جزء شیعیان واقعی آن حضرت قرار دهد و در روز تقسیم بهشت و دوزخ، ما را جزء ساکنان بهشت برینش به حساب آورد، هر چند لیاقت همنشینی با آن انوار الهیه را نداشته باشیم، زیرا بی گمان ما محب و علاقمند او و فرزندان معصوم و مطهرش هستیم و چنان که پیامبر می فرماید: «المرء مع من اءحب » پس بارالها مارا با هر که دوست داریم محشور فرما.

یک بار دیگر این عید بزرگ را به مقام معظم رهبری و ملت و امت اسلامی تبریک وتهنیت عرض می کنیم.

مناسبت های دیگر ماه:

فهرست وار مناسبت های دیگر ماه بزرگ رجب را می شمریم:

اول رجب:

سالروز ولادت پیشوای پنجم، حضرت امام محمد باقر علیه السلام است که درنخستین روز از ماه رجب سال 57 هجری در مدینه منوره به دنیا آمد. آن حضرت چهار سال از عمر مبارکش را با جد بزرگوارش امام حسین علیه السلام گذراند و35 سال با پدرش امام سجاد علیه السلام. و پس از شهادت پدر، 18 سال زندگی کرد که مدت امامت آن حضرت را تشکیل می دهد.

امام باقر علیه السلام در روز هفتم ذی حجه از سال 114 هجری در سن 57 سالگی به شهادت رسید.

روز ولادت آن بزرگوار را به عموم شیعیانش تبریک و تهنیت می گوییم.

دوم رجب:

امام علی بن محمد الهادی علیهما السلام، دهمین امام و پیشوای شیعیان درروز دوم رجب یا پنجم رجب از سال 212 یا 214 هجری در روستایی به نام «بصریا» نزدیک مدینه منوره به دنیا آمد. و طبق برخی روایات در روز سوم رجب یا25 جمادی الثانی از سال 254 هجری در سامرا به شهادت رسید.

امام هادی علیه السلام 6 سال و 5 ماه همراه با پدر زندگی کرد و پس ازشهادت پدر33 سال زیست که مدت امامتش می باشد.

روز ولادت حضرتش را به شیعیانش تبریک، و روز وفاتش را تسلیت می گوییم وامیدواریم خداوند ما را با آن حضرت محشور فرماید.

دهم رجب:

امام نهم، حضرت محمد بن علی الجواد علیهماالسلام در روز جمعه دهم ماه رجب ازسال 195 هجری به دنیا آمد. آن حضرت در سن 8 یا9 سالگی به امامت رسید و17 سال مدت امامتش به طول انجامید، یعنی عمر مبارکش از26 سال تجاوز نمی کند. ولی به هر حال سن و سال برای آن بزرگواران و پیشوایان معصوم مطرح نیست، چه این که آن ها برگزیدگان خدایند و از آغاز تولد، انسان کامل هستند(و آتیناه الحکم صبیا).

امام جواد روز ششم ذی حجه یا به قولی در روز آخر ماه ذی قعده ازسال 220 هجری به شهادت رسید.

روز ولادت این امام معصوم بر همه پیروانش مبارک باد.

25 رجب:

در این روز، هفتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام در سن 55 سالگی در سال 183 در زندان سندی بن شاهک لعنه الله علیه و به دستور هارون الرشید عباسی لعنه الله علیه به شهادت رسید.

امام کاظم علیه السلام که معروف به باب الحوائج است 55 سال مدت عمر مبارکش می باشد که 25 سال آن دوران امامتش است.

فرا رسیدن روز شهادت آن حضرت که روز غم و اندوه مسلمین است را تسلیت می گوییم و امیدواریم این باب الحوائج ما را در روزی که «لاینفع مال و لابنون » است، دست ما را بگیرد و شفاعتمان کند، آمین رب العالمین.

27 رجب:

یکی از بزرگ ترین اعیاد اسلامی است. روزی است که رسول خدا به پیامبری مبعوث شد و وحی بر آن حضرت نازل گشت. امروز روز ولادت اسلام است و روزی است که مردم از ظلمات بیرون آمدند و به نور پیوستند، لذا بر امت است که امروز را درسراسر جهان جشن بگیرند و شادمانی کنند; جشنی بزرگ که سزاوار این روزبسیار بزرگ باشد.

«هو الذی بعث فی الامیین رسولا منهم یتلو علیهم آیاته و یزکیهم و یعلمهم الکتاب والحکمه و ان کانوا من قبل لفی ضلال مبین ».

حضرت امیرالمومنین علیه السلام دوران بعثت را چنین تعریف می کند:

«پیامبر در حالی برانگیخته شد که مردم در فتنه ها و آشوب ها و سرگردانی های دوران جاهلیت گرفتار بودند، همان فتنه ها که طناب خانه دین را می گسست و ستون های ساختمان یقین را درهم می ریخت. در اصل دین اختلاف افتاده و مطلب بر مردم مشتبه شده بود، آن سان که راه رهایی از آن حیرت ها و سردرگمی ها تنگ شده و مصدر هدایت وراهنمایی از دیدگانشان مخفی مانده بود.

پس راه حق گمنام و کوری ضلالت، جهان را فراگیر شده بود. خداوند و پروردگار خودرا نافرمانی می کردند و شیطان دور شده از رحمت الهی را اطاعت می نمودند. ایمان ازمیان رفته بود و ستون هایش درهم ریخته و نشانه هایش ناشناخته مانده و راه هایش فرسوده و جاده هایش برطرف شده بود.

شیطان را فرمان می بردند و در راه هایش گام می نهادند و به آبخورهایش سر می زدندو شیطان پرچم های خود را توسط آنان برافراشته می کرد. در فتنه هایی که مردم راپایمال نموده و همگی در آن سرگردان و گرفتار آمده بودند...»(نهج البلاغه، خطبه 2) این روز بسیار فرخنده و عید سعید را به عموم مسلمین به ویژه برادران وخواهران مسلمان ایران که افتخار پیروی صادقانه از رسول الله را دارند، تبریک و تهنیت فراوان عرض می کنیم.

پدیدآورنده: استاد سید محمد جواد مهری
رضاسرخیل بازدید : 178 1389/03/27 نظرات (0)



 در جلسه ای که درروز یکشنبه ۲۳/۰۳/۸۹ راس ساعت ۱۴:۳۰ با حضور مسئولین آبفای غرب استان تهران و اعضای شورای شهر باغستان ُ شهردار ومعتمدین محلی در محل شورای شهر باغستان برگزار گردید.

قرار شد تا آخر هفته جاری با متصل نمودن دو حلقه چاه به شبکه آبرسانی وضعیت نابه سامان فعلی سامان یافته ومشترکین با مراجعه به سازمان آب نسبت به اصلاح قبوض صادره در دوره اخیر که هوا در لوله ها وجود داشت به کسر مبلغ فوق اقدام نمایند .

ضمن تشکر از ریاست واعضای شورا به خاطر پیگیری های مکررشان در این زمینه امیدواریم چهار چاه دربسته دیگر نیز سریعتر به شبکه آبرسانی متصل شود.

رضاسرخیل بازدید : 154 1389/03/27 نظرات (0)

در این صفحه شما مي‌توانید پیشنهادات، انتقادات، مشکلات و سوالات خود را در مورد مسایل شهری را به آدرس 

  reza.sarkheil@yahoo.com ایمیل نمائید مورد عنوانی شما پس از بررسی در همین صفحه

 

قرار خواهد گرفت.

 

خواهشمندیم مسوولین محترم و روابط عمومیهای ادارات نیز پاسخها و توضیحات لازم  را به آدرس

reza.sarkheil@yahoo.com     یا فکس۳۲۳۷۴۷۱ ارسال نمایند.

 

 انشا الله پنجم تیر ماه مصادف با روز پدر بصورت رسمی فعالیت خود را آغاز خواهیم نمود امیدواریم بتوانیم شاهد باغستانی آباد در شهرستان شهریار باشیم.

رضاسرخیل بازدید : 123 1389/03/27 نظرات (0)
فوریت طرح انتخاب شهردار با رأی مردم تصویب شد
 
Share/Save/Bookmark
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرحی موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن، شهرداران مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت، به صورت مستقیم، عمومی و با رأی مخفی مردم انتخاب می شوند.
آفتاب: این طرح در قالب اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مطرح شده است که بر اساس آن، انتخابات شهرداران مراکز استان ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت در صورت تصویب نهایی همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی و با احراز اکثریت نسبی آرا برگزار خواهد شد. 

به گزارش آریا، همچنین در این طرح (در صورت تصویب نهایی)‌ مقرر شده است که صدور حکم نصب شهرداران پس از انتخاب با آرای مردم در شهرهای با جمعیت بیشتر از 200 هزار نفر جمعیت و مراکز استان ها بر عهده وزیر کشور و در سایر شهرها بر عهده استاندار خواهد بود. 

بر اساس این طرح (در صورت تصویب نهایی) شهردار نمی تواند همزمان عضو هیچ یک از شوراهای اسلامی شهر و روستای کشور باشد. 

در جلسه علنی امروز صمد فدایی نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو ناظر در شورای رفاه و تأمین اجتماعی انتخاب شد.
کد مطلب : 101381
رضاسرخیل بازدید : 156 1389/03/27 نظرات (0)
عنوان : برگزاري مراسم يادواره ي شهداي شهر باغستان
تاريخ : 24/03/1389
ساعت : 9:8:10
عنوان گروه خبري :
پیوندها :

شهرداري باغستان باهمكاري فرمانداري محترم شهرستان شهريار و ستاد يادواره ي شهداي شهرستان با همت بسيجيان و رزمندگان اين شهر مراسم گراميداشت از مقام شامخ شهداي اين شهر را در مورخ 31 خرداد 1389 در مسجد اميرالمومنين (ع) سعيد آباد بعد از نماز مغرب و عشا برگزار مي كند.

رضاسرخیل بازدید : 121 1389/03/27 نظرات (0)
 
           

 

      ایران در اسفندماه شاهد انتخابات دیگری خواهد بود؟

            جدال بر سر زمان برگزاری انتخابات شوراها
 
 
 
پس از آن‌که محسن رضایی در 21 فروردین ماه تصویب تجمیع انتخابات در مجمع تشخیص مصلح نظام را اعلام کرد بار دیگر بحث‌ها بر سر انتخابات دوره چهارم شوراهای شهر و روستا آغاز شده‌است.
 پس از آن‌که محسن رضایی در 21 فروردین ماه تصویب تجمیع انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام را اعلام کرد بار دیگر بحث‌ها بر سر انتخابات دوره چهارم شوراهای شهر و روستا آغاز شده‌است.

محسن رضایی روز شنبه اعلام کرد که بر اساس تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه بررسی سیاست‌های کلی انتخابات، انتخابات شوراها و ریاست جمهوری همزمان با یکدیگر برگزار خواهند شد.

این خبر در حالی اعلام شد که پیش از این وزارت کشور از برگزاری انخابات شوراها در ماه‌های پایانی سال جاری خبر داده بود.

بحث تجمیع انتخابات و تاثیر آن بر وضعیت انتخابات شوراها ماه‌هاست که در عرصه سیاسی کشور مطرح شده و بحث‌های فراوانی را برانگیخته است. تا کنون در این مورد پیشنهادات بسیاری مطرح شده است. در همین راستا تا کنون پیشنهاداتی از قبیل افزایش دوره شوراهای فعلی و یا آینده به 6 سال و همچنین کاهش دوره شوراهای آینده به 2 سال مطرح شده است.

اما امروز سید صولت مرتضوی مصوبه مجمع تضخیص مصلحت نظام در این زمینه را غیرکارشناسی دانست و بر برگزاری قطعی انتخابات شوراها در اسفندماه امسال تاکید کرد.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین تجمیع انتخابات ریاست جمهوری با هر انتخابات دیگری را غیرممکن دانست.

این موضع‌گیری‌ها در حالی مطرح می‌شود که این روزها سخنان و بحث‌های زیادی در مورد شرکت یا عدم شرکت گروه‌های مختلف سیاسی و به خصوص اصلاح‌طلبان در انتخابات آتی شوراها مطرح شده‌است.

به نظر می رسد زمان برگزاری انتخابات شوراها بر تصمیم گروه‌های مختلف سیاسی و همچنین آرایش نیروها در این انتخابات موثر خواهد بود. چرا که با توجه به آرایش فعلی گروه‌های سیاسی امکان تجمیع قوای آنان برای شرکت در انتابات آینده شوراها کار مشکلی خواهد بود.

در همین راستا امروز دبیرکل جمعیت موتلفه اسلامی نیز از ضرورت وحدت هرچه سریعتر اصولگرایان برای انتخابات آتی خبر داده بود. امام جمعه شیراز نیز خواستار فعالیت سریعتر اصولگرایان برای انتخابات شوراها شده بود و توافق میان اصولگرایان را سخت‌تر ارزیابی کرده بود.

اما در میانه مخالفت دولت با تجمیع انتخابات شوراها، روح‌الله حسینیان نماینده اصولگرای مجلس، امروز از این طرح استقبال کرد و تصمیم مجمع تشخیص را یک تصمیم ضروری دانست. وی همچنین از تلاش مجلس برای تمدید دوره‌ فعلی شوراها خبر داد.

به نظر می‌رسد در شرایط فعلی دو گروه از به تعویق افتادن انتخابات شورها استقبال کنند. گروه اول میانه‌روها هستند که این روزها بیش از هرچیز نگان حذف جناح منتقد وضع موجود از عرصه سیاسی کشور هستند. چرا که از هم اکنون زمزمه‌هایی در مورد رد صلاحیت اصلاح طلبان در انتخابات‌های آتی شنیده می‌شود.

گروه دوم نیز اصولگرایانی هستند که متوجه اختلافات عمیق درونی اصولگرایان شده‌اند و بیم آن دارند که این اختلافات موجب شکست اصولگرایان در انتخابات آتی شود. بنابراین این گروه فرصت بیشتری را برای ایجاد انسجام درونی نیاز خواهند داشت.

اما در این میان به نظر می‌رسد که دولت و حامیانش تصمیم دارند که با استفاده از شرایط بحرانی موجود با برگزاری انتخابات شوراها در سال جاری تکلیف گروه‌های منتقد را هر چه سریعتر مشخص کنند. همچنین این گروه احتمالا در نظر دارند که با استفاده از شرایط بحرانی کشور زمینه پیرورزی خود در انتخابات شورها حتی با وجود عدم مشارکت گسترده و فعال مردم و گروه‌های سیاسی را فراهم آورند.
رضاسرخیل بازدید : 139 1389/03/27 نظرات (0)

              

امروز صبح قبل از آنکه از خانه خارج شوم ایمیلم را چک کردم این نوشته بر روی صفحه مانیتور ظاهر شد نمی دانم هدف ارسال کننده چه بود ُ منکه فکر می کنم ایشان شباهتی در شورای شهرمان با شورای شهر ایلام دیده اند ولی بد نیست شما هم بخوانیداگر نتیجه ای گرفتیدبنده را هم در جریان بگذارید .                ارادتمند رضا سرخیل

                                        عنوان مقاله:  بازی شهر (2) مدیریت شهری یا مدیریت برره


در ابتدا بهتر است به تعریفی از مدیریت شهری بپردازیم. مدیریت شهری یعنی کار کردن با افراد و گروهها برای رسیدن به مقاصد سازمان, این مقاصد شامل وظایفی که عبارتند از برنامه ریزی و سازماندهی, نظارت و انگیزش می باشد در این راستا مدیریت شهری به بیان ساده باید برای شهر برنامه ریزی نماید. فعالیتهای شهر را سازمان و سامان و بر نحوه انجام خدمات شهری نظارت نماید و حتی برای انجام بهینه امور انگیزش لازم را در سازمان مدیریت شهری و سایر سازمانها و شهروندان ایجاد کند. معمولا مدیریت شهری به عنوان زیر مجموعه ای از حکومت محلی تعریف شده و شهرداری خوانده می شود. مدیریت شهری به مثابه نظامی است که دارای ورودیها و خروجیهای مشخصی است که کنترل کننده آن شخصی بنام شهردار می باشد, که مسئول اجرای بهینه خدمات شهری با بهره گیری از کلیه امکانات و منابع مالی و انسانی است.

شاید ساختار سازمانی و نحوه اجرای این خدمات نیازمند بحث افزونتری باشد. لذا بهتر است به تعاریفی که از شرح وظایف ذکر گردید  اکتفا نمود. مدیریت شهری در شهر ایلام سالهاست که با حواشی متعددی روبرو است و  عملکردهای بسیاری از مدیران شهری (شهرداران) خود بیانگر این تغییرات است. بافت شهری ایلام و تشابه و تضاد  آن با بخشداری برره از جهاتی قابل تامل است. بخشداری برره  بسیار متفاوت با شهر ماست در مقایسه ای کوچک برره با شخصیتهای مشخص و تعریف شده در انجام وظایف حال بصورت درست یا نادرست سعی در بیان واقعیات جامعه بصورت یک طنز اجتماعی داشت که به طنز سیاسی مبدل شده بود ولی در شهر ما با شخصیتهای نامشخص و متضاد و عموما مخالف در تصمیم گیری شهری و مدیریت شهری و عدم انجام شرح وظایف مشخص شده که نظم در ساختار شهری را به یک آرزو مبدل و بیانگر این موضوع است که طرح و نتایج مطلوب و سازنده که مرتفع کننده مشکلات شهری و شهروندی باشد  در تصمیم گیری شهری کمتر بچشم می خورد . و تنها شباهت شاید همان نام بخشداری باشد که بیشتر به شهر ایلام می خورد و علت ساختار  و معماری شهری و نحوه ارائه خدمات شهری  است که  شباهت زیادی به یک بخش در نما پیدا کرده  است و اما حال دیگر در مورد بخش ها چه قضاوت نمود و چه نامی بر آنها نهاد بماند!

بالا خره بازی شهر نیز به نتیجه رسید و پرتلاش ترین و موفق ترین شورای شهر کشور انتخاب شد  که بی شک شورای شهر ایلام است که با برکناری دومین شهردار و ثبت رکورد استیضاح سعی در ایجاد فضایی مناسب و اقداماتی بی نظیر در پویایی و زیباسازی شهر را دارند!

اتفاقات و تصمیماتی که پشت درهای بسته شورای شهر صورت می گیرد مطمئنا بصلاح شهر وشهروندان آن است! ویک شهروند حق شهروندی اوست که نداند در مورد شهرش چه تصمیمی گرفته اند!! در این مجال نه در مقام نصیحت و نه در جایگاه یک مسئول, تنها بعنوان یک شهروند که حق شهروندی خود می داند که نظراتی را که ممکن است هر فردی دراین جامعه شهری ایلام, از کودکی دبستانی که شهرداری را بهتر از مدیران مدیریت شهری (شورای شهر و شهردار) می شناسد تا مردم فهیمی که به فعالیتها وتصمیم گیری های شهری عادت کرده اند بهتر بتواند بازگو نماید اشاره می کنم, سخن با تصمیم گیران و تصمیم سازان مدیریت شهری بالاخص شهردار آینده است که تمامی فعایتها به نام او انجام و اتمام می پذیرد و همه یک فرد را مسئول بی برنامه گی یا برنامه ریزی شهری میدانند. شاید با چند پرسش بتوان گوش شنوایی پیدا و پرتغال فروش را یافت!

آیا باز هم تعبیر خواب اعضای شورای شهر و یا شهردار منجر به تدابیر هوشمندانه شهری می شود ؟

آیا مدیریت شهری (شهردار) آينده نيز سعی در اجرای بهینه خدمات شهری دارد یا باز هم ابقای خود در جلسات استیضاح را به هر ارزش و بهایی می خواهد؟

آیا می توان دید که دیگر کارگران با بیلها و کلنگها در کوچه ها و خیابانها نباشند؟

آیا می توان هماهنگی لازم بین ادارات را جهت نصب وکانال گذاری انشعابات آب وفاضلاب و برق و تلفن و اخیرا گاز را تنها با یک نامه  بعمل آورد؟

آیا بودجه مالی جهت انجام آسفالت آنهم از نوع مرغوب که فناوری تولید آن در مراحل صادرات است تامین اعتبار گردیده است؟

آیا مشکل ترافیک شهری با هماهنگی یا عدم هماهنگی  راهنمایی و رانندگی و دوراندیشی در نحوه ومکانهای عبور و مرور  کما فی سابق حل می گردد؟

آیا با سازمان گردشگری یا همان ایرانگردی و جهانگردی در مورد نحوه ورود و جذب و بازدید گردشگران داخلی و خارجی  از چاله اسکندرون های کوچه و خیابانها هماهنگی صورت پذیرفته است؟

آیا جداول و تیرهای بتنی در اشکال و طرحهای مختلف جهت سد معبر و بروز تصادفات درون شهری به تعداد و در اندازه های مختلف وجود دارد؟

آيا براي تعريض خيابانهاي پرتردد شهر باز هم به ارائه طرح عقب نشيني بدون جلب رضايت ساكنانش مي انديشيد؟

ای کاش همه شهروندان ایرانی همانند شهروندان ایلامی کم توقع و صبور و محجوب باشند و آنگونه نباشد كه  با کوچکترين بی برنامه‌گی در خدمات شهری معترض گردند؟ شاید مدیریت شهری از جایگاه شهروندی مطلع نیست و برنامه های اتخاذی شاید در تخصص مدیریت شهری نباشد؟! شاید هم  تخصص دوستان در احداث سدها و بندهای انحرافی است و به اشتباه در امور شهری وارد شده اند  و مسئولین خبره سد سازی کشور باید بیایند و از تجارب این دوستان استفاده نمایند! و یا مدیران شهری و اعضای شورای شهر سایر استانها باید بیایند و دوره های  آموزشی آنهم بصورت فشرده و با عناوینی همچون (تعیین خیابانهای پرترافیک جهت ایجاد بندها و سدهای انحرافی با هدف افزایش تصادفات شهری و جلوگیری از عبور تانک در شهر – نحوه تعیین نوع رنگ جداول خیابانی و مکانیابی و نصب تیرهای  بتنی –نحوه عملکرد و چگونگی تغییر کاربری اراضی شهری –بررسی روشها و مفاد استیضاح و عزل شهردار – نحوه  شناسایی و مرمت چاله اسکندرونهای شهری) را بگذرانند! جهت  دوری از تمام مواردی که شهر را دچار بازی شهر می نماید می توان پیشنهاد نمود شهردار آینده  از افکار خلاق و جوان و اساتید و کارشناسان مجرب و کارامد در زمینه مدیریت و توسعه و معماری شهری بهره گیرد و بداند نگاشت این گفته ها و نوشته ها که دیدگاه دلسوزانه و منتقدانه دارد سعی در ارائه راهکارهای مناسب در  شروع یک تصمیم گیری علمی و پرهیز از فعالیتهای ناسودمند و روزمره و تکراری داشته و بیانگر نقش و مشارکت تمامی اقشار این جامعه در ترسیم نمایی شهری از این برره است!

در پایان با احترام به شخصیتهای اعضای شورای شهر امید است دیدگاه مدیران شهری هماهنگ تر و علمی تر شده و اندیشیدن در تصمیم گیری را مقدم بر مصلحت اندیشی نمایند .
ودر صورت لزوم موارد ومشکلات شهری را در گزارشاتی هفتگی از رسانه و یا سیما به اطلاع مردم و مدیران ارشد استان برسانند . امیدوارم آقای مهندس بیگی (شهردار سابق ) در هر مقامی موفق و آنچه را می خواهد با بهره گیری از توان علمی خود محقق سازد نه بر اساس خواسته ها و تمایلات دیگران و چنین آرزویی را نیز برای آقای مهندس چاغروندی (شهردار آینده ) دارم. 

به امید فردایی بهتر و آبادتر وشادتر برای شهرمان

رضاسرخیل بازدید : 144 1389/03/27 نظرات (0)
مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.
کارگران شهرداری باغستان شهریار در شرکت‌های پیمانکار نیروی انسانی کیش و مات می‌شوند! این مطلب مختص به پرسنل شهرداری می باشد جهت گرفتن
رضاسرخیل بازدید : 155 1389/03/27 نظرات (0)
نخبگان از ديدگاه امام خميني (ره)
 شيفتگان قدرت يا خدمت؟

 تهیه وتنظیم : رضا سرخیل


استفاده نابه‎جا از يك مفهوم، بدون در نظر گرفتن زمينه، ريشه و كاربرد آن در يك تفكر و فرهنگ و به‎ويژه استفاده از آن در يك فضاي فكري ديگر، منجر به بروز كج‎فهمي و بي‎نظمي فكري خواهد شد؛ مسئله اي كه امروزه به‎شدت به آن مبتلا هستيم. «نخبه» يا اليت از ريشه لاتيني eligere به‎معناي «گزيدن» است و به مفهوم كساني است كه در يك جامعه يا گروه به سبب ويژگي‎هاي واقعي، ادعايي و يا تصوري، جايگاهي ممتاز و برجسته دارند. (آشوري، 1378، 197) در ادبيات سياسي مفهوم نخبگان يا سرآمدان معمولا به دارندگان مناصب عالي در درون نظام سياسي اشاره دارد؛ به اين معني اليت همان حكومت‎كنندگان هستند. اما معناي دومي كه براي اين واژه به‎كار رفته در مورد گروه‎هايي است كه گمان مي رود به دليلي برتر از گروه‎هاي اجتماعي ديگر هستند، هرچند كه حكومت را در دست نداشته باشند. مفهوم اليت در اين معنا داراي نوعي بار اخلاقي و ارزشي است. (عليزاده، 1381، 101) از اين منظر در هر جامعه يا گروه اجتماعي، اقتصادي، سياسي، فرهنگي و... فرد يا افرادي به سبب توانمندي هاي شخصيتي‎شان برتر از ديگرانند و حق آن‎هاست كه از امتيازات پيشوايي و رهبري برخوردار شوند. ماكياولي، اليت را به مفهوم گروه حاكمه اي تلقي مي كرد كه اراده و مردانگي لازم را براي پاسداري از مباني قدرت خود، آشكار مي سازد. (همان،102) همچنين در اين راستا عده اي اعتقاد به گروه نخبه و عده اي اعتقاد به گروه نخبگان در ساختار قدرت نظام‎هاي سياسي دارند و براي توضيح توزيع قدرت در يك جامعه، در كنار نظرياتي مانند كثرت‎گرايي، توتاليتاريسم و دموكراسي از نظريه نخبه‎گرايي دفاع مي كنند. در كنار تقسيم‎بندي‎هايي چون نخبگان اجتماعي، سياسي، اقتصادي، نظامي و فكري؛ كساني چون «دارندرف» با اين تلقي از اليت ها، به‎عنوان گروه‎هايي كه ايفاي كارويژه هاي خاصي را بر عهده دارند، هفت نوع اليت رهبران اقتصادي، رهبران و برجستگان سياسي، برجستگان علمي، روحانيون، صاحبان وسايل ارتباط‎جمعي، فرماندهان و برگزيدگان ارتش و نيز برگزيدگان دستگاه قضايي را تميز داده‎اند. (همان، 103) البته اختلاف بين نخبه‎گرايان و طرفداران دموكراسي و نيز چگونگي تغيير و گردش نخبگان و همچنين ويژگي‎هايي كه براي دارندگان آن‎ها (حق حكومت و رهبري) نسبت به ديگران، به‎همراه مي آورد، همواره محل نزاع و آراي مختلف بوده است. ضمن اين كه اصطلاحات «نخبگان حاكم»، «نخبگان قدرت»، «طبقه حاكم» و... نيز براي توضيح و تبيين هرچه بهتر نظريات نخبه‎گرا توسط انديشمندان غربي مانند ماكياول، پارتو، موسكا، ميشلز و... به‎كار رفته است.
در انديشه امام خميني(رض) كه برگرفته از معارف اسلام و متجلي در نظام جمهوري اسلامي است، مفهوم نخبه و توده علي‎رغم اشتراكات معنايي، تفاوت‎هاي زيادي با مفهوم آن در ادبيات سياسي رايج(و به‎ويژه غربي) دارد.
اولا حق حكومت از آن خداست و كساني كه خداوند تعيين مي كند، در طول او حائز اين حق مي‎شوند و ملاك و معياري كه ايشان مطرح مي‎كنند نه ويژگي‎هاي شخصيتي مانند هوش و شخصيت كاريزمايي و قدرت جسمي و فكري و... و نه برتري‎هاي مادي و نه طبقاتي متكي بر ثروت، نظامي‎گري و... است. اين شاخص‎ها از سوي پروردگار و دين حق مشخص شده است و شاخص‎هايي است نظير: فقاهت، عدالت، شجاعت، تدبير و... .
ثانيا در ادبيات امام مفهوم نخبه و توده و مفهوم حكومت‎كنندگان و حكومت‎شوندگان و زيردستان (به مفهوم «خادم» و «مخدوم») و مفهوم «خدمتگزار» و «ولي‎نعمت» تغيير مي يابد. در اين جا مرز بين نخبه و توده نه تنها كمرنگ بلكه در مواردي عكس و جابه‎جا نيز مي‎شود. در اين ديدگاه كه منبعث از ديدگاه نبوي است (كلكم راع و كلكم مسئول) مشاركت در امور سياست و حكومت، مسئوليتي است كه تمامي مردم با توجه به توان خود مكلف به شركت در آن هستند و عدم مشاركت باعث مؤاخذه در اين دنيا و در برابر خداوند خواهد بود. (وصيتنامه، 51)
همچنين ايشان در توصيه به دولت و دست‎اندركاران آن مي فرمايند: «توصيه مي كنم كه قدر ملت را بدانيد، در خدمتگزاري به آن‎ها خصوصا مستضعفان، محرومان و ستمديدگان كه ولي نعمت و نورچشم همه ما هستند و جمهوري اسلامي ره‎آورد آن‎هاست و با فداكاري‎هاي آن‎ها تحقق پيدا كرده است و حفظ مي شود، فروگذار نكنيد.» (همان،35) ملاحظه مي شود كه در اين جا تأسيس و استمرار نظام سياسي، نه به نخبگان كه به ملت (توده) نسبت داده شده است.
ثالثا يكي از مسائل مبنايي در اختلاف و تفاوت ديدگاه امام با ديدگاه متفكران و سياستمداران غربي، تفاوت در هدف سياست و حكومت است. محور قرار گرفتن مسئوليت و خدمت به‎جاي قدرت (به عنوان هدف و نه ابزار) در سياست موجب ايجاد فاصله اي عميق در مباني، موضوع، روش و اهداف سياست اسلامي با غير آن مي شود كه از اين منظر، مفهوم نخبه و طبقه حاكم و طبقه محكوم تحول مي يابد. «واقعا احساس كنيد خدمتگزاريد. انبيا اين‎طور احساس را داشتند. انبيا خودشان را خدمتگزار مي دانستند، نه اين كه نبي اي خيال كند حكومت دارد به مردم؛ حكومت در كار نبوده، اولياي بزرگ خدا، انبياي بزرگ همين احساس را داشتند كه اين‎ها آمدند براي اين كه مردم را هدايت كنند، ارشاد كنند، خدمت كنند به آن‎ها. شما هم احساس قلبي‎تان اين مطلب باشد كه واقعا ما آمديم كه به اين مردم خدمت كنيم و اين خدمت به مردم، خدمت به خودمان است.»
(صحيفه نور،ج 217،15)
همچنين حضرت امام در وصيت خود خطاب به رهبر و ساير مسئولين رده بالاي حكومت مي فرمايند: «گمان نكنيد كه رهبري براي شما في نفسه تحفه و مقام والايي است، بلكه وظيفه سنگين و خطرناكي است و اين خطر (قدري ضعيف‎تر) براي رؤساي جمهور حال و آينده و دولت‎ها و دست‎اندركاران به حسب درجات در مسئوليت‎ها نيز هست.» (وصيتنامه،54)
البته در اين جا نبايد دچار اين اشتباه شد كه در انديشه امام افرادي به عنوان نخبه كه داراي ويژگي‎هاي برجسته هستند، جايگاه و موضوعيتي ندارند؛ بلكه برعكس، امام گروه‎هاي بسياري مانند روحانيت، جوانان، دانشجويان، هنرمندان، احزاب و جناح هاي سياسي و... را علاوه‎بر كارگزاران رسمي حكومت داراي نفوذ و تأثير در عرصه سياست و حكومت مي داند. مسئله اين‎جاست كه مفهوم نخبه در ادبيات علمي و سياسي جهان معاصر با مفهوم نخبه در ادبيات سياسي ديني امام متفاوت است و در به‎كار بردن آن‎ها به‎جاي يكديگر بايد احتياط كرد. اين تفاوت موجب مي شود كه نخبگان در ديدگاه امام از يك سو داراي صفاتي مانند كارداني، شجاعت، سياستمداري، تخصص، اطلاع، برخورداري از تحصيلات كارشناسي و برخورداري از قاطعيت انقلابي هستند و از سوي ديگر متعلق به طبقه متوسط و ضعيف، حامي مستضعفين، ساده‎زيست، امانتدار و خاضع در برابر قانون و مردم(كوشكي،1379)

منابع:
- داريوش آشوري، دانشنامه سياسي، انتشارات مرواريد، تهران، 1378
- حسن عليزاده، فرهنگ خاص علوم سياسي، انتشارات روزنه، تهران، 1381
- امام خميني، وصيت‎نامه سياسي الهي، 1369
- امام خميني، صحيفه نور، ج15
- صادق كوشكي، تأملاتي در انديشه سياسي امام خميني، مركز اسناد انقلاب اسلامي، تهران، 1379

تعداد صفحات : 5

درباره ما
Profile Pic
این وبلاگ به هیچ حزب و گروه و جناحی وابستگی ندارد به یاری خدای توانا می خواهیم با هم در مورد
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 45
  • کل نظرات : 5
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 1
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 1
  • باردید دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1
  • بازدید ماه : 1
  • بازدید سال : 91
  • بازدید کلی : 11,339
  • کدهای اختصاصی
    ذکرروز 5 : لا اله الا الله الملک الحق المبین